Розвивати мережу по франчайзингу керівництво «Чашка Espresso Bar» почала торік, а на сьогоднішній день компанія має 4 власні кав'ярні та партнерський заклад у Черкасах. «Після того як ми відкрили «Чашку» в Чернігові, і надійшли запити про співробітництво з різних міст України, ми вирішили представити франшизу. Я вирушив до Львова, щоб презентувати франчайзингову пропозицію на зустрічі з потенційними франчайзі, яких було близько 30 осіб. Але там же я зустрівся з Марком Зархіним, відомим ресторатором та франчайзером, і ми з ним спілкувалися приблизно годину про франчайзинг. Після цієї розмови, після того як я зрозумів, що все не просто, і ми ще не готові до франчайзингу, вирішив не продавати франшизу. На той момент все скасував і сказав перед своїм виступом, що я передумав, що відклав продаж франшизи на не визначене час», - ділиться Ігор Сухомлин, власник кав'ярень Чашка Espresso Bar.
«Потім пройшов рік, ми відкрили новий заклад на Бессарабці в Києві, і люди знову почали нас атакувати щодо франшизи. У той час ми проводили «Ресто Кемп», такий піонерський табір для рестораторів, організаторами якого являємось. Захід відбувався в Одесі. До мене одночасно підійшло відразу 5 осіб щодо франшизи: двоє з Казахстану, і три підприємця із України. І в той момент я зрозумів, що потрібно приймати рішення і реалізовувати франшизу, так як це хороший товар, але може перегоріти. Ми тут же запросили фахівців, які провели нам установчу сесію про те, з чого потрібно стартувати у франчайзингу та підказали, як правильно описувати франшизу та інші важливі моменти. Далі ми призначили керівника франчайзингового проекту і півроку дуже докладно описували всі бізнес-процеси, також формували і допрацьовували наш брендбук. Через сім місяців ми продали першу франшизу в Черкаси, яка показує гарні результати і є успішною», - продовжив Ігор Сухомлин.
Мережа еспрессо-барів «Чашка» - це мережа демократичних кав'ярень з доброзичливим, трохи гучним сервісом, відмінним дизайнерським інтер'єром, зі свіжообсмаженою кавою за доступною ціною. «Що до планів на майбутнє, то незабаром ми плануємо додати ще один формат кав'ярні, який розробляємо і скоро представимо на ринку. Це малобюджетне заклад, який актуальний у наш час, так як буде мати менший поріг входу на ринок. Також через місяць я буду виступати на РестоПрактиках у Казахстані (Алма-Ати) і планую представити франшизу «Чашки». Нам дуже цікавий цей ринок», - додав Ігор Сухомлин.
читати статті
У жовтні в польському місті Вроцлав відкрився перший ресторан сучасної кухні за франшизою Nai.
Meat Bar від «М`ясторія» — це заклад сучасного формату fast casual, в основі якого лежить шаурма та бургери з томленим м’ясом
Зручна концепція поєднала у собі смакові вподобання поцінювачів свіжої випічки, кондитерських смаколиків та свіжої кави.
Відкриваючи піцерію, кожен підприємець мріє про успіх, унікальність та розширення свого бізнесу.
Хто отримав нагороду UBA 2023?
найчайтіше читане
В Україні по франчайзингу пропонуватиметься концепція традиційного європейського хлібобулочного виробу
Більше 200 громадян різних національностей, які проживають у нашій країні, ведуть свій франчайзинговий бізнес з мережею «Жабка» (Żabka).
Джоббінг чи власна автомобільна заправка?
Завдяки співпраці з фінансовими установами, компанія може надавати своїм франчайзі кошти на відкриття та розвиток бізнесу
Франчайзингові системи можна структурувати по багатьом критеріям. Представляємо найпоширенішу класифікацію
популярне на форумі
Нова франшиза: Doshi Doshi
Доброго дня підкажіть будь ласка, до кого можна звернутися сприводу франшизи?
Формат TAKE AWAY для магазинов суши
Не с проста объявления «куплю магазин суши» сейчас можно все чаще услышать, как от начинающих,...
Taco Bell собирается в Россию
Хочу эту франшизу
Тайрай: франчайзинг со вкусом Востока
Давай откроем этот бизнес в Беларуси.
Как открыть суши-бар. Бизнес-план.
Полезная информация
Собственный сэндвич-бар с FreshLine
Впервые побывал в фреш-лайне весной прошлого года и с тех пор хожу сюда чуть ли ни каждую неделю...
Макдональдс в цифрах
Интересная информация. Я люблю Макдональдс, хотя и не очень полезно
Символ немецкого фастфуда Curry Wurst
Где бы взять 40 тыс долл.? В Днепропетровске возле жд вокзала отличное заведение! . .еда,...