Мережа кав'ярень Sharikava відкрила першу франчайзингову кав'ярню в Києві.
Перша франчайзингова кав'ярня прийняла відвідувачів 16 жовтня в ТРЦ Retrovillе. Франчайзі — подружжя Катерина і Богдан — купили франшизу ще в квітні цього року, але довго шукали відповідне приміщення.
«Ми новачки в бізнесі і дуже раді, що наша локація знайшлася», — каже Катя.
Площа кав'ярні — 50 метрів на яких розмістили 15 посадочних місць. В асортименті як класичні так і авторські кавові напої, цукерки, кекси, горіхова паста, гранола і сендвічі власного виробництва.
За словами Каті, в перший день пригощали всіх співробітників ТРЦ, також презентували їм спеціальну бонусну програму — бонусами повертається 15% від суми покупки.
Олександр Михайлівський, співвласник Sharikava, каже, що в кав'ярні в Retrovillе тестують і загальномережевого бонусну програму — гості кав'ярні отримають бонусами 5-10%.
Поки щасливі франчайзі кав'ярні напрацьовують базу постійних гостей і аналізують потік відвідувачів. В планах Sharikava — запуск аудіореклами в ТРЦ і проведення спільних акцій.
Куди рухається Sharikava
Індустрія громадського харчування змінилася після карантину, а криза стала каталізатором для багатьох процесів по оптимізації і запуску нових сервісів.
Олександр каже, що мережа кав'ярень Sharikava під час карантину оптимізувала операційні процеси і логістику. Залишили в мережі тільки ті заклади, які зможуть пережити нові хвилі карантину. Так, дві київські кав'ярні перемістилися в регіони — там вони показують прибуток більше, а орендні платежі — в рази менше.
Розвивають і продуктовий напрямок — в меню вводять різноманітні кекси. Але залишаться на вітрині улюблені солодощі гостей, адже вони цінують Sharikava за власне виробництво крафтового тістечок, гранола, цукерок і т.д.
Мережа кав'ярень Sharikava заснували житомирські підприємці Влад Кіндра, Саша Михайлівський і Тенгіз Дженджулія в 2015 році в Житомирі. Ідея відкрити спільний бізнес виникла в 2014 році, а першу кав'ярню друзі запустили вже через рік. Це був МАФ у вигляді великого кавового стакана площею два метри.
Зараз в мережі налічується 26 об'єкта, які успішно працюють також у Вінниці, Рівному, Хмельницькому, Бердичеві, Коростені та Коростишеві.
У підприємців були великі плани на 2020 рік — готували експансію на Західну Україну.
«Ми продовжуємо шукати приміщення. Якщо знаходимо круту локацію — рахуємо потенційну аудиторію і термін окупності точки. І тільки після цього приймаємо рішення — пандемія змушує ретельно зважувати всі ризики», — резюмує Михайлівський.
читати статті

У жовтні в польському місті Вроцлав відкрився перший ресторан сучасної кухні за франшизою Nai.
Meat Bar від «М`ясторія» — це заклад сучасного формату fast casual, в основі якого лежить шаурма та бургери з томленим м’ясом
Зручна концепція поєднала у собі смакові вподобання поцінювачів свіжої випічки, кондитерських смаколиків та свіжої кави.
Відкриваючи піцерію, кожен підприємець мріє про успіх, унікальність та розширення свого бізнесу.
Хто отримав нагороду UBA 2023?
найчайтіше читане

Більше 200 громадян різних національностей, які проживають у нашій країні, ведуть свій франчайзинговий бізнес з мережею «Жабка» (Żabka).
Чому родина Кузьми Скрябіна обрала саме Lviv Croissants?
В Україні по франчайзингу пропонуватиметься концепція традиційного європейського хлібобулочного виробу
Хоча в середньому рентабельність клінінгового бізнесу становить 10%, це не відлякує підприємців. Адже попит на послуги щорічно збільшується
Джоббінг чи власна автомобільна заправка?
популярне на форумі
Нова франшиза: Doshi Doshi
Доброго дня підкажіть будь ласка, до кого можна звернутися сприводу франшизи?
Формат TAKE AWAY для магазинов суши
Не с проста объявления «куплю магазин суши» сейчас можно все чаще услышать, как от начинающих,...
Taco Bell собирается в Россию
Хочу эту франшизу
Тайрай: франчайзинг со вкусом Востока
Давай откроем этот бизнес в Беларуси.
Как открыть суши-бар. Бизнес-план.
Полезная информация
Собственный сэндвич-бар с FreshLine
Впервые побывал в фреш-лайне весной прошлого года и с тех пор хожу сюда чуть ли ни каждую неделю...
Макдональдс в цифрах
Интересная информация. Я люблю Макдональдс, хотя и не очень полезно
Символ немецкого фастфуда Curry Wurst
Где бы взять 40 тыс долл.? В Днепропетровске возле жд вокзала отличное заведение! . .еда,...