Ринок кав’ярень: фактори впливу

П'ятниця
21.10.2011
Розмова з Генеральним директором компанії "Ресторанний консалтинг" Ольгою Насоновою
 

Від яких чинників на сьогодні залежить розвиток ринку кав'ярень в Україні?
Можна виділити три головні фактори, якими зумовлюються тенденції розвитку цього бізнесу. По-перше, зростання цієї частини ринку залежить безпосередньо від конкретних операторів. Коли в Україні тільки з'явилися перші кав'ярні, ринок почав рости завдяки тому, що такі компанії, як "Coffe Time", "Coffee House" та "Double Coffee" активно взялися за розвиток своїх мереж. По-друге, заповнення цієї ніші прямо пов'язане із наявністю вільних приміщень в прохідних місцях, адже розташована у спальному районі кав'ярня попитом не користуватиметься. І по-третє, кавовий бізнес залежний від активності пересувних операторів, таких як мобільні кав'ярні, продукція котрих не поступається за якістю напоям із стаціонарного закладу, але реалізовується за значно демократичнішими цінами.

Наскільки прибутковий кавовий бізнес у порівнянні із іншими видами бізнесу у сфері громадського харчування?

Кав'ярня - це, як правило, менш вигідна справа у порівнянні з іншими концепціями закладів такого роду. Але, знову ж, успішність та рентабельність закладу залежить від конкретного оператора. Одні концепції більш прибуткові, інші - менш. Класичний формат кав'ярні для підприємця ризикованіший. Існує такий парадокс, що люди зазвичай відвідують цей заклад у цілях проведення переговорів, а не тому, що просто хочуть випити кави. Найбільш рентабельною є та кав'ярня, в якої менше від кав'ярні та більше від кафе. Тобто та, яка своєму відвідувачу може запропонувати не тільки випити кави, а ще й ситно поїсти.

Розмовляла Тетяна Малиняк


популярне на форумі

Нова франшиза: Doshi Doshi

Доброго дня підкажіть будь ласка, до кого можна звернутися сприводу франшизи?

1 коментар
остання 01.08.2023
Формат TAKE AWAY для магазинов суши

Не с проста объявления «куплю магазин суши» сейчас можно все чаще услышать, как от начинающих,...

1 коментар
остання 28.05.2021
Taco Bell собирается в Россию

Хочу эту франшизу

1 коментар
остання 19.04.2018
Тайрай: франчайзинг со вкусом Востока

Давай откроем этот бизнес в Беларуси.

1 коментар
остання 06.10.2016
Как открыть суши-бар. Бизнес-план.

Полезная информация

1 коментар
остання 16.04.2016
Собственный сэндвич-бар с FreshLine

Впервые побывал в фреш-лайне весной прошлого года и с тех пор хожу сюда чуть ли ни каждую неделю...

2 коментар
остання 18.02.2016
Макдональдс в цифрах

Интересная информация. Я люблю Макдональдс, хотя и не очень полезно

1 коментар
остання 27.01.2016
Символ немецкого фастфуда Curry Wurst

Где бы взять 40 тыс долл.? В Днепропетровске возле жд вокзала отличное заведение! . .еда,...

1 коментар
остання 13.10.2015