Понеділок
04.05.2015
Мережа відзначає 60-річчя роботи в сфері франчайзингу
 

У квітні 2015-го року виповнилося 60 років з того часу, як Макдональдс працює у сфері франчайзингу. Незважаючи на те, що франчайзинговий гігант торік пережив один із найскладніших періодів у своїй історії, цифри, що описують мережу,  заворожують.

Збільшення конкуренції на світовому ринку громадського харчування, суперечки про якість їжі, складне меню, низькооплачувані працівники - лише деякі з факторів, які вплинули на те, що ресторани Макдональдс з жовтня 2013 року не зафіксували зростання продажів в Америці. За офіційними  даними фінансової звітності, обороти компанії у 2013 р. знизилися на 1,6 відсотка. А в кінці фінансового 2014 року, виручка компанії впала на 7 відсотків: до 6.570.000.000 доларів. Однак, незважаючи на це, Макдональдс  є одним з найпопулярніших американських брендів. 

В арсеналі мережі Макдональдс більш ніж 35000 ресторанів. Це набагато більше, ніж у його основних конкурентів (наприклад, Burger King - 14000, Taco Bell - 6200). Більше 80% ресторанів McDonald по всьому світу - працюють за франчайзинговою схемою. У компанії працює 1,8 мільйона осіб, що більш ніж загальна чисельність населення у Філадельфії. У 2013-му році Макдональдс витратив на рекламу 808.000.000 $, що є 0,16% від загального світового рекламного ринку. По информації Business Insider.

 


популярне на форумі

Taco Bell собирается в Россию

Хочу эту франшизу

1 коментар
остання 19.04.2018
Тайрай: франчайзинг со вкусом Востока

Давай откроем этот бизнес в Беларуси.

1 коментар
остання 06.10.2016
Как открыть суши-бар. Бизнес-план.

Полезная информация

1 коментар
остання 16.04.2016
Собственный сэндвич-бар с FreshLine

Впервые побывал в фреш-лайне весной прошлого года и с тех пор хожу сюда чуть ли ни каждую неделю...

2 коментар
остання 18.02.2016
Макдональдс в цифрах

Интересная информация. Я люблю Макдональдс, хотя и не очень полезно

1 коментар
остання 27.01.2016
Символ немецкого фастфуда Curry Wurst

Где бы взять 40 тыс долл.? В Днепропетровске возле жд вокзала отличное заведение! . .еда,...

1 коментар
остання 13.10.2015
Собственный сэндвич-бар с FreshLine

Бываю довольно часто, всегда заказываю сок томатный и фрешлайн. Ребята на кассе довольно...

2 коментар
остання 17.06.2015
Как открыть мини-пивоварню? Бизнес-план

Доводилось пробовать пиво в заведениях, где стоят пивоварни не только от Генрих Шульц, но и от...

1 коментар
остання 12.02.2015