Кілька місяців тому в столиці з'явилися нові фаст-фуди McFoxy, які більшість киян прийняли за новий формат всесвітньо відомого закладу McDonald’s. McFoxy має схожу концепцію: схожі назви в асортименті, стиль оформлення і організація приміщення фаст-фуду, устаткування, сервіс. Схожа навіть форма персоналу, ключові фрази, що використовуються при обслуговуванні клієнтів, і пакети, в які кладеться продукція McFoxy.
Зараз юридичні радники компанії "МакДональдз" оцінюють можливість тих або інших юридичних дій, які може вчинити компанія по відношенню до "МакФоксі" – йде правовий аналіз і оцінка ситуації, що склалася, в результаті яких в найближчому часі буде винесений вердикт.
"Наша компанія виступає за здорову конкуренцію, яка, як ми вважаємо, йде на користь суспільству, клієнтам, які користуються послугами підприємства. Але коли хто-небудь намагається ввести споживача в оману, наприклад, використовуючи схожість з відомою торговельною маркою, такою, наприклад, як наша, що працює на українському ринку вже 12 років і має хорошу репутацію, то це ми схвалити не можемо", - прокоментував порталу Franchising.ua керівник департаменту зі зв'язків з громадськістю "Макдональдз Юкрейн Лтд." Михайло Шуранов.
Асортимент і упакування McFoxy надзвичайно схожі на McDonald’s |
Офіційної публічної інформації від McFoxy (ТОВ "МакФоксі", зареєстрована 30.04.09) не поступає. Сайт McFoxy не працює, але в мережі Інтернет на численних форумах люди активно обговорюють появу нового фаст-фуду, скаржаться на якість продукції і на сервіс, з'являються різноманітні чутки, аж до того, що власником "МакФоксі" є колишній директор одного із закладів McDonald’s. Портал Franchising.ua звернувся за коментарем до керівника компанії "МакФоксі" Наталії Кічик, проте застати її в офісі протягом тривалого часу було неможливо.
Більше про McFoxy - у журналі "Идеи Бизнеса ФРАНЧАЙЗИНГ" 1/2011
Погляд на ситуацію Генерального директора компанії "Макдональдз Юкрейн ЛТД" Іана Бордена в інтерв'ю номера в журналі "Идеи Бизнеса ФРАНЧАЙЗИНГ" 3/2011
читати статті

У жовтні в польському місті Вроцлав відкрився перший ресторан сучасної кухні за франшизою Nai.
Meat Bar від «М`ясторія» — це заклад сучасного формату fast casual, в основі якого лежить шаурма та бургери з томленим м’ясом
Зручна концепція поєднала у собі смакові вподобання поцінювачів свіжої випічки, кондитерських смаколиків та свіжої кави.
Відкриваючи піцерію, кожен підприємець мріє про успіх, унікальність та розширення свого бізнесу.
Хто отримав нагороду UBA 2023?
найчайтіше читане

Які формати зараз найбільш популярні та прибуткові
На українському ринку fashion-ритейлу стає дедалі тісніше.
Більше 200 громадян різних національностей, які проживають у нашій країні, ведуть свій франчайзинговий бізнес з мережею «Жабка» (Żabka).
Чому родина Кузьми Скрябіна обрала саме Lviv Croissants?
Чому варто купувати франшизу Wesoła Pani та на чому будується їх бізнес-модель?
популярне на форумі
Нова франшиза: Doshi Doshi
Доброго дня підкажіть будь ласка, до кого можна звернутися сприводу франшизи?
Формат TAKE AWAY для магазинов суши
Не с проста объявления «куплю магазин суши» сейчас можно все чаще услышать, как от начинающих,...
Taco Bell собирается в Россию
Хочу эту франшизу
Тайрай: франчайзинг со вкусом Востока
Давай откроем этот бизнес в Беларуси.
Как открыть суши-бар. Бизнес-план.
Полезная информация
Собственный сэндвич-бар с FreshLine
Впервые побывал в фреш-лайне весной прошлого года и с тех пор хожу сюда чуть ли ни каждую неделю...
Макдональдс в цифрах
Интересная информация. Я люблю Макдональдс, хотя и не очень полезно
Символ немецкого фастфуда Curry Wurst
Где бы взять 40 тыс долл.? В Днепропетровске возле жд вокзала отличное заведение! . .еда,...