Два гуся: франчайзинг не для всіх

Четвер
22.07.2010
Компанія дуже ретельно відбирає партнерів, які відкриватимуть по франчайзингу ресторан "Два гуся"
 

Мережа ресторанів "Два гуся" вже шість років розвивається по франчайзингу. Перша франчайзингова точка відкрилася ще в 2004 році. Зараз в Україні працює 14 ресторанів, з них 6 - у співпраці з партнерами-франчайзі. Однак, як стверджують представники компанії, франчайзинг не є пріорітетом для розвитку мережі.

"У нас дуже жорсткі вимоги з приводу того, як повинна виглядати точка, і щодо стандартів обслуговування. Ми продаємо франшизи тільки тим людям, які дійсно зацікавлені, коли видно, що людина хоче і буде займатися цим бізнесом", - розповідає Сергій Гнатенко, директор з розвитку компанії. - "Я не можу назвати франчайзинг пріоритетним способом розширення мережі ресторанів "Два гуся". У нас насправді і своєї роботи вистачає - ми відкриваємо і власні точки "Два гуся", і суші, і пивні ресторани також зараз. Тобто якщо є у людей бажання і якщо вони нам сподобаються - ми не проти відкрити франчайзинговий ресторан, але певних цілей для себе не ставимо. У нас немає в планах захоплення ринку - ми просто відкриваємо ресторани там, де це вигідно і заробляємо гроші".

На думку Сергія Гнатенко, ринок закладів швидкого харчування ще далекий від насичення, і конкуренція в цьому сегменті на сьогодні дуже слабка. Основною проблемою є те, що в інвесторів немає грошей на відкриття нових закладів, що і стримує бурхливий розвиток цього сегменту.

1 серпня в Кривому Розі по франчайзингу відкриється черговий ресторан "Два гуся", крім того на найближчий час запланований новий власний заклад у Києві. На осінь компанія готує ще одну точку в Хмельницькому. У Чернігові до кінця року заплановано масштабне відкриття: у торговельному центрі компанія займатиме цілий фудкорт, відкривши "Два гуся", суші, італійський і пивний ресторан.


найчайтіше читане

Відкриття СТО. Бізнес-план /16.11.2011

Як заробити на станції техобслуговування автомобіля

Яким має бути підприємець /26.02.2010

Тест на підприємництво

Маркетинг та дослідження ринку /18.02.2010

В цій статті мова піде про явище маркетингу та його роль в успішності підприємства. Розглядаються методи дослідження ринку, збір, аналіз та використання інформації, яка необхідна в процесі прийняття рішень планування бізнесу і визначення вірогідності здійснення планованої діяльності

Як відкрити клінінгову компанію? Бізнес-план /18.05.2013

Хоча в середньому рентабельність клінінгового бізнесу становить 10%, це не відлякує підприємців. Адже попит на послуги щорічно збільшується

Види франчайзингу /19.11.2009

Франчайзингові системи можна структурувати по багатьом критеріям. Представляємо найпоширенішу класифікацію

популярне на форумі

Нова франшиза: Doshi Doshi

Доброго дня підкажіть будь ласка, до кого можна звернутися сприводу франшизи?

1 коментар
остання 01.08.2023
Формат TAKE AWAY для магазинов суши

Не с проста объявления «куплю магазин суши» сейчас можно все чаще услышать, как от начинающих,...

1 коментар
остання 28.05.2021
Taco Bell собирается в Россию

Хочу эту франшизу

1 коментар
остання 19.04.2018
Тайрай: франчайзинг со вкусом Востока

Давай откроем этот бизнес в Беларуси.

1 коментар
остання 06.10.2016
Как открыть суши-бар. Бизнес-план.

Полезная информация

1 коментар
остання 16.04.2016
Собственный сэндвич-бар с FreshLine

Впервые побывал в фреш-лайне весной прошлого года и с тех пор хожу сюда чуть ли ни каждую неделю...

2 коментар
остання 18.02.2016
Макдональдс в цифрах

Интересная информация. Я люблю Макдональдс, хотя и не очень полезно

1 коментар
остання 27.01.2016
Символ немецкого фастфуда Curry Wurst

Где бы взять 40 тыс долл.? В Днепропетровске возле жд вокзала отличное заведение! . .еда,...

1 коментар
остання 13.10.2015