Ресторани почали працювати упівсили

Середа
13.05.2020
Перші два дні реанімації ресторанів: клієнтів мало, обмежень — багато
 

Перші два дні реанімації ресторанів: ціни не піднімають, персонал повернули частково, а клієнти хочуть відпочивати компаніями.

З 11 травня в Україні дозволили роботу літніх майданчиків ресторанів. Власники закладів скаржаться на обмеження: відстань між столами повинно бути не менше 1,5 метрів, а за столом — не більше 2-х осіб.

Заборонено давати меню в руки гостям, воно повинно бути поруч з місцем видачі замовлень. Страви мають віддаватися без контакту в закритому одноразовому посуді або тарі. Оплата також повинна здійснюватися без контакту.

Кожні дві години в закладі повинна проходити дезінфекція.

Ціни не піднімають

Ресторатори, як пише «​Дело», розділилися на два табори — одні не дуже задоволені численними вимогами, інші радіють будь-якій можливості почати працювати.

«Частина літніх терас плануємо запускати. Будемо виводити персонал згідно завантаження, так як весь штат виводити поки не доцільно. Однозначно жителям столиці набридло сидіти взаперті. Всі хотітимуть насолоджуватися навесні в місті на терасі і смачною їжею поза домом. Поки складно спрогнозувати попит, так як немає розуміння фінансової стабільності, тому ціни піднімати не плануємо», — зазначив Дмитро Федотенков, власник ресторанної мережі Tarantino family.

Гості відмовляються сидіти парами. Хочуть компанією

Одеський ресторатор Сава Лібкін каже, що не буде виводити на рабту весь персонал, тому оптимізували все, щоб мати можливість працювати.

«Думаю, в ці дні багато рестораторів відчувають себе Наташею Ростовою, яка відправилася на свій перший бал. Тільки замість вуалі на обличчі у Наташі медична маска, замість ажурних рукавичок гумові, а замість карети палаючий велосипед», — пише Сава в Фейсбуці.

Але є і проблеми з розсадженням гостей, які ігнорують вимогу більше двох не збиратися.

«Єдине, що не вдається офіціантам розсаджувати за різні столики гостей, які прийшли компаніями більше двох осіб. Переконання в цьому випадку не працюють, а застосовувати грубу силу я заборонив», — зізнається Лібкін.

Цікаве спостереження Сави: в Одесі ресторатори в більшості своїй обрали позицію спостерігачів — по всьому місту працює відсотків двадцять терас. В принципі, це розумно — подивитися, за що і як вздрючат інших рестораторів, а потім вже відкриватися самому, підготувавши відповідні лубриканти і контрацептиви.

Ресторани франчайзі також оживають

В Сім'ї ресторанів Дмитра Борисова планують запустити всі ресторани мережі, до відкриття також готуються заклади партнерів-франчайзі.

«​Зробити замовлення і оплатити можна буде на сайті або в додатку, а потім забрати через безконтактну стійку. Всі страви будуть подаватися в переробляється одноразовому посуді. Зараз підбираємо найбільш екологічні варіанти з приладами з кукурудзяного крохмалю​», — розповів власник мережі Дмитро Борисов.


найчайтіше читане

Франшиза - що це? /11.11.2009

Омонімія терміну франшиза зі сфери страхування та зі сфери підприємницької дільності іноді вносить деякі непорозуміння

Відкриття СТО. Бізнес-план /16.11.2011

Як заробити на станції техобслуговування автомобіля

Види франчайзингу /19.11.2009

Франчайзингові системи можна структурувати по багатьом критеріям. Представляємо найпоширенішу класифікацію

Як відкрити кролячу ферму. Бізнес-план. /25.07.2014

Від хобі до бізнесу, або плоди кролівництва

Відкриття турагенції. Бізнес-план /23.11.2011

Зібрати речі і виїхати подалі від повсякденних проблем - мрія практично кожної людини. Багато хто прагне хоча б раз на рік її здійснити. Охочих заробити на цій людській пристрасті також знаходиться чимало. Ви опинилися серед них? Прекрасно! Для того, щоб ваш бізнес був прибутковим, важливо чітко для себе з’ясувати деякі нюанси цієї сфери.

популярне на форумі

Taco Bell собирается в Россию

Хочу эту франшизу

1 коментар
остання 19.04.2018
Тайрай: франчайзинг со вкусом Востока

Давай откроем этот бизнес в Беларуси.

1 коментар
остання 06.10.2016
Как открыть суши-бар. Бизнес-план.

Полезная информация

1 коментар
остання 16.04.2016
Собственный сэндвич-бар с FreshLine

Впервые побывал в фреш-лайне весной прошлого года и с тех пор хожу сюда чуть ли ни каждую неделю...

2 коментар
остання 18.02.2016
Макдональдс в цифрах

Интересная информация. Я люблю Макдональдс, хотя и не очень полезно

1 коментар
остання 27.01.2016
Символ немецкого фастфуда Curry Wurst

Где бы взять 40 тыс долл.? В Днепропетровске возле жд вокзала отличное заведение! . .еда,...

1 коментар
остання 13.10.2015
форнетти

Прочитала отзывы и удивилась! Я давно работаю с Форнетти, купила франшизу и стала за прилавок......

124 коментар
остання 21.07.2015
Собственный сэндвич-бар с FreshLine

Бываю довольно часто, всегда заказываю сок томатный и фрешлайн. Ребята на кассе довольно...

2 коментар
остання 17.06.2015