Стежимо за станом справ в ресторанах — чим швидше вони запустяться і відновлять потужності — тим успішніше будуть продаватися їх франшизи.
Якщо судити по цифрах, то громадське харчування в хорошому темпі починає виходити з карантину: запрацювало 73% ресторанів від тих 100%, які приймали гостей до березня, повідомляє Опендатабот.
Але якщо поспілкуватися з рестораторами, то є куди рости — літні майданчики не забезпечують звичного потоку відвідувачів.
Тарас Середюк, співвласник ресторанів MAFIA, говорить Лізі, що спочатку літні майданчики забезпечують такий же оборот, що і доставка. Але коли почалися дощі, потік людей спав.
Згоден з цією думкою і Руслан Шибаєв, власник ресторанів Beef Meat & Wine і White wine bar. За його словами, потік гостей навіть з відкриттям терас в порівнянні з докарантінним періодом зменшився в три рази, середній чек впав на 30-40% оскільки відсутні вечері — через холодну погоду перебувати на терасах некомфортно.
Які ж перспективи ресторанного ринку і коли все буде як раніше?
Тарас Середюк каже, що готові запустити ресторани на повну потужність там, де зуміють домовитися про пільгові умови оренди — докарантинних продажів не буде ще довго.
Середюк вважає, що до лютого 2021 роки ринок буде падати і закриються близько чверті закладів. З початку наступного року будуть нові умови оренди, пройде друга хвиля вірусу. Березень може стати першим місяцем відновлення після піку. Вже до четвертого кварталу 2021 року експерт очікую зростання ринку
Втім, більшість рестораторів готові до запуску на повну потужність і просять владу відкрити їх раніше, ніж з середини червня.
Кожен день простою — це великі збитки для рестораторів і відсутність доходу у співробітників.
читати статті
У жовтні в польському місті Вроцлав відкрився перший ресторан сучасної кухні за франшизою Nai.
Meat Bar від «М`ясторія» — це заклад сучасного формату fast casual, в основі якого лежить шаурма та бургери з томленим м’ясом
Зручна концепція поєднала у собі смакові вподобання поцінювачів свіжої випічки, кондитерських смаколиків та свіжої кави.
Відкриваючи піцерію, кожен підприємець мріє про успіх, унікальність та розширення свого бізнесу.
Хто отримав нагороду UBA 2023?
найчайтіше читане
В Україні по франчайзингу пропонуватиметься концепція традиційного європейського хлібобулочного виробу
Більше 200 громадян різних національностей, які проживають у нашій країні, ведуть свій франчайзинговий бізнес з мережею «Жабка» (Żabka).
Джоббінг чи власна автомобільна заправка?
Завдяки співпраці з фінансовими установами, компанія може надавати своїм франчайзі кошти на відкриття та розвиток бізнесу
Франчайзингові системи можна структурувати по багатьом критеріям. Представляємо найпоширенішу класифікацію
популярне на форумі
Нова франшиза: Doshi Doshi
Доброго дня підкажіть будь ласка, до кого можна звернутися сприводу франшизи?
Формат TAKE AWAY для магазинов суши
Не с проста объявления «куплю магазин суши» сейчас можно все чаще услышать, как от начинающих,...
Taco Bell собирается в Россию
Хочу эту франшизу
Тайрай: франчайзинг со вкусом Востока
Давай откроем этот бизнес в Беларуси.
Как открыть суши-бар. Бизнес-план.
Полезная информация
Собственный сэндвич-бар с FreshLine
Впервые побывал в фреш-лайне весной прошлого года и с тех пор хожу сюда чуть ли ни каждую неделю...
Макдональдс в цифрах
Интересная информация. Я люблю Макдональдс, хотя и не очень полезно
Символ немецкого фастфуда Curry Wurst
Где бы взять 40 тыс долл.? В Днепропетровске возле жд вокзала отличное заведение! . .еда,...