Стежимо за станом справ в ресторанах — чим швидше вони запустяться і відновлять потужності — тим успішніше будуть продаватися їх франшизи.
Якщо судити по цифрах, то громадське харчування в хорошому темпі починає виходити з карантину: запрацювало 73% ресторанів від тих 100%, які приймали гостей до березня, повідомляє Опендатабот.
Але якщо поспілкуватися з рестораторами, то є куди рости — літні майданчики не забезпечують звичного потоку відвідувачів.
Тарас Середюк, співвласник ресторанів MAFIA, говорить Лізі, що спочатку літні майданчики забезпечують такий же оборот, що і доставка. Але коли почалися дощі, потік людей спав.
Згоден з цією думкою і Руслан Шибаєв, власник ресторанів Beef Meat & Wine і White wine bar. За його словами, потік гостей навіть з відкриттям терас в порівнянні з докарантінним періодом зменшився в три рази, середній чек впав на 30-40% оскільки відсутні вечері — через холодну погоду перебувати на терасах некомфортно.
Які ж перспективи ресторанного ринку і коли все буде як раніше?
Тарас Середюк каже, що готові запустити ресторани на повну потужність там, де зуміють домовитися про пільгові умови оренди — докарантинних продажів не буде ще довго.
Середюк вважає, що до лютого 2021 роки ринок буде падати і закриються близько чверті закладів. З початку наступного року будуть нові умови оренди, пройде друга хвиля вірусу. Березень може стати першим місяцем відновлення після піку. Вже до четвертого кварталу 2021 року експерт очікую зростання ринку
Втім, більшість рестораторів готові до запуску на повну потужність і просять владу відкрити їх раніше, ніж з середини червня.
Кожен день простою — це великі збитки для рестораторів і відсутність доходу у співробітників.
читати статті

Що відрізняє піцу «ROMA ВДОМА» від інших?
Яку унікальну пропозицію пропонує піцерія «ROMA ВДОМА»?
I Love Kebab — успішна мережа закладів швидкого харчування. Нині в Україні відкрито вже 71 заклад і 4 в процесі відкриття. Але в чому ж секрет успіху?
Пекарні "Ваш Лаваш" — це широкий асортимент випічки, лавашів, хлібу та авторських перших страв.
Що особливого в пекарні "Ваш Лаваш" та чому ця франшиза вважається успішною?
найчайтіше читане

Щоб визначити стратегію діяльності компанії на ринку, Вам обов’язково необхідно проаналізувати Ваших конкурентів
Як заробити на станції техобслуговування автомобіля
Більше 200 громадян різних національностей, які проживають у нашій країні, ведуть свій франчайзинговий бізнес з мережею «Жабка» (Żabka).
Які формати зараз найбільш популярні та прибуткові
Джоббінг чи власна автомобільна заправка?
популярне на форумі
Нова франшиза: Doshi Doshi
Доброго дня підкажіть будь ласка, до кого можна звернутися сприводу франшизи?
Формат TAKE AWAY для магазинов суши
Не с проста объявления «куплю магазин суши» сейчас можно все чаще услышать, как от начинающих,...
Taco Bell собирается в Россию
Хочу эту франшизу
Тайрай: франчайзинг со вкусом Востока
Давай откроем этот бизнес в Беларуси.
Как открыть суши-бар. Бизнес-план.
Полезная информация
Собственный сэндвич-бар с FreshLine
Впервые побывал в фреш-лайне весной прошлого года и с тех пор хожу сюда чуть ли ни каждую неделю...
Макдональдс в цифрах
Интересная информация. Я люблю Макдональдс, хотя и не очень полезно
Символ немецкого фастфуда Curry Wurst
Где бы взять 40 тыс долл.? В Днепропетровске возле жд вокзала отличное заведение! . .еда,...