Українська "дочка" компанії отримала франшизу Aroma Israel більше року тому. Заклади мережі спеціалізуються на приготуванні та продажі кави під власною торговою маркою, а також салатів, сандвічів, випічки та перших страв. Середній чек українського закладу мережі повинен складати 75 грн.
Кав'ярні мережі розміщуються на досить великих площах - більше 200 кв.м., а для прикладу в Нью-Йорку один із закладів займає 650 кв.м. В Україні планується відкривати кав'ярні площею 250-300 кв.м. (перший заклад, що вже працює в Києві знаходиться на площі 180 кв.м.)
"П'ять кав'ярень протягом двох років і ще 25 за п'ять років - це наші зобов'язання перед Aroma в Україні", - заявив співзасновник "Арома Україна", та регіональний керівник Aroma Espresso Bar в Україні Яків Лівшиц.
Тепер не кращий час для запуску подібних проектів в Україні - впевнені експерти. Міські кав'ярні і так втратили багато клієнтів, адже основні клієнти кав'ярень - офісні співробітники - категорія споживачів, що сильно постраждали від кризи.
Проте навіть в даній ситуації сегмент кав'ярень залишається привабливим для інвестицій. Директор Double Coffee Святослав Саєнко вважає, що при правильному керівництві і розвитку в Aroma є шанси закріпитися на київському ринку: "Конкуренція в місті невелика, а в кризу багато слабших гравців закриють свої заклади".
Зрештою, і в самій Aroma допускають, що в умовах кризи темпи її розвитку в Україні можуть виявитися нижче заявлених. "Поки-що ми відкрили одну точку і досліджуємо смаки клієнтів. Але вже почали пошук приміщення для другої кав'ярні в Києві", - сказав Яків Лівшиц.
читати статті
У жовтні в польському місті Вроцлав відкрився перший ресторан сучасної кухні за франшизою Nai.
Meat Bar від «М`ясторія» — це заклад сучасного формату fast casual, в основі якого лежить шаурма та бургери з томленим м’ясом
Зручна концепція поєднала у собі смакові вподобання поцінювачів свіжої випічки, кондитерських смаколиків та свіжої кави.
Відкриваючи піцерію, кожен підприємець мріє про успіх, унікальність та розширення свого бізнесу.
Хто отримав нагороду UBA 2023?
найчайтіше читане
В Україні по франчайзингу пропонуватиметься концепція традиційного європейського хлібобулочного виробу
Тест на підприємництво
Хоча в середньому рентабельність клінінгового бізнесу становить 10%, це не відлякує підприємців. Адже попит на послуги щорічно збільшується
Франчайзингові системи можна структурувати по багатьом критеріям. Представляємо найпоширенішу класифікацію
В цій статті мова піде про явище маркетингу та його роль в успішності підприємства. Розглядаються методи дослідження ринку, збір, аналіз та використання інформації, яка необхідна в процесі прийняття рішень планування бізнесу і визначення вірогідності здійснення планованої діяльності
популярне на форумі
Нова франшиза: Doshi Doshi
Доброго дня підкажіть будь ласка, до кого можна звернутися сприводу франшизи?
Формат TAKE AWAY для магазинов суши
Не с проста объявления «куплю магазин суши» сейчас можно все чаще услышать, как от начинающих,...
Taco Bell собирается в Россию
Хочу эту франшизу
Тайрай: франчайзинг со вкусом Востока
Давай откроем этот бизнес в Беларуси.
Как открыть суши-бар. Бизнес-план.
Полезная информация
Собственный сэндвич-бар с FreshLine
Впервые побывал в фреш-лайне весной прошлого года и с тех пор хожу сюда чуть ли ни каждую неделю...
Макдональдс в цифрах
Интересная информация. Я люблю Макдональдс, хотя и не очень полезно
Символ немецкого фастфуда Curry Wurst
Где бы взять 40 тыс долл.? В Днепропетровске возле жд вокзала отличное заведение! . .еда,...