- Що необхідно змінити в Україні, щоб McDonald's почав розвиватися по франчайзингу?
- Для McDonald's у розвитку по франчайзингу важливі три моменти. Багато в чому модель франчайзингу, яку використовує McDonald's, відрізняється від інших пропозицій
на ринку. Ми говоримо, що у нас існує так званий табурет на трьох ніжках. Перша ніжка - це
сама компанія. Ще одна - постачальники. І третя ніжка, яка надає стійкості, - наші франчайзі. McDonald's розглядає франчайзинг як партнерство. А для того щоб воно було ефективним,
нам необхідна стабільне політичне й економічне середовище.
Повернемося в 2008-й рік. Припустимо, що у нас на той час вже був би франчайзинг, а наші франчайзі взяли б у банках кредити. Ви пам'ятаєте, що банки припинили кредитування, і взагалі на фінансовому ринку спостерігалися складності. А оскільки McDonald's завжди прагне надати підтримку франчайзі, тоді додаткові труднощі відчула б сама компанія.
Другий найважливіший момент - ефективна законодавча база, адже навіть при дуже довіривих відносинах ми повинні укласти з франчайзі договір. Якщо раптом виникне якийсь конфлікт або різниця в поглядах, нам необхідно бути впевненими, що цей контракт буде мати належну юридичну силу. На жаль, зараз в Україні це питання недостатньо врегульоване. І третій момент - необхідно знайти людей, які відповідають критеріям McDonald's. В Україні у багатьох бізнесменів достатньо коштів, і я впевнений, чимало підприємців хотіли б стати нашими франчайзі. Але в першу чергу це повинні бути люди, які розглядають McDonald's як свій основний бізнес і при цьому займають активну соціальну позицію.
Фрагмент інтерв'ю, опублікованого в журналі "Идеи Бизнеса ФРАНЧАЙЗИНГ" 3/2011
читати статті
У жовтні в польському місті Вроцлав відкрився перший ресторан сучасної кухні за франшизою Nai.
Meat Bar від «М`ясторія» — це заклад сучасного формату fast casual, в основі якого лежить шаурма та бургери з томленим м’ясом
Зручна концепція поєднала у собі смакові вподобання поцінювачів свіжої випічки, кондитерських смаколиків та свіжої кави.
Відкриваючи піцерію, кожен підприємець мріє про успіх, унікальність та розширення свого бізнесу.
Хто отримав нагороду UBA 2023?
найчайтіше читане
В Україні по франчайзингу пропонуватиметься концепція традиційного європейського хлібобулочного виробу
Як заробити на станції техобслуговування автомобіля
Хоча в середньому рентабельність клінінгового бізнесу становить 10%, це не відлякує підприємців. Адже попит на послуги щорічно збільшується
Візитна картка створює враження про компанію. Ось чому надзвичайно важливо, як саме вона виглядає та що на ній написано
Які формати зараз найбільш популярні та прибуткові
популярне на форумі
Нова франшиза: Doshi Doshi
Доброго дня підкажіть будь ласка, до кого можна звернутися сприводу франшизи?
Формат TAKE AWAY для магазинов суши
Не с проста объявления «куплю магазин суши» сейчас можно все чаще услышать, как от начинающих,...
Taco Bell собирается в Россию
Хочу эту франшизу
Тайрай: франчайзинг со вкусом Востока
Давай откроем этот бизнес в Беларуси.
Как открыть суши-бар. Бизнес-план.
Полезная информация
Собственный сэндвич-бар с FreshLine
Впервые побывал в фреш-лайне весной прошлого года и с тех пор хожу сюда чуть ли ни каждую неделю...
Макдональдс в цифрах
Интересная информация. Я люблю Макдональдс, хотя и не очень полезно
Символ немецкого фастфуда Curry Wurst
Где бы взять 40 тыс долл.? В Днепропетровске возле жд вокзала отличное заведение! . .еда,...