05.03.2015

Кава п’яти континентів

Франшиза Globus-Coffee передбачає декілька різних форматів

Компанія починала свій розвиток у 2005 році з однієї невеликої кафе-піцерії під назвою «Глобус», якеа одразу завоювала популярність. За цей час був накопичений досвід: відкривалися заклади різного формату, але керівництво старалося розвивати єдину ідеологію у формуванні асортименту, створення фірмових страв і виробленню єдиного стилю. «На сьогоднішній день у нас є чотири власних і один франчайзинговий заклад у Луганській області. Ми плануємо активний розвиток у франчайзингу за трьома форматами: «міні», «стандарт» і «максі». Тобто пропонуємо три базових формати для різної площі інвестицій», - розповідає Олександр Горбунов, директор мережі Globus Coffee.

Globus Coffee Фото Globus Coffee

В основі головної ідеї ТМ Globus Coffee у кінцевому підсумку лежить підвищення культури вживання кави, внесення пізнавального елементу в повсякденний процес.

Проект «міні» передбачає розміщення усього необхідного для формату обладнання, включаючи комунікації (площа 6,5 м2). Конструкція поєднує у собі барну стійку, кілька видів вітрин та рекламні поверхні. Другий формат - розширена конструкція, яка передбачає включення додаткових модулів - вітрин і розміщення додаткового обладнання, пов'язаного з додатковими асортиментними. Площа збільшується до 10 м2 і більше. І, великий формат передбачає індивідуальний підхід до облаштування інтер'єру кав'ярні, зберігаючи модульну структуру й основні елементи дизайну закладів.

«Наша особливість у тому, що ми є виробниками. Маємо постачання власної кави та налагоджена взаємодію з іншими постачальниками. Нами створена концепція, яка допомагає виділитися із загальної маси однотипних кафе і кавових точок. Нашими дегустаторами були обрані кращі сорти кави з таких континентів, як Америка, Південна Америка, Африка, Азія, Океанія. В основі головної ідеї торгової марки Globus Coffee - є підвищення культури вживання кави, внесення пізнавального елементу в повсякденний процес», - говорить Олександр Горбунов.

Залежно від того який формат вибере франчайзі, паушальний внесок варіюється від €800 до €3500, а щомісячний прибуток становитиме від €1500. Термін окупності від 4 до 6 місяців при форматі «міні» і від 10 до 19 місяців - при форматі «максі». При відкритті нової кав'ярні франчайзер передає партрнеру 4 комплекти фірмової форми, свої фірмові суміші - кожної позиції по 1 шт, одноразові склянки  та крафт-пакети для кави.

"Отже при створенні нової франшизи ми об'єднали зусилля фахівців у кількох областях. Щоб показати наскільки різною може бути кава, підкреслити основні відтінки смаку та аромату, ми створили власну лінійку продукції: " кава п'яти континентів". Для вирішення поставленого завдання нам знадобилася допомога професійних дегустаторів, які чудово з нею впоралися: кавові суміші вийшли дуже самобутні, реально представляють характерні сорти п'яти континентів. У поєднанні з професійною обжаркою ми отримали бажаний продукт ", - доповнив Олександр Горбунов.

Поділитися статтeю

Коментувати на форумі

0
Кава п’яти континентів

Ще немає жодного коментаря до статті. Нехай Ваш буде першим.

Форум 291 теми, 1167 коментарів, 278 учасників

хочете більше?

нюслеттер Franchising.ua

If you see this, leave this form field blank