Середа
21.10.2020
Про першу франчайзингову точку Sharikava та новинки в мережі.
 

Мережа кав'ярень Sharikava відкрила першу франчайзингову кав'ярню в Києві.

Перша франчайзингова кав'ярня прийняла відвідувачів 16 жовтня в ТРЦ Retrovillе. Франчайзі подружжя Катерина і Богдан — купили франшизу ще в квітні цього року, але довго шукали відповідне приміщення.

«Ми новачки в бізнесі і дуже раді, що наша локація знайшлася», — каже Катя.

Площа кав'ярні —  50 метрів на яких розмістили 15 посадочних місць. В асортименті як класичні так і авторські кавові напої, цукерки, кекси, горіхова паста, гранола і сендвічі власного виробництва.

За словами Каті, в перший день пригощали всіх співробітників ТРЦ, також презентували їм спеціальну бонусну програму  бонусами повертається 15% від суми покупки.
Олександр Михайлівський, співвласник Sharikava, каже, що в кав'ярні в Retrovillе тестують і загальномережевого бонусну програму
— гості кав'ярні отримають бонусами 5-10%.

Поки щасливі франчайзі кав'ярні напрацьовують базу постійних гостей і аналізують потік відвідувачів. В планах Sharikava —  запуск аудіореклами в ТРЦ і проведення спільних акцій.

Куди рухається Sharikava

Індустрія громадського харчування змінилася після карантину, а криза стала каталізатором для багатьох процесів по оптимізації і запуску нових сервісів.

Олександр каже, що мережа кав'ярень Sharikava під час карантину оптимізувала операційні процеси і логістику. Залишили в мережі тільки ті заклади, які зможуть пережити нові хвилі карантину. Так, дві київські кав'ярні перемістилися в регіони — там вони показують прибуток більше, а орендні платежі —  в рази менше.

Розвивають і продуктовий напрямок — в меню вводять різноманітні кекси. Але залишаться на вітрині улюблені солодощі гостей, адже вони цінують Sharikava за власне виробництво крафтового тістечок, гранола, цукерок і т.д.

Мережа кав'ярень Sharikava заснували житомирські підприємці Влад Кіндра, Саша Михайлівський і Тенгіз Дженджулія в 2015 році в Житомирі. Ідея відкрити спільний бізнес виникла в 2014 році, а першу кав'ярню друзі запустили вже через рік. Це був МАФ у вигляді великого кавового стакана площею два метри.

Зараз в мережі налічується 26 об'єкта, які успішно працюють також у Вінниці, Рівному, Хмельницькому, Бердичеві, Коростені та Коростишеві.

У підприємців були великі плани на 2020 рік — готували експансію на Західну Україну.

«Ми продовжуємо шукати приміщення. Якщо знаходимо круту локацію  рахуємо потенційну аудиторію і термін окупності точки. І тільки після цього приймаємо рішення —  пандемія змушує ретельно зважувати всі ризики», —  резюмує Михайлівський.


найчайтіше читане

Відкриття СТО. Бізнес-план /16.11.2011

Як заробити на станції техобслуговування автомобіля

Маркетинг та дослідження ринку /18.02.2010

В цій статті мова піде про явище маркетингу та його роль в успішності підприємства. Розглядаються методи дослідження ринку, збір, аналіз та використання інформації, яка необхідна в процесі прийняття рішень планування бізнесу і визначення вірогідності здійснення планованої діяльності

Яким має бути підприємець /26.02.2010

Тест на підприємництво

Як відкрити клінінгову компанію? Бізнес-план /18.05.2013

Хоча в середньому рентабельність клінінгового бізнесу становить 10%, це не відлякує підприємців. Адже попит на послуги щорічно збільшується

Види франчайзингу /19.11.2009

Франчайзингові системи можна структурувати по багатьом критеріям. Представляємо найпоширенішу класифікацію

популярне на форумі

Нова франшиза: Doshi Doshi

Доброго дня підкажіть будь ласка, до кого можна звернутися сприводу франшизи?

1 коментар
остання 01.08.2023
Формат TAKE AWAY для магазинов суши

Не с проста объявления «куплю магазин суши» сейчас можно все чаще услышать, как от начинающих,...

1 коментар
остання 28.05.2021
Taco Bell собирается в Россию

Хочу эту франшизу

1 коментар
остання 19.04.2018
Тайрай: франчайзинг со вкусом Востока

Давай откроем этот бизнес в Беларуси.

1 коментар
остання 06.10.2016
Как открыть суши-бар. Бизнес-план.

Полезная информация

1 коментар
остання 16.04.2016
Собственный сэндвич-бар с FreshLine

Впервые побывал в фреш-лайне весной прошлого года и с тех пор хожу сюда чуть ли ни каждую неделю...

2 коментар
остання 18.02.2016
Макдональдс в цифрах

Интересная информация. Я люблю Макдональдс, хотя и не очень полезно

1 коментар
остання 27.01.2016
Символ немецкого фастфуда Curry Wurst

Где бы взять 40 тыс долл.? В Днепропетровске возле жд вокзала отличное заведение! . .еда,...

1 коментар
остання 13.10.2015