Від яких чинників на сьогодні залежить розвиток ринку кав'ярень в Україні?
Можна виділити три головні фактори, якими зумовлюються тенденції розвитку цього бізнесу. По-перше, зростання цієї частини ринку залежить безпосередньо від конкретних операторів. Коли в Україні тільки з'явилися перші кав'ярні, ринок почав рости завдяки тому, що такі компанії, як "Coffe Time", "Coffee House" та "Double Coffee" активно взялися за розвиток своїх мереж. По-друге, заповнення цієї ніші прямо пов'язане із наявністю вільних приміщень в прохідних місцях, адже розташована у спальному районі кав'ярня попитом не користуватиметься. І по-третє, кавовий бізнес залежний від активності пересувних операторів, таких як мобільні кав'ярні, продукція котрих не поступається за якістю напоям із стаціонарного закладу, але реалізовується за значно демократичнішими цінами.
Наскільки прибутковий кавовий бізнес у порівнянні із іншими видами бізнесу у сфері громадського харчування?
Кав'ярня - це, як правило, менш вигідна справа у порівнянні з іншими концепціями закладів такого роду. Але, знову ж, успішність та рентабельність закладу залежить від конкретного оператора. Одні концепції більш прибуткові, інші - менш. Класичний формат кав'ярні для підприємця ризикованіший. Існує такий парадокс, що люди зазвичай відвідують цей заклад у цілях проведення переговорів, а не тому, що просто хочуть випити кави. Найбільш рентабельною є та кав'ярня, в якої менше від кав'ярні та більше від кафе. Тобто та, яка своєму відвідувачу може запропонувати не тільки випити кави, а ще й ситно поїсти.
Розмовляла Тетяна Малиняк
читати статті

У жовтні в польському місті Вроцлав відкрився перший ресторан сучасної кухні за франшизою Nai.
Meat Bar від «М`ясторія» — це заклад сучасного формату fast casual, в основі якого лежить шаурма та бургери з томленим м’ясом
Зручна концепція поєднала у собі смакові вподобання поцінювачів свіжої випічки, кондитерських смаколиків та свіжої кави.
Відкриваючи піцерію, кожен підприємець мріє про успіх, унікальність та розширення свого бізнесу.
Хто отримав нагороду UBA 2023?
найчайтіше читане

Які формати зараз найбільш популярні та прибуткові
На українському ринку fashion-ритейлу стає дедалі тісніше.
Більше 200 громадян різних національностей, які проживають у нашій країні, ведуть свій франчайзинговий бізнес з мережею «Жабка» (Żabka).
Чому родина Кузьми Скрябіна обрала саме Lviv Croissants?
Чому варто купувати франшизу Wesoła Pani та на чому будується їх бізнес-модель?
популярне на форумі
Нова франшиза: Doshi Doshi
Доброго дня підкажіть будь ласка, до кого можна звернутися сприводу франшизи?
Формат TAKE AWAY для магазинов суши
Не с проста объявления «куплю магазин суши» сейчас можно все чаще услышать, как от начинающих,...
Taco Bell собирается в Россию
Хочу эту франшизу
Тайрай: франчайзинг со вкусом Востока
Давай откроем этот бизнес в Беларуси.
Как открыть суши-бар. Бизнес-план.
Полезная информация
Собственный сэндвич-бар с FreshLine
Впервые побывал в фреш-лайне весной прошлого года и с тех пор хожу сюда чуть ли ни каждую неделю...
Макдональдс в цифрах
Интересная информация. Я люблю Макдональдс, хотя и не очень полезно
Символ немецкого фастфуда Curry Wurst
Где бы взять 40 тыс долл.? В Днепропетровске возле жд вокзала отличное заведение! . .еда,...