Електронні перевірки бізнесу

Понеділок
07.10.2013
"Перехід на дистанційний аудит буде без додаткових витрат для платників податків", - повідомляє Олександр Клименко.
 

Міністерство доходів пропонує законодавчо врегулювати питання проведення контролюючими органами електронних перевірок на підставі даних, зазначених у податкових деклараціях та електронних документах платника податків. Такі перевірки проводитимуться за заявою платника податків. Крім того, передбачається, що акт (довідка) такої перевірки може бути складений у формі електронного документа і спрямований за допомогою засобів електронного зв'язку платнику податків. Коментують дані нововведення Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко та голова Комісії УСПП з питань економічної політики Юлія Дроговоз.

Хто і як зможе скористатися послугою?

Прес-служба Міністерства доходів і зборів: Існуюча інфраструктура електронного документообігу дозволить перейти на дистанційний аудит без додаткових витрат як для бюджету, так і для платників податків. З 1 січня 2014 року сервісом "електронна перевірка" зможуть скористатися платники єдиного податку, які знаходяться на спрощеній системі оподаткування. Для цього достатньо буде повідомити до територіальних органів Міністерства доходів і зборів про своє бажання пройти перевірку дистанційно за 10 днів до її проведення. З 1 січня 2015 послуга буде доступна для всіх представників малого та середнього бізнесу, що працюють на загальній системі оподаткування, а з 1 січня 2016 року - для всіх категорій платників податків.

Для чого потрібні електронні перевірки?

Олександр Клименко: Запровадження електронних перевірок є частиною нашої стратегії з розвитку податкового сервісу, дерегуляції ведення підприємницької діяльності. Пропонуючи таку форму контролю, ми прагнемо заощадити час платників, зробити державний аудит необтяжливим для них. Також ми орієнтуємося на мінімізацію персонального контакту між платником і державою, зниження ролі людського фактора.

Як нововведення вплине на малий бізнес?

Юлія Дроговоз: Процес впровадження електронних перевірок вимагає часу. Бізнесменам треба зрозуміти всі переваги від реалізації внесених змін на підвищення культури ведення бізнесу, який, на жаль, залишається в нашій країні на невисокому рівні. По-перше, для звернення до податкового органу з проведення електронної перевірки людина повинна бути достатньо впевненою, що її податковий облік відповідає вимогам податкового законодавства. Так само підприємець повинен мати технічні можливості для перекладу своєї первинної документації в електронний формат з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису і впевненість у дотриманні податковим органом конфіденційності щодо представленої в електронному форматі інформації. І він повинен бути готовий (за результатами електронної перевірки) до сплати донарахованих податковим органом податків і зборів шляхом подання уточнюючих розрахунків і декларацій. Або, у випадку якщо людина не представить протягом 20 робочих днів після дати складання довідки про проведення електронної перевірки, вона повинна бути готовою до проведення податковим органом вже документальної виїзної позапланової перевірки. Сподіваємося, що до 2016 року, коли цей вид перевірок запрацює для всіх без винятку платників податків, всі негативні фактори сьогоднішньої податкової системи будуть усунені. А електронні перевірки зможуть виконувати стимулюючу, а не примусову функцію для сумлінного виконання платниками податків своїх зобов'язань "зв'язків у добровільному порядку".


читати статті

Хто може працювати в умовах карантину? /31.03.2020

Різниця між закладом громадського харчування та продуктовим магазином. Коментар юриста

Стрибок за прибутком /16.01.2019

– Франчайзі заробляє вже з першого дня роботи батутного парку. Бізнес генерує від 8 тис. дол. доходу в місяць – стверджує Бартош Следзінські, засновник Jump Planet.

Як правильно створити сайт для нового бізнесу? /03.03.2017

Про те, як вибрати IT-компанію і створити ефективний сайт, розповідає маркетинг-директор компанії Skywell Олексій Хохлов.

Біржова торгівля приносить до 500% річних /03.11.2016

Про те, чим торгівля на біржі краща бізнесу, і де їй навчатися розповів консультант з інвестицій в американські активи "AFA" Андрій Савенко.

Як підприємцю не стати боржником банку? /14.09.2016

Про те, як повинен вести себе бізнесмен, що не в змозі виплачувати кредит, розповів провідний юрист ЮФ "Лекснавігатор" Едуард Хмиров.

популярне на форумі

Де купити ноубук

Всім привіт! Хочу купити собі ноутбук для роботи, та не можу визначитись. Підкажіть мені, який...

1 коментар
остання 08.10.2022
Как открыть кроличью ферму. Бизнес-план.

URGENT LOAN IS AVAILABLE NOW TODAY I GOT MY DESIRED LOAN AMOUNT $760K FROM A RELIABLE,TRUSTED AND REGISTERED PRIVATE LOAN COMPANY LAST...

2 коментар
остання 10.05.2022
первый бизнес

Шановний Сергій! Франшиза клінінгової компанії СуперКлін.Старт бізнесу всього 21...

5 коментар
остання 10.10.2020
Франчайзинг СуперКлин

Франшиза клінінгової компанії СуперКлін - це готовий бізнес за 21 день Формат Light та Формат...

1 коментар
остання 10.10.2020
What area unit the characteristics of a decent paragraph?

A paragraph may be a assortment of sentences that all relate to 1 main plan or topic. Effective paragraphs have four main characteristics: a subject sentence, unity, coherence,...

1 коментар
остання 10.01.2019
Як знайти бізнес-ідею для себе

Текст ні про що! Якби ціллю автора було не налити води (потрібної кількості символів), то було б...

1 коментар
остання 06.12.2018
Как открыть кроличью ферму. Бизнес-план.

Имя кредитора: г-н Пол Уильям. Lender E-mail: paul_william_loanhouse@hotmail.com Мы предлагаем частные, коммерческие...

2 коментар
остання 02.04.2018
METRO: франчайзинг в Україні

Ребята! кто-то получил разъяснения или инфу по metro

5 коментар
остання 19.01.2017