Мережа ресторанів "Два гуся" вже шість років розвивається по франчайзингу. Перша франчайзингова точка відкрилася ще в 2004 році. Зараз в Україні працює 14 ресторанів, з них 6 - у співпраці з партнерами-франчайзі. Однак, як стверджують представники компанії, франчайзинг не є пріорітетом для розвитку мережі.
"У нас дуже жорсткі вимоги з приводу того, як повинна виглядати точка, і щодо стандартів обслуговування. Ми продаємо франшизи тільки тим людям, які дійсно зацікавлені, коли видно, що людина хоче і буде займатися цим бізнесом", - розповідає Сергій Гнатенко, директор з розвитку компанії. - "Я не можу назвати франчайзинг пріоритетним способом розширення мережі ресторанів "Два гуся". У нас насправді і своєї роботи вистачає - ми відкриваємо і власні точки "Два гуся", і суші, і пивні ресторани також зараз. Тобто якщо є у людей бажання і якщо вони нам сподобаються - ми не проти відкрити франчайзинговий ресторан, але певних цілей для себе не ставимо. У нас немає в планах захоплення ринку - ми просто відкриваємо ресторани там, де це вигідно і заробляємо гроші".
На думку Сергія Гнатенко, ринок закладів швидкого харчування ще далекий від насичення, і конкуренція в цьому сегменті на сьогодні дуже слабка. Основною проблемою є те, що в інвесторів немає грошей на відкриття нових закладів, що і стримує бурхливий розвиток цього сегменту.
1 серпня в Кривому Розі по франчайзингу відкриється черговий ресторан "Два гуся", крім того на найближчий час запланований новий власний заклад у Києві. На осінь компанія готує ще одну точку в Хмельницькому. У Чернігові до кінця року заплановано масштабне відкриття: у торговельному центрі компанія займатиме цілий фудкорт, відкривши "Два гуся", суші, італійський і пивний ресторан.
читати статті
У жовтні в польському місті Вроцлав відкрився перший ресторан сучасної кухні за франшизою Nai.
Meat Bar від «М`ясторія» — це заклад сучасного формату fast casual, в основі якого лежить шаурма та бургери з томленим м’ясом
Зручна концепція поєднала у собі смакові вподобання поцінювачів свіжої випічки, кондитерських смаколиків та свіжої кави.
Відкриваючи піцерію, кожен підприємець мріє про успіх, унікальність та розширення свого бізнесу.
Хто отримав нагороду UBA 2023?
найчайтіше читане
В Україні по франчайзингу пропонуватиметься концепція традиційного європейського хлібобулочного виробу
Хоча в середньому рентабельність клінінгового бізнесу становить 10%, це не відлякує підприємців. Адже попит на послуги щорічно збільшується
Тест на підприємництво
В цій статті мова піде про явище маркетингу та його роль в успішності підприємства. Розглядаються методи дослідження ринку, збір, аналіз та використання інформації, яка необхідна в процесі прийняття рішень планування бізнесу і визначення вірогідності здійснення планованої діяльності
Франчайзингові системи можна структурувати по багатьом критеріям. Представляємо найпоширенішу класифікацію
популярне на форумі
Нова франшиза: Doshi Doshi
Доброго дня підкажіть будь ласка, до кого можна звернутися сприводу франшизи?
Формат TAKE AWAY для магазинов суши
Не с проста объявления «куплю магазин суши» сейчас можно все чаще услышать, как от начинающих,...
Taco Bell собирается в Россию
Хочу эту франшизу
Тайрай: франчайзинг со вкусом Востока
Давай откроем этот бизнес в Беларуси.
Как открыть суши-бар. Бизнес-план.
Полезная информация
Собственный сэндвич-бар с FreshLine
Впервые побывал в фреш-лайне весной прошлого года и с тех пор хожу сюда чуть ли ни каждую неделю...
Макдональдс в цифрах
Интересная информация. Я люблю Макдональдс, хотя и не очень полезно
Символ немецкого фастфуда Curry Wurst
Где бы взять 40 тыс долл.? В Днепропетровске возле жд вокзала отличное заведение! . .еда,...