Плюс один на користь ломбарду!

Субота
11.01.2014
Про деталі «ломбардної кухні», перспективи і можливості роботи на українському ринку мікрокредитування розповідає Іван Козирєв.
 

Чому франчайзинг для Вас розпочався з ломбардного бізнесу?
Питання стояло, відкривати свій бізнес або працювати за системою франчайзингу. Зваживши всі за і проти, прорахувавши всілякі ризики і перспективи, я обрав франчайзинг. Одна з основних причин - мінімальні фінансові вкладення з високим прибутком на виході, а також мій попередній вид діяльності - більше 10 років я працював у фінансовому секторі.

Чому Ви вирішили зупинитися на франчайзинговій мережі ломбардів «Комод»?

Я почав з вивчення ломбардного ринку, порівняв всіх гравців і пропозиція «Комода» виявилася найбільш вигідною з усіх боків. Мережа ломбардів «Комод» динамічно розвивається і з кожним роком темпи розвитку йдуть тільки вгору. На сьогоднішній день в мережі більше 165 ломбардних відділень.

Перелік застав, які приймають у ломбарді - найбільший в Україні, і я самостійно вирішував, з якими заставами працювати. А нещодавно Компанія ще розширила перелік застав. Крім «класичних», таких як дорогоцінні метали і камені, антикваріат, вироби зі шкіри та хутра (прим. редактора: хутряні вироби «Комод» почав приймати в 2010 році вперше на території України), техніка, нерухомість і автомобілі, зараз можна приймати дитячі приналежності та взуття, меблі і музичні інструменти, елітні аксесуари, а також будівельні матеріали, електричні інструменти, габаритну техніку та сантехніку, все для відпочинку і садові інструменти.

Ще одним важливим фактором є самостійне регулювання умов кредитування протягом всього періоду співпраці, тому що потрібно враховувати специфіку роботи в кожному окремо взятому регіоні України.

Можете детальніше зупинитися на особливостях ринку Вашого регіону? Які основні відмінності від столиці?

У 2010 році я відкрив ломбарди у Феодосії та Джанкої. Курортним містам притаманна сезонність, проте незважаючи на це, у нас є постійні клієнти, які найчастіше користуються послугами ломбарду у разі браку грошей, наприклад, не вистачає фінансів до зарплати.

Населення регіонального міста в рази менше, ніж у столиці. Населення Феодосії складає від 105 тисяч людей, Джанкоя - понад 35 тисяч осіб, а Києва - за офіційними даними - понад 2,8 мільйонів чоловік. Але в нашому ломбарді ми не робимо акцент на кількості потенційних клієнтів, ми індивідуально підходимо до потреб кожного, акцентуючи увагу на програмі лояльності, різних рекламних акціях та соціальних проектах.

На фото: меседж соціального проекту "Еко Код", який був представлений у кожному відділенні мережі ломбардів "Комод"

Наприклад, в грудні ми запустили «Еко Код» мережі ломбардів «Комод» - це соціальний проект, суть якого полягає в інформуванні відвідувачів ломбардних відділень про важливість економії води та електроенергії, а також про шкоду відпрацьованих хімічних джерел струму (батарейок) для людського організму. Дана програма діє на постійній основі.

У чому переваги роботи в ломбардному бізнесі по франшизі на відміну від самостійного відкриття?

Як я вже згадував, для відкриття ломбарду за системою франчайзингу не потрібні великі капіталовкладення. Однак, звичайно, найголовніше - це повний супровід мого відділення співробітниками центрального офісу. Мені надають допомогу на всіх етапах: починаючи з першого дзвінка в Компанію і до сьогоднішнього дня: компетентний персонал завжди готовий прийті на допомогу і вирішити бухгалтерські та юридичні питання, надати PR підтримку та маркетинговий супровід. Якщо виникає потреба в додаткових інвестиціях, я звертаюся за допомогою безпосередньо до керівництва Компанії і користуюся засобами на особливих взаємовигідних партнерських умовах.

Важливо відзначити, що мережа ломбардів «Комод» веде діяльність ломбардного відділення за фіксовану щомісячну винагороду (роялті), незалежно від доходу і обігу ломбарду, а при відкритті подальших відділень діє програма лояльності для партнерів: роялті зменшується з кожним новим відділенням.

Розкажіть про Ваші плани на 2014 рік. Ви готові відкрити ще одне відділення?

Бажання відкрити нове відділення є, але для мене зараз важливо проконтролювати роботу вже існуючих, завжди є над чим працювати. Але в майбутньому я планую відкрити відділення, і навіть не одне.


найчайтіше читане

Відкриття СТО. Бізнес-план /16.11.2011

Як заробити на станції техобслуговування автомобіля

Як відкрити клінінгову компанію? Бізнес-план /18.05.2013

Хоча в середньому рентабельність клінінгового бізнесу становить 10%, це не відлякує підприємців. Адже попит на послуги щорічно збільшується

Яким має бути підприємець /26.02.2010

Тест на підприємництво

Види франчайзингу /19.11.2009

Франчайзингові системи можна структурувати по багатьом критеріям. Представляємо найпоширенішу класифікацію

Маркетинг та дослідження ринку /18.02.2010

В цій статті мова піде про явище маркетингу та його роль в успішності підприємства. Розглядаються методи дослідження ринку, збір, аналіз та використання інформації, яка необхідна в процесі прийняття рішень планування бізнесу і визначення вірогідності здійснення планованої діяльності

популярне на форумі

Як відкрити клінінгову компанію? Бізнес-план

Доброго дня!Чудово,що маєте бажання створити власну справу.В клінінговій індустрії питання...

2 коментар
остання 10.10.2020
Открытие СТО. Бизнес-план

Кредитор? Вам потрібна термінова позика чи бізнес-позика? Ти будешвідмовлено в отриманні позики...

3 коментар
остання 20.11.2017
Открытие СТО. Бизнес-план

Раскрутка, PR, брендинг, узнаваемость ТМ - дело маркетологов, а мастер должен заниматься своим...

3 коментар
остання 10.03.2017
BVS-Rabota: працевлаштування по франчайзингу

Вимоги до приміщення для філіала

1 коментар
остання 25.11.2016
LEGO по-франчайзингу

Я хочу получать комментарии по этой теме на e-mail

1 коментар
остання 16.08.2016
Открытие СТО. Бизнес-план

На рахунок зарплата майстру 30% від заказу. Це дуже мало як для майстра. Якщо дійсно хороший...

3 коментар
остання 15.07.2016
Работа за границей - возможность выжить?

Мне интересно, насколько реально перевестись в зарубежное отделение компании, если есть...

2 коментар
остання 21.05.2016
Ринок бутильованої води зростає

Лично я стараюсь употребить дневную норму воды. Чаще всего покупаю уже розлтую в бутыли воду, но...

2 коментар
остання 21.05.2016