Українці відкривають магазини «Жабка»

Середа
19.04.2023
Більше 200 громадян різних національностей, які проживають у нашій країні, ведуть свій франчайзинговий бізнес з мережею «Жабка» (Żabka).
 

Серед них вихідці з Італії, Чехії, Білорусі, Казахстану та Вірменії. Найбільшу групу становлять громадяни України. Усі нові підприємці, які приєднуються до «Жабки» (Żabki), отримують обладнаний та укомплектований магазин, пакет безкоштовних тренінгів, а також широку підтримку – логістику, сервіс та рекламу. Необхідною умовою для початку співпраці з мережею є знання польської мови на рівні В2, необхідність надання документів, що легалізують перебування та відкриття власного бізнесу.

При прийнятті рішення про запуск «Жабки» всім новим франчайзі потрібен невеликий фінансовий внесок у розмірі лише приблизно 5 тисяч злотих. Водночас мережа відкриває їм двері до розвитку та дає можливість реалізувати себе як підприємця.

"Я ніколи раніше не працювала у роздрібній торгівлі. Коли я 10 років тому приїхала з родиною до Польщі, я не знала мови, тому спочатку прибирала будинки та офіси, потім стала нянею. Моя близька подруга тримала різноманітні франчайзингові точки, зрештою розвинула магазин «Жабка», яким дуже задоволена, порівнюючи її пропозицію мережі Żabka та умови співпраці з іншими торговими мережами. Я завжди мріяла мати щось своє подруга підштовхнула мене до дії, і коли я вивчила мову і отримала дозвіл на постійне проживання близько 3 років тому, я почала роботи кроки, необхідні для керування своєю «Жабкою». Наразі я є франчайзі однієї точки, реалізую себе особисто та професійно" – каже Юлія Попова, франчайзі у Вроцлаві з України.

Франшиза – хороша бізнес-ідея

Мережа також пропонує всім франчайзі, які з нею співпрацюють – як польським, так і іншим громадянам - широку підтримку в багатьох сферах. Перш за все, це можливість працювати під відомою маркою, доступ до інноваційних технологій, включаючи додаток Cyberstore для дистанційного керування магазином, а також повна логістика з доставкою до дверей магазину та обслуговуванням обладнання. Франчайзі з інших країн також активно розвиваються у фінансовому аспекті. У період з квітня по червень 2022 року в масштабі всієї Польщі понад 77% усіх підприємців, які працюють під маркою «Żabka», досягли щомісячного доходу щонайменше 22 тисячі злотих або більше. Крім того, щоб захистити партнерів від можливого провалу їхнього бізнесу, у «Жабці» з 2021 року діє «Поліс для бізнесу», спеціальна страховка для підприємців, яка полягає в забезпеченні фінансового захисту, коли один із них припиняє співпрацю з мережею з негативним результатом.

Оскільки найбільшу кількість кандидатів у франчайзі становлять вихідці з України, франчайзинговий договір та документ «Принципи фінансових розрахунків» перекладені українською мовою. За бажанням кандидата з іншої країни, крім України, можливе також оформлення документів іншими мовами.

Франшиза з «Жабкою» – які критерії для іноземців?

Кандидати, які не є громадянами Польщі, повинні пройти мовну сертифікацію та скласти іспит на знання польської мови. Він складається з письмової та усної частини. Особи, які претендують на роль франчайзі, повинні досягти рівня знання польської мови не нижче В2, щоб мати можливість брати участь в подальшому процесі набору персоналу. Якщо результат нижчий, вони мають право пізніше повторно пройти тестування.

Ще один аспект – наявність поручителів. Усі кандидати з ЄС та з-за меж ЄС, які проживають у Польщі мінімум 2 роки, повинні мати одного поручителя за векселем або мати вексель і завдаток у розмірі 20 тисяч злотих. У випадку потенційних франчайзі, які проживають у Польщі менше 2 років, потрібен поручитель і завдаток у розмірі 25 тисяч злотих або за векселем двох поручителів з польським громадянством. У цьому випадку також необхідно пред’явити документи, що підтверджують легальне перебування в Польщі протягом останніх 24 місяців (паспорт з візою/ами та/або Карта/и побуту),

У той же час особи, які не мають польського громадянства та прибули з країн – не членів Європейського Союзу, повинні пред’явити документ у формі, наприклад, дозволу на постійне проживання або дозволу на перебування довгострокового резидента ЄС.

Умови франшизи для всіх

Так само, як і кандидати з посвідченням особи громадянина Польщі, люди з-за меж нашої країни, які претендують на відкриття власної «Жабки», повинні пройти кількаетапний процес набору персоналу та навчання. Навчальна частина складається з 15-денного тренінгу в інструкторському центрі, присвяченого різним аспектам бізнесу та управління магазином, включаючи HR, фінанси, продажі та обслуговування клієнтів. Зустрічі з менеджером з продажу, вибір місця та виконання всіх формальностей також є частиною процесу набору персоналу. Відповідно до вимог польського законодавства, іноземці, які хочуть мати власний магазин «Жабка», також повинні зареєструвати свою діяльність як фізичні особи-підприємці.

"Перші місяці не були легкими. На щастя, я з самого початку могла покладатися на двох відданих співробітників. Крім того, я могла і можу розраховувати на підтримку мережі та її представників, включаючи партнера з продажу та партнера з навчання, а також моєї подруги, франчайзі. Найголовніше в цьому бізнесі, особливо на першому етапі, – це бажання і відданість, готовність до того, що може бути важко, підбір відповідних працівників і, якщо потрібно, звернення за допомогою" – наголошує Юлія Попова.

Більше про процес набору персоналу на: www.franczyza.zabka.pl/ua


найчайтіше читане

Відкриття СТО. Бізнес-план /16.11.2011

Як заробити на станції техобслуговування автомобіля

Маркетинг та дослідження ринку /18.02.2010

В цій статті мова піде про явище маркетингу та його роль в успішності підприємства. Розглядаються методи дослідження ринку, збір, аналіз та використання інформації, яка необхідна в процесі прийняття рішень планування бізнесу і визначення вірогідності здійснення планованої діяльності

Яким має бути підприємець /26.02.2010

Тест на підприємництво

Як відкрити клінінгову компанію? Бізнес-план /18.05.2013

Хоча в середньому рентабельність клінінгового бізнесу становить 10%, це не відлякує підприємців. Адже попит на послуги щорічно збільшується

Види франчайзингу /19.11.2009

Франчайзингові системи можна структурувати по багатьом критеріям. Представляємо найпоширенішу класифікацію

популярне на форумі

Летнее

Лето вот вот уже близко, а купальники надо покупать заранее. Уже подготовились? Если не успели -...

1 коментар
остання 15.10.2021
Rozetka йде в доставку їжі

Не забудьте на островок взять пляжную одежду - https://mathilda.com.ua/kupalniki/plyagnaya-odegda/ В ней вы на острове...

1 коментар
остання 05.06.2021
Як відкрити магазин біжутерії. Бізнес-план

Ми пропонуємо приватні, комерційні та особисті кредити з дуже низькими річними процентними...

1 коментар
остання 17.12.2018
Еко-шик: комплексний еко-франчайзинг

Торгова марка “Еко-шик”: магазини органічних продуктів, кафе з ексклюзивними рецептами від...

1 коментар
остання 10.10.2016
DeSheli - осторожно, мошенники!

У этих ребят постоянно меняются телефоны и они представляются разными "салонами". Я живу в Киеве....

22 коментар
остання 17.08.2016
DeSheli - осторожно, мошенники!

09.07.2015, салон по адресу М. Расковой, 2а. Консультант Елена  встретила любезно, провела первый...

22 коментар
остання 09.07.2015
DeSheli - осторожно, мошенники!

Не слушайте откровенно негативные отзывы! Это все недоброжелатели. Убедилась на собственном...

22 коментар
остання 30.04.2015
Эко-лавка ищет партнеров

Добрый день, Тамара! Всю информацию о данной франшизе Вы можете увидеть на нашем портале в...

2 коментар
остання 23.12.2014