Латвійська мережа кав'ярень Double Coffee зупинила фінансування розвитку в Україні. За останній рік компанія закрила чотири кав'ярні в Києві, а решту передала в управління франчайзі. Але франчайзинговий формат найближчим часом в Україні не буде затребуваний, вважають у Double Coffee, - мережі доведеться чекати покращення на ринку.
"Кав'ярні в кризу постраждали сильніше за інших сегментів ресторанного ринку, виручка мережі знизилася на 30-40%. Деякі точки почали працювати в збиток, тому їх довелося закрити", - каже голова правління AS DC Holding (управляє мережею Double Coffee) Андрій Нілов.
Восени 2008 року Double Coffee прийняла рішення розвиватися по франчайзингу в Україні, але, за словами Андрія Нілова, попиту на їх франшизу немає: "За останні 1,5-2 роки до нас не надійшло жодної заявки. Тоді як, наприклад, з Росії вони надходять майже кожного тижня".
Ще на початку 2009 року Double Coffee в Україні налічувала десять власних точок і три франчайзингових. З того часу закрито дві кав'ярні в ТЦ "Караван". "У Дніпропетровську точка не вийшла на очікувані показники, а в Києві після відкриття поруч з "Караваном" ТРЦ Dream Town точка почала працювати у збиток. Кав'ярню на Хрещатику закрили через те, що орендодавець достроково розірвав договір", - пояснює пан Харченко. Також три кав'ярні в Києві були передані на франчайзинг, після чого все одно припинили діяльність. Зараз по франчайзингу працюють дві Double Coffee у Львові і одна - в Києві. "Зараз ми оформлюємо документи на передачу останніх чотирьох точок у франчайзинг", - каже пан Нілов.
За матеріалами "Комерсант-Україна"читати статті

У жовтні в польському місті Вроцлав відкрився перший ресторан сучасної кухні за франшизою Nai.
Meat Bar від «М`ясторія» — це заклад сучасного формату fast casual, в основі якого лежить шаурма та бургери з томленим м’ясом
Зручна концепція поєднала у собі смакові вподобання поцінювачів свіжої випічки, кондитерських смаколиків та свіжої кави.
Відкриваючи піцерію, кожен підприємець мріє про успіх, унікальність та розширення свого бізнесу.
Хто отримав нагороду UBA 2023?
найчайтіше читане

Які формати зараз найбільш популярні та прибуткові
На українському ринку fashion-ритейлу стає дедалі тісніше.
Більше 200 громадян різних національностей, які проживають у нашій країні, ведуть свій франчайзинговий бізнес з мережею «Жабка» (Żabka).
Чому родина Кузьми Скрябіна обрала саме Lviv Croissants?
Чому варто купувати франшизу Wesoła Pani та на чому будується їх бізнес-модель?
популярне на форумі
Нова франшиза: Doshi Doshi
Доброго дня підкажіть будь ласка, до кого можна звернутися сприводу франшизи?
Формат TAKE AWAY для магазинов суши
Не с проста объявления «куплю магазин суши» сейчас можно все чаще услышать, как от начинающих,...
Taco Bell собирается в Россию
Хочу эту франшизу
Тайрай: франчайзинг со вкусом Востока
Давай откроем этот бизнес в Беларуси.
Как открыть суши-бар. Бизнес-план.
Полезная информация
Собственный сэндвич-бар с FreshLine
Впервые побывал в фреш-лайне весной прошлого года и с тех пор хожу сюда чуть ли ни каждую неделю...
Макдональдс в цифрах
Интересная информация. Я люблю Макдональдс, хотя и не очень полезно
Символ немецкого фастфуда Curry Wurst
Где бы взять 40 тыс долл.? В Днепропетровске возле жд вокзала отличное заведение! . .еда,...