Dunkin 'donuts: як стали франшизою №1 в США?
Кращою франшизою року стала Dunkin 'Donuts, франчайзингова програма в компанії стартувала в 1955 році.
А за п'ять років до цього Вільям Розенберг створив першу кав'ярню в місті Квінсі, штат Массачусетс. «Моя ідея була проста: чемний персонал, свіжі пончики, смачну каву і затишна обстановка - і покупець точно повернеться до вас завтра», - розповідав Розенберг.
Ідея розпочати власну справу прийшла до Вільяму під час Другої світової війни, коли він працював електриком в кораблебудівної компанії Bethlehem Shipbuilding. Кожен день Розенберг спостерігав за тим, як робітники в обідню перерву купують їжу в фургонах, і думав про те, чи можна зробити цей бізнес більш прибутковим.
Одного разу, переглядаючи звіти продажів, бізнесмен виявив, що майже половину виручки забезпечують кави і пончики. Ідея на мільйон була знайдена!
Розвиваючи франчайзинг, Розенберг надихнувся історією успіху Говарда Джонсона, який зміг масштабувати свій бізнес з невеликої крамниці до мережі з сотні ресторанів. А ще Розенберг заснував Міжнародну асоціацію франчайзингу, яка успішно працює і сьогодні
На сьогодні Dunkin donuts - це більше 1200 кав'ярень в 45 країнах, більш ніж 2,5 мільйонів донатів в день і 1,5 мільярда чашок кави на рік
Dunkin 'donuts спеціалізується на гарячому кави з льодом і різними смаками, а також на випічці: пончики, рогалики і кекси. Зараз під брендом працює 13 тисяч точок в 38 країнах, 9,5 тисячі та них - в США. Ціна франшизи стартує від $ 395 500 і доходить до $ 1,6 млн.
Що відрізняє бізнес-підхід Dunkin 'Donuts:
1. Головний офіс Dunkin 'Donuts закриває на собі маркетингові комунікації, як онлайн, так і офлайн. Франчайзі не дбає про зміст штату маркетологів, дизайнерів, технологів. Всі рішення подаються готовими, упакованими і перевіреними на практиці.
2. Компанія завжди відкрита до інновацій і недавно запропонував відвідувачам донантс-сендвіч з модним нині штучним м'ясом. До речі, Beyond Meat став хітом для компанії. Генеральний директор Дейв Хоффманн недавно сказав, що сендвіч з ковбасою Beyond тепер є другим бестселером в магазинах Dunkin's Manhattan після класичного бублика компанії з беконом, яйцем і сиром. Продажі бутерброда були більш ніж в два рази вище, ніж очікувалося
3. Компанія регулярно проводить опитування серед відвідувачів, нагороджуючи найактивніших безкоштовною кавою протягом року.
4. Компанія експериментує з форматами: в минулому році були запущені Dunkin on Sunset - це один з «магазинів наступного покоління» мережі швидкого харчування. Від традиційних кав'ярень його відрізняє дизайн, інноваційні технології. Так, клієнти, які ходять в магазин пончиків з 8 до 10 години ранку, отримували безкоштовний зразок сендвіча.
5. Dunkin 'Donuts продовжує розширюватися за рахунок нетрадиційних місць. Наприклад, на більшості американських стадіонах є точки і візки, з яких продають пончики і кава.
6. Кав'ярні продають в кінці дня пончики зі знижками, про що повідомляють покупцям в додатку. Так Dunkin 'Donuts боряться за зменшення харчових відходів.
читати статті
У жовтні в польському місті Вроцлав відкрився перший ресторан сучасної кухні за франшизою Nai.
Meat Bar від «М`ясторія» — це заклад сучасного формату fast casual, в основі якого лежить шаурма та бургери з томленим м’ясом
Зручна концепція поєднала у собі смакові вподобання поцінювачів свіжої випічки, кондитерських смаколиків та свіжої кави.
Відкриваючи піцерію, кожен підприємець мріє про успіх, унікальність та розширення свого бізнесу.
Хто отримав нагороду UBA 2023?
найчайтіше читане
В Україні по франчайзингу пропонуватиметься концепція традиційного європейського хлібобулочного виробу
Хоча в середньому рентабельність клінінгового бізнесу становить 10%, це не відлякує підприємців. Адже попит на послуги щорічно збільшується
Франчайзингові системи можна структурувати по багатьом критеріям. Представляємо найпоширенішу класифікацію
В цій статті мова піде про явище маркетингу та його роль в успішності підприємства. Розглядаються методи дослідження ринку, збір, аналіз та використання інформації, яка необхідна в процесі прийняття рішень планування бізнесу і визначення вірогідності здійснення планованої діяльності
Як змінилаь ситуація на ринку продажів франшиз? Про це розповість керівник відділу продажу франшиз мережі OS.9 – Юлія Сербіна.
популярне на форумі
Нова франшиза: Doshi Doshi
Доброго дня підкажіть будь ласка, до кого можна звернутися сприводу франшизи?
Формат TAKE AWAY для магазинов суши
Не с проста объявления «куплю магазин суши» сейчас можно все чаще услышать, как от начинающих,...
Taco Bell собирается в Россию
Хочу эту франшизу
Тайрай: франчайзинг со вкусом Востока
Давай откроем этот бизнес в Беларуси.
Как открыть суши-бар. Бизнес-план.
Полезная информация
Собственный сэндвич-бар с FreshLine
Впервые побывал в фреш-лайне весной прошлого года и с тех пор хожу сюда чуть ли ни каждую неделю...
Макдональдс в цифрах
Интересная информация. Я люблю Макдональдс, хотя и не очень полезно
Символ немецкого фастфуда Curry Wurst
Где бы взять 40 тыс долл.? В Днепропетровске возле жд вокзала отличное заведение! . .еда,...