Мережа ресторанів "Два гуся" вже шість років розвивається по франчайзингу. Перша франчайзингова точка відкрилася ще в 2004 році. Зараз в Україні працює 14 ресторанів, з них 6 - у співпраці з партнерами-франчайзі. Однак, як стверджують представники компанії, франчайзинг не є пріорітетом для розвитку мережі.
"У нас дуже жорсткі вимоги з приводу того, як повинна виглядати точка, і щодо стандартів обслуговування. Ми продаємо франшизи тільки тим людям, які дійсно зацікавлені, коли видно, що людина хоче і буде займатися цим бізнесом", - розповідає Сергій Гнатенко, директор з розвитку компанії. - "Я не можу назвати франчайзинг пріоритетним способом розширення мережі ресторанів "Два гуся". У нас насправді і своєї роботи вистачає - ми відкриваємо і власні точки "Два гуся", і суші, і пивні ресторани також зараз. Тобто якщо є у людей бажання і якщо вони нам сподобаються - ми не проти відкрити франчайзинговий ресторан, але певних цілей для себе не ставимо. У нас немає в планах захоплення ринку - ми просто відкриваємо ресторани там, де це вигідно і заробляємо гроші".
На думку Сергія Гнатенко, ринок закладів швидкого харчування ще далекий від насичення, і конкуренція в цьому сегменті на сьогодні дуже слабка. Основною проблемою є те, що в інвесторів немає грошей на відкриття нових закладів, що і стримує бурхливий розвиток цього сегменту.
1 серпня в Кривому Розі по франчайзингу відкриється черговий ресторан "Два гуся", крім того на найближчий час запланований новий власний заклад у Києві. На осінь компанія готує ще одну точку в Хмельницькому. У Чернігові до кінця року заплановано масштабне відкриття: у торговельному центрі компанія займатиме цілий фудкорт, відкривши "Два гуся", суші, італійський і пивний ресторан.
читати статті

У жовтні в польському місті Вроцлав відкрився перший ресторан сучасної кухні за франшизою Nai.
Meat Bar від «М`ясторія» — це заклад сучасного формату fast casual, в основі якого лежить шаурма та бургери з томленим м’ясом
Зручна концепція поєднала у собі смакові вподобання поцінювачів свіжої випічки, кондитерських смаколиків та свіжої кави.
Відкриваючи піцерію, кожен підприємець мріє про успіх, унікальність та розширення свого бізнесу.
Хто отримав нагороду UBA 2023?
найчайтіше читане

Які формати зараз найбільш популярні та прибуткові
На українському ринку fashion-ритейлу стає дедалі тісніше.
Більше 200 громадян різних національностей, які проживають у нашій країні, ведуть свій франчайзинговий бізнес з мережею «Жабка» (Żabka).
Чому родина Кузьми Скрябіна обрала саме Lviv Croissants?
Чому варто купувати франшизу Wesoła Pani та на чому будується їх бізнес-модель?
популярне на форумі
Нова франшиза: Doshi Doshi
Доброго дня підкажіть будь ласка, до кого можна звернутися сприводу франшизи?
Формат TAKE AWAY для магазинов суши
Не с проста объявления «куплю магазин суши» сейчас можно все чаще услышать, как от начинающих,...
Taco Bell собирается в Россию
Хочу эту франшизу
Тайрай: франчайзинг со вкусом Востока
Давай откроем этот бизнес в Беларуси.
Как открыть суши-бар. Бизнес-план.
Полезная информация
Собственный сэндвич-бар с FreshLine
Впервые побывал в фреш-лайне весной прошлого года и с тех пор хожу сюда чуть ли ни каждую неделю...
Макдональдс в цифрах
Интересная информация. Я люблю Макдональдс, хотя и не очень полезно
Символ немецкого фастфуда Curry Wurst
Где бы взять 40 тыс долл.? В Днепропетровске возле жд вокзала отличное заведение! . .еда,...