Незабаром у Варшаві очікується відкриття закладу McDonald's, який зможе приймати до 5 тис. клієнтів на день, але назвати це рестораном буде не цілком коректно, оскільки він буде розташовуватися в фан-зоні біля Палацу культури, і виглядатиме як 12 кас з більше ніж сотнею персоналу. У новому закладі не можна буде сісти, оскільки вся їжа продаватиметься на винос. Урочисте відкриття закладу відбудеться за день до початку Євро-2012, 7 червня, і закінчить свою роботу відразу ж після завершення чемпіонату. Площа фан-зони біля Палацу спорту становить 120 тис. м2 і може помістити близько 100 тис. фанатів. Частина з них відвідає нетиповий McDonald's. Всього в Польщі працює на сьогодні 138 власних та 146 франчайзингових закладів McDonald's.
Цікаво те, що компанія має намір закрити заклад одразу ж після завершення свята, а не передавати його в управління партнерам. Адже, як відомо, франчайзі McDonald's ніколи не відкривають ресторани самостійно. Компанія бере цю справу на себе, після чого ще пів року здійснює управління рестораном. А партнер протягом цього часу повинен пройти всі щаблі кар'єрної драбини у McDonald's, починаючи від роботи прибиральника. На це франчайзі відводиться близько 9 місяців.
В березні цього року McDonald's оголосила про відкриття франчайзингових ресторанів на території Росії. Два тижні по тому McDonald's підписала договір франчайзингу з ТОВ "Развитие рост", що входить в "Росінтерс Ресторанс Холдинг". Згідно з цією угодою франчайзер відкриватиме партнерські точки в транспортних вузлах.
Що стосується України, то при наявності більш ніж 70 закладів, McDonald's франчайзинг поки що не практикував, хоча у всьому світі за цією схемою працюють більше 80% закладів бренду. Як стверджують у компанії, поява франчайзингової пропозиції McDonald's можлива лише тоді, коли економічна ситуація в Україні стане більш стабільним, а законодавство - передбачуванішим.
читати статті

У жовтні в польському місті Вроцлав відкрився перший ресторан сучасної кухні за франшизою Nai.
Meat Bar від «М`ясторія» — це заклад сучасного формату fast casual, в основі якого лежить шаурма та бургери з томленим м’ясом
Зручна концепція поєднала у собі смакові вподобання поцінювачів свіжої випічки, кондитерських смаколиків та свіжої кави.
Відкриваючи піцерію, кожен підприємець мріє про успіх, унікальність та розширення свого бізнесу.
Хто отримав нагороду UBA 2023?
найчайтіше читане

Які формати зараз найбільш популярні та прибуткові
На українському ринку fashion-ритейлу стає дедалі тісніше.
Більше 200 громадян різних національностей, які проживають у нашій країні, ведуть свій франчайзинговий бізнес з мережею «Жабка» (Żabka).
Чому родина Кузьми Скрябіна обрала саме Lviv Croissants?
Чому варто купувати франшизу Wesoła Pani та на чому будується їх бізнес-модель?
популярне на форумі
Нова франшиза: Doshi Doshi
Доброго дня підкажіть будь ласка, до кого можна звернутися сприводу франшизи?
Формат TAKE AWAY для магазинов суши
Не с проста объявления «куплю магазин суши» сейчас можно все чаще услышать, как от начинающих,...
Taco Bell собирается в Россию
Хочу эту франшизу
Тайрай: франчайзинг со вкусом Востока
Давай откроем этот бизнес в Беларуси.
Как открыть суши-бар. Бизнес-план.
Полезная информация
Собственный сэндвич-бар с FreshLine
Впервые побывал в фреш-лайне весной прошлого года и с тех пор хожу сюда чуть ли ни каждую неделю...
Макдональдс в цифрах
Интересная информация. Я люблю Макдональдс, хотя и не очень полезно
Символ немецкого фастфуда Curry Wurst
Где бы взять 40 тыс долл.? В Днепропетровске возле жд вокзала отличное заведение! . .еда,...