Франчайзер AB Inbev - найбільший виробник пива в Бельгії - розвиває в усьому світі мережу пивних ресторанів Belgian Beer Café. Сьогодні у світі працює понад 60 ресторанів BBC в Європі, Австралії, Нової Зеландії, ОАЕ, Японії, Китаї - загальною кількістю в 18 країнах.
В Україні працює вже чотири заклади BBC. Причому відкриті вони саме на умовах франчайзингу. Перший ресторан - Belle-Vue - відчинив свої двері відвідувачам у Києві в грудні 2001 року. Через три роки з'явився другий заклад під назвою Le Cosmopolite, в 2006 почав роботу ресторан Bon Voyage. Одеський Truobadour відкрився в 2007 році. За словами представника компанії Ервіна Хімпенса, на даний момент Україна є стратегічно важливим ринком для просування пивної продукції, враховуючи багату історію цього напою на українських землях. Саме це і стало поштовхом для розвитку франчайзингової мережі BBC в нашій країні.
"Нас цікавлять найбільші міста України, такі як Харків, Донецьк, Одеса, Дніпропетровськ, Львів і т.д", - розповідає Ервін Хімпенс. - "Також ми готові розглядати пропозиції про відкриття закладів у Києві, але тільки за умови збереження унікальності концепту" .
Заклади мережі BBC створені за зразком пивних ресторанів, що існували в Бельгії на початку ХХ століття. У залежності від будівлнеобхідну атмосферу. Більшість закладів BBC розташовані в міських центрах в будинках з "характером та історією". Однак деякі ресторани відкриті в сучасних будівлях: в готелях або ТРЦ, за умови високої видимості ресторану зовні. Що ж стосується величини - розглядаються приміщення від 120 кв м, в середньому 300-400.
Зараз найбільше заклад у світовій мережі Belgian Beer Café знаходиться в Мельбурні, Австралія і має площу 2000 кв м.
читати статті

У жовтні в польському місті Вроцлав відкрився перший ресторан сучасної кухні за франшизою Nai.
Meat Bar від «М`ясторія» — це заклад сучасного формату fast casual, в основі якого лежить шаурма та бургери з томленим м’ясом
Зручна концепція поєднала у собі смакові вподобання поцінювачів свіжої випічки, кондитерських смаколиків та свіжої кави.
Відкриваючи піцерію, кожен підприємець мріє про успіх, унікальність та розширення свого бізнесу.
Хто отримав нагороду UBA 2023?
найчайтіше читане

Які формати зараз найбільш популярні та прибуткові
На українському ринку fashion-ритейлу стає дедалі тісніше.
Більше 200 громадян різних національностей, які проживають у нашій країні, ведуть свій франчайзинговий бізнес з мережею «Жабка» (Żabka).
Чому родина Кузьми Скрябіна обрала саме Lviv Croissants?
Чому варто купувати франшизу Wesoła Pani та на чому будується їх бізнес-модель?
популярне на форумі
Нова франшиза: Doshi Doshi
Доброго дня підкажіть будь ласка, до кого можна звернутися сприводу франшизи?
Формат TAKE AWAY для магазинов суши
Не с проста объявления «куплю магазин суши» сейчас можно все чаще услышать, как от начинающих,...
Taco Bell собирается в Россию
Хочу эту франшизу
Тайрай: франчайзинг со вкусом Востока
Давай откроем этот бизнес в Беларуси.
Как открыть суши-бар. Бизнес-план.
Полезная информация
Собственный сэндвич-бар с FreshLine
Впервые побывал в фреш-лайне весной прошлого года и с тех пор хожу сюда чуть ли ни каждую неделю...
Макдональдс в цифрах
Интересная информация. Я люблю Макдональдс, хотя и не очень полезно
Символ немецкого фастфуда Curry Wurst
Где бы взять 40 тыс долл.? В Днепропетровске возле жд вокзала отличное заведение! . .еда,...