Франчайзинг: подорож у часі

Субота
28.12.2013
Згадуємо важливі новини в світі франчайзингу 2013-ть.
 

Цього року портал franchising.ua традиційно готував для Вас найцікавіші і, сміємо сподіватися, корисні новини зі світу зарубіжного та вітчизняного франчайзингу. Представляємо Вашій увазі ТОП-12 подій року, що минає.

У січні The Entrepreneur, одне з найавторитетніших ділових видань у світі, визначив рейтинг найпривабливіших ділових пропозицій на 2013 рік. До трійки лідерів потрапили готельна мережа Hampton Hotels, відома Subway і мережа американських АЗС Jiffy Lube.

Кінець лютого порадував українців знаковою подією: 26 числа в "КиївЕкспоПлаза" розпочала роботу Дев'ята спеціалізована виставка "Франчайзинг-2013", яка тривала до 1 березня.

У березні новоспечений франчайзер ECOUA повідомив про відкриття сезону активних продажів. У весняні та літні місяці прибуток усіх точок мережі традиційно збільшується вдвічі, у зв'язку з чим компанія оголосила про акцію: зменшення цін на оптову закупівлю товарів на 30%.

У квітні оголосила про активне впровадження нових програм мережа навчальних центрів Helen Doron. Після міжнародної конференції майстер-франчайзі в Іспанії компанія радикально оновила програми "English for Infants" і "Teen English", а також випустила свій персональний підручник для підлітків, в основі якого лежить методика Хелен Дорон.

На початку травня в Yum! Restaurants International Russia & CIS підвели квартальні підсумки і приємно здивувалися: доходи від продажів зросли на 45% порівняно з аналогічним періодом попереднього року. Такими результатами компанія зобов'язана своїм брендам KFC і Pizza Hut, зокрема, їх російським версіям. Це пов'язано зі стрімким розвитком мережі на території РФ і СНД.

Червень ознаменувався для рекрутингової агенції BVS-Rabota початком франчайзингової діяльності. Ще влітку 2012 року компанія отримала у Міністерстві соціальної політики власну ліцензію на посередництво у працевлаштуванні за кордоном. Приблизно за рік була розроблена франшиза від BVS-Rabota.

У самому кінці липня франчайзі Casablanca нарешті оголосили про відкриття додаткових точок в Тернополі та Рівному, тим самим почавши розвиток власної окремої мережі в складі вже діючої мережі Casablanca.

У серпні мережа бекерай "Віденські булочки" поділилася літніми підсумками роботи. За три місяці компанія встигла повністю оновити концепцію закладів: розширила й істотно доповнила асортимент, змінила обладнання і навіть корпоративну форму співробітників.

У вересні свій перший День Народження святкував магазин Ti Amo у Кривому Розі, а сама мережа повідомила про запуск нової чоловічої колекції. До цього часу компанія була орієнтована на жіночу аудиторію клієнтів.

Мабуть, найгучнішою подією жовтня став Московський міжнародний форум бізнесу із франчайзингу, інвестиційних та партнерських можливостей - BUYBRAND Expo. Тільки у виставковій частині форуму прийняли участь понад 200 брендів з різних країн світу.

Листопад був особливо багатим на новини від «короля» франчайзингу - McDonald's. Головною з них стала зміна керівництва в «МакДональдз Україна»: на місце Іана Бордена, який керував компанією з 2007 року, прийшов поляк Гжегош Чмелярскі. Українські експерти все частіше говорять про можливий початок роботи МакДональдза по франчайзингу й у нашій країні. У Росії ж перший франчайзинговий ресторан мережі вже з'явився в нинішньому році.

У грудні компанії традиційно підводили підсумки роботи та ділилися планами на майбутній рік. Новин настільки багато, що всі їх перерахувати в одній статті просто не вийде. Слідкуйте за нашими новинами і розвивайте свій бізнес разом з нами. Зустрінемося в наступному році!


найчайтіше читане

Кюртош калач: європейські традиції - в Україну /18.10.2010

В Україні по франчайзингу пропонуватиметься концепція традиційного європейського хлібобулочного виробу

Яким має бути підприємець /26.02.2010

Тест на підприємництво

Як відкрити клінінгову компанію? Бізнес-план /18.05.2013

Хоча в середньому рентабельність клінінгового бізнесу становить 10%, це не відлякує підприємців. Адже попит на послуги щорічно збільшується

Види франчайзингу /19.11.2009

Франчайзингові системи можна структурувати по багатьом критеріям. Представляємо найпоширенішу класифікацію

Маркетинг та дослідження ринку /18.02.2010

В цій статті мова піде про явище маркетингу та його роль в успішності підприємства. Розглядаються методи дослідження ринку, збір, аналіз та використання інформації, яка необхідна в процесі прийняття рішень планування бізнесу і визначення вірогідності здійснення планованої діяльності

популярне на форумі

Де купити ноубук

Всім привіт! Хочу купити собі ноутбук для роботи, та не можу визначитись. Підкажіть мені, який...

1 коментар
остання 08.10.2022
Как открыть кроличью ферму. Бизнес-план.

URGENT LOAN IS AVAILABLE NOW TODAY I GOT MY DESIRED LOAN AMOUNT $760K FROM A RELIABLE,TRUSTED AND REGISTERED PRIVATE LOAN COMPANY LAST...

2 коментар
остання 10.05.2022
первый бизнес

Шановний Сергій! Франшиза клінінгової компанії СуперКлін.Старт бізнесу всього 21...

5 коментар
остання 10.10.2020
Франчайзинг СуперКлин

Франшиза клінінгової компанії СуперКлін - це готовий бізнес за 21 день Формат Light та Формат...

1 коментар
остання 10.10.2020
What area unit the characteristics of a decent paragraph?

A paragraph may be a assortment of sentences that all relate to 1 main plan or topic. Effective paragraphs have four main characteristics: a subject sentence, unity, coherence,...

1 коментар
остання 10.01.2019
Як знайти бізнес-ідею для себе

Текст ні про що! Якби ціллю автора було не налити води (потрібної кількості символів), то було б...

1 коментар
остання 06.12.2018
Как открыть кроличью ферму. Бизнес-план.

Имя кредитора: г-н Пол Уильям. Lender E-mail: paul_william_loanhouse@hotmail.com Мы предлагаем частные, коммерческие...

2 коментар
остання 02.04.2018
METRO: франчайзинг в Україні

Ребята! кто-то получил разъяснения или инфу по metro

5 коментар
остання 19.01.2017