Dunkin 'donuts: як стали франшизою №1 в США?
Кращою франшизою року стала Dunkin 'Donuts, франчайзингова програма в компанії стартувала в 1955 році.
А за п'ять років до цього Вільям Розенберг створив першу кав'ярню в місті Квінсі, штат Массачусетс. «Моя ідея була проста: чемний персонал, свіжі пончики, смачну каву і затишна обстановка - і покупець точно повернеться до вас завтра», - розповідав Розенберг.
Ідея розпочати власну справу прийшла до Вільяму під час Другої світової війни, коли він працював електриком в кораблебудівної компанії Bethlehem Shipbuilding. Кожен день Розенберг спостерігав за тим, як робітники в обідню перерву купують їжу в фургонах, і думав про те, чи можна зробити цей бізнес більш прибутковим.
Одного разу, переглядаючи звіти продажів, бізнесмен виявив, що майже половину виручки забезпечують кави і пончики. Ідея на мільйон була знайдена!
Розвиваючи франчайзинг, Розенберг надихнувся історією успіху Говарда Джонсона, який зміг масштабувати свій бізнес з невеликої крамниці до мережі з сотні ресторанів. А ще Розенберг заснував Міжнародну асоціацію франчайзингу, яка успішно працює і сьогодні
На сьогодні Dunkin donuts - це більше 1200 кав'ярень в 45 країнах, більш ніж 2,5 мільйонів донатів в день і 1,5 мільярда чашок кави на рік
Dunkin 'donuts спеціалізується на гарячому кави з льодом і різними смаками, а також на випічці: пончики, рогалики і кекси. Зараз під брендом працює 13 тисяч точок в 38 країнах, 9,5 тисячі та них - в США. Ціна франшизи стартує від $ 395 500 і доходить до $ 1,6 млн.
Що відрізняє бізнес-підхід Dunkin 'Donuts:
1. Головний офіс Dunkin 'Donuts закриває на собі маркетингові комунікації, як онлайн, так і офлайн. Франчайзі не дбає про зміст штату маркетологів, дизайнерів, технологів. Всі рішення подаються готовими, упакованими і перевіреними на практиці.
2. Компанія завжди відкрита до інновацій і недавно запропонував відвідувачам донантс-сендвіч з модним нині штучним м'ясом. До речі, Beyond Meat став хітом для компанії. Генеральний директор Дейв Хоффманн недавно сказав, що сендвіч з ковбасою Beyond тепер є другим бестселером в магазинах Dunkin's Manhattan після класичного бублика компанії з беконом, яйцем і сиром. Продажі бутерброда були більш ніж в два рази вище, ніж очікувалося
3. Компанія регулярно проводить опитування серед відвідувачів, нагороджуючи найактивніших безкоштовною кавою протягом року.
4. Компанія експериментує з форматами: в минулому році були запущені Dunkin on Sunset - це один з «магазинів наступного покоління» мережі швидкого харчування. Від традиційних кав'ярень його відрізняє дизайн, інноваційні технології. Так, клієнти, які ходять в магазин пончиків з 8 до 10 години ранку, отримували безкоштовний зразок сендвіча.
5. Dunkin 'Donuts продовжує розширюватися за рахунок нетрадиційних місць. Наприклад, на більшості американських стадіонах є точки і візки, з яких продають пончики і кава.
6. Кав'ярні продають в кінці дня пончики зі знижками, про що повідомляють покупцям в додатку. Так Dunkin 'Donuts боряться за зменшення харчових відходів.

читати статті

У жовтні в польському місті Вроцлав відкрився перший ресторан сучасної кухні за франшизою Nai.
Meat Bar від «М`ясторія» — це заклад сучасного формату fast casual, в основі якого лежить шаурма та бургери з томленим м’ясом
Зручна концепція поєднала у собі смакові вподобання поцінювачів свіжої випічки, кондитерських смаколиків та свіжої кави.
Відкриваючи піцерію, кожен підприємець мріє про успіх, унікальність та розширення свого бізнесу.
Хто отримав нагороду UBA 2023?
найчайтіше читане

Як заробити на станції техобслуговування автомобіля
Наскільки прибутковим є виробництво хутра в Україні?
Які формати зараз найбільш популярні та прибуткові
Завдяки співпраці з фінансовими установами, компанія може надавати своїм франчайзі кошти на відкриття та розвиток бізнесу
Чому варто купувати франшизу Wesoła Pani та на чому будується їх бізнес-модель?
популярне на форумі
Нова франшиза: Doshi Doshi
Доброго дня підкажіть будь ласка, до кого можна звернутися сприводу франшизи?
Формат TAKE AWAY для магазинов суши
Не с проста объявления «куплю магазин суши» сейчас можно все чаще услышать, как от начинающих,...
Taco Bell собирается в Россию
Хочу эту франшизу
Тайрай: франчайзинг со вкусом Востока
Давай откроем этот бизнес в Беларуси.
Как открыть суши-бар. Бизнес-план.
Полезная информация
Собственный сэндвич-бар с FreshLine
Впервые побывал в фреш-лайне весной прошлого года и с тех пор хожу сюда чуть ли ни каждую неделю...
Макдональдс в цифрах
Интересная информация. Я люблю Макдональдс, хотя и не очень полезно
Символ немецкого фастфуда Curry Wurst
Где бы взять 40 тыс долл.? В Днепропетровске возле жд вокзала отличное заведение! . .еда,...