Франчайзинг - це наявність великого бек-офісу за плечима
До того як прийти до ідеї організації власного бізнесу, я отримала досвід роботи в міжнародних компаніях в області фінансів та управління проектами. Народження дитини, плани мати велику сім'ю і велике бажання мати гнучкий графік роботи одночасно з розширенням рівня відповідальності підштовхнуло мене до рішення почати свою справу.
Ще під час отримання фінансової освіти мені подобалася ідея розвитку бізнесу по схемі франчайзингу. Переваги для мене завжди були очевидними. По-перше, це унікальна можливість отримати знання про специфіку галузі завдяки досвіду інших людей.
Дуже важливу роль грає відчуття великого бек-офісу за плечима. Коли у тебе є підтримка в особі франчайзера і його команди, для оцінки і запуску бізнесу не потрібно шукати окремо маркетолога для визначення оптимального місця розташування, технолога для розробки концепції та меню, фахівця з підбору необхідного технологічного устаткування, ще одну людину, що спеціалізується на запуску проекту, яка знає що, в якій послідовності і коли, HR-менеджера, здатного професійно оцінити потреби в персоналі, провести необхідні тренінги і т.д. І, звичайно ж, рекомендації. Для підвищення показників ефективності дуже важливо запустити бізнес в найкоротші терміни. В цьому випадку, поради від інших франчайзі і франчайзера істотно поліпшують фінансові показники ефективності проекту.
Єдиний момент у франчайзингу, якого я трохи побоююся - репутація мережі в цілому залежить від роботи кожного із закладів, що в неї входять. І формування лояльності покупців - це процес тривалий, тонкий та вимагає величезної уваги з боку абсолютно всіх франчайзі. Завдяки франчайзинговій співпраці ми змогли відкрити наш бекерай за 3,5 місяця з моменту підписання договору оренди. Звичайно, маючи сьогоднішній досвід, цей термін не здається таким вже нереальним. Більше того, є розуміння, що і як могло б істотно прискорити процес запуску пекарні. Але я впевнена, без активної участі та підтримки команди нашого франчайзера ми не змогли б відкрити бекерай такого рівня в досягнуті терміни.
читати статті
У жовтні в польському місті Вроцлав відкрився перший ресторан сучасної кухні за франшизою Nai.
Meat Bar від «М`ясторія» — це заклад сучасного формату fast casual, в основі якого лежить шаурма та бургери з томленим м’ясом
Зручна концепція поєднала у собі смакові вподобання поцінювачів свіжої випічки, кондитерських смаколиків та свіжої кави.
Відкриваючи піцерію, кожен підприємець мріє про успіх, унікальність та розширення свого бізнесу.
Хто отримав нагороду UBA 2023?
найчайтіше читане
В Україні по франчайзингу пропонуватиметься концепція традиційного європейського хлібобулочного виробу
Як заробити на станції техобслуговування автомобіля
Тест на підприємництво
Хоча в середньому рентабельність клінінгового бізнесу становить 10%, це не відлякує підприємців. Адже попит на послуги щорічно збільшується
Які формати зараз найбільш популярні та прибуткові
популярне на форумі
Нова франшиза: Doshi Doshi
Доброго дня підкажіть будь ласка, до кого можна звернутися сприводу франшизи?
Формат TAKE AWAY для магазинов суши
Не с проста объявления «куплю магазин суши» сейчас можно все чаще услышать, как от начинающих,...
Taco Bell собирается в Россию
Хочу эту франшизу
Тайрай: франчайзинг со вкусом Востока
Давай откроем этот бизнес в Беларуси.
Как открыть суши-бар. Бизнес-план.
Полезная информация
Собственный сэндвич-бар с FreshLine
Впервые побывал в фреш-лайне весной прошлого года и с тех пор хожу сюда чуть ли ни каждую неделю...
Макдональдс в цифрах
Интересная информация. Я люблю Макдональдс, хотя и не очень полезно
Символ немецкого фастфуда Curry Wurst
Где бы взять 40 тыс долл.? В Днепропетровске возле жд вокзала отличное заведение! . .еда,...