Тенденції ринку дитячого одягу

П'ятниця
22.05.2015
Віталій Мякінін розповідає про зміни та перспективи даного сегменту
 

—  Розкажіть, які зміни відбулися на украінском ринку дитячого одягу в 2015 році?
— Стало легше продавати продукцію вітчизняного виробника, оскільки імпорт в Украіну не завозитися. І це дуже радує! Масово закрились дрібні виробники, тому вже не настільки запекла війна цін. Раньше, наприклад, на фірмі могло працювати 2-3 машинки і товар збувався за мінімальну ціну при поганій якості, та без належної обробки. А великі компанії і фабрики, навіть якщо трошки постраждали від кризи, все одно вижили і почали нарощувати оберти. Особливо плідний у цьому плані місяць травень, так як він відкриває сезон.

— Віталій, на що варто звернутиувагу, змінити у веденні бізнесу учасникам ринку?
— Потрібно шити! Зараз компанії мало оновлюють колекції, тому дуже мало новинок. А коли ти створюєш новинки і робиш нові поставки - це все «розлітається». Також вважаю, що варто спрощувати моделі дитячого одягу, але не втрачати у якості. Моделі мають бути більш менш не дорогі, але якісні. Звичайно ж, потрібно просувати бренд по франчайзингу. Франчайзінг - це прекрасно! Наприклад, наша мережа, як відкривала, так і відкриває один партнерський магазин у тиждень. Варто приділити належну увагу інтернет ресурсам, просуваючи і продаючи свій продукт за допомогою інтернет магазинів. Обов'язково потрібно розглядати можливість експорту своєї продукції. Одним словом, потрібно боротися, інвестувати в бізнес і розвиватися. Тут не вийде пересидіти або перечекати.

— Які завдання стоять перед данним сегментом у майбутньому?
— Так як я за освітою маркетолог, то ще з інститутських часів мені запам'яталося, що було в один період в США 700 виробників шин, а залишились одиниці (2-3 компанії). Зараз у нас спостерігається та ж ситуація: виживуть найсильніші, а далі при зростанні економіки вони будуть попереду і стануть монополістами ринку. Тому що такий економічний струс пережили і пережівуть не всі: закрилося приблизно 70% підприємств. Залишилися одиниці. У одних підприємців були борги та кредити, інші - не вкладали фінанси у розвиток власного виробництва. Тут трохи проявилася наша українська натура, бо для того, щоб виробництво розвивалося, у нього обов язково потрібно інвестувати та вкладати. А так як нас у будь-якому випадку чекає підйом економіки, то ті компанії, які вистояли, стануть ще сильнішими, їх чекає прекрасний час.

— Якою б  Ви хотіли бачити дану галузь у майбутньому?
— Хотів би бачити її розвиток! Було б прекрасно, якби усі підприємства з виробництва дитячого одягу об'єднала якась організація, яка б не на словах, а на ділі змогла би лобіювати їх інтереси, підтримувала б та просувала на внутрішньому ринку. Наші люди талановиті, вміють чудово шити, але на даний момент у нашому секторі не бачать величезний потенціал, його не сприймають сер'езно. Якщо, наприклад, в Україну завозиться полотно за ціною дорожче ніж сам виріб, то працювати з цим дуже складно. Можливо у майбутньому я сам займуся цим питанням. Легка промисловість - це золоте дно України. Її розвиток - це як мінімум гарна зайнятість населення.


популярне на форумі

Де можна купити якісне взуття недорого?

Зверніть увагу на магазин брендового одягу тавзуття ОднаТака - https://www.odnataka.com.ua/ Там є вишукані...

3 коментар
остання 15.06.2022
Де можна купити якісне взуття недорого?

Привіт, я постійно купую взуття для своєї родини на https://koalabi.com.ua/. Є вибір на всі сезони, якість...

3 коментар
остання 16.05.2022
В'язані речі це стильно

В'язані речі - це унікум в світі моди. Незважаючи на те, що носити такі речі почали дуже давно,...

1 коментар
остання 08.07.2021
Де можна купити якісне взуття недорого?

Рекомендую www.butyjana.com.ua

3 коментар
остання 25.04.2019
Як відкрити магазин одягу

Стаття написана для ідеальних умов. Але з падінням купівельної спроможності покупців не все так...

1 коментар
остання 12.03.2017
Где качественная одежда на 50% дешевле?

Однозначно интернет-магазины. Даже в наших отечественных можно купить дешевле, чем тот же брнед,...

2 коментар
остання 21.05.2016
Где качественная одежда на 50% дешевле?

на алиаэкспресс

2 коментар
остання 27.01.2016
На очереди Stradivarius, Bershka и Pull & Bear

хочу відкрити магазин торгових марок Stradivarius,Bershka,Zara на умовах співпраці по франшизі в Україні...

2 коментар
остання 10.09.2013