Хмільний бізнес

Понеділок
18.03.2013
"Доля вітчизняних міні-пивоварень залежить від розвитку інфраструктури", - стверджує Микола Лавріненко, Заступник генерального директора АТ "УКРПИВО"
 

Хто є головними гравцями вітчизняного ринку міні-пивоварень?
Звертаючись до питання розвитку сегменту міні-пивоварень, необхідно розглядати дві групи малих виробництв: домашні міні-пивоварні, в яких люди самі варять своє пиво та самі його споживають, і ресторанні чи барні міні-пивоварні, в яких виготовляють і продають пиво від 1000 до 10 000Гл в рік.

Як концепція невеликих пивзаводів з'явилася в Україні?

У всьому світі 95% пива виготовляють на великих пивоварних підприємствах. Необхідно згадати, що в Україні перші міні-пивоварні були куплені за кордоном в 90 роках ХХ століття, переважно в Угорщині (тому, що вони були дешевшими, ніж виробництва Німеччини і вартість обладнання комплектної пивоварні, продуктивністю 10 до 20 Гл на добу, становила від 100 до 120 тис. дол. США). Ці виробництва необхідно було відносити до підприємств малої потужності, а не до міні-пивоварень. Таких пивоварень в Україну було куплено не менше 100 комплектів, але, на жаль, вони не довго змогли конкурувати з великими пивзаводами через відсутність розвинутої системи HoReCa. Залишилися одиниці. Сьогодні в Україні йде друга хвиля розвитку виробництва пива в міні-пивоварнях, але вона вже має більш системний характер.

Яким є ринок міні-пивоварень сьогодні?

Зараз міні пивоварні в Україні розвиваються швидкими темпами. Їх монтують при ресторанах, барах, готелях, торгово-розважальних центрах. Тобто там, де постійно знаходяться потенційні споживачі. Продуктивність цих пивоварень становить від 2 до 10Гл на добу. У цьому випадку немає сенсу фасувати пиво в тару (КЕГи, пляшки): воно в цих же закладах і споживається. Зазвичай там варять кілька сортів пива (світле, темне, пшеничне), які прямо з форфасах або із буферної ємності подають на розливні стійки. Сьогодні такого пива в Україні виготовлено всього 0,1% (приблизно 300 тис.дал.). Це дуже мало, але розвиток міні-пивоварень в Україні залежатиме від розвитку інфраструктури та наявності споживчої можливості, оскільки собівартість пива виготовленого на міні-пивоварні, набагато вища собівартості пива з великих пивоварних заводів.

В яких регіонах концентрується цей бізнес?

В Україні більшість мініпивоварень знаходиться в Києві, Донецьку, Харкові, Львові, Чернівцях, Запоріжжі та інших обласних центрах.


читати статті

Хто може працювати в умовах карантину? /31.03.2020

Різниця між закладом громадського харчування та продуктовим магазином. Коментар юриста

Стрибок за прибутком /16.01.2019

– Франчайзі заробляє вже з першого дня роботи батутного парку. Бізнес генерує від 8 тис. дол. доходу в місяць – стверджує Бартош Следзінські, засновник Jump Planet.

Як правильно створити сайт для нового бізнесу? /03.03.2017

Про те, як вибрати IT-компанію і створити ефективний сайт, розповідає маркетинг-директор компанії Skywell Олексій Хохлов.

Біржова торгівля приносить до 500% річних /03.11.2016

Про те, чим торгівля на біржі краща бізнесу, і де їй навчатися розповів консультант з інвестицій в американські активи "AFA" Андрій Савенко.

Як підприємцю не стати боржником банку? /14.09.2016

Про те, як повинен вести себе бізнесмен, що не в змозі виплачувати кредит, розповів провідний юрист ЮФ "Лекснавігатор" Едуард Хмиров.

найчайтіше читане

Відкриття СТО. Бізнес-план /16.11.2011

Як заробити на станції техобслуговування автомобіля

Яким має бути підприємець /26.02.2010

Тест на підприємництво

Як відкрити клінінгову компанію? Бізнес-план /18.05.2013

Хоча в середньому рентабельність клінінгового бізнесу становить 10%, це не відлякує підприємців. Адже попит на послуги щорічно збільшується

Маркетинг та дослідження ринку /18.02.2010

В цій статті мова піде про явище маркетингу та його роль в успішності підприємства. Розглядаються методи дослідження ринку, збір, аналіз та використання інформації, яка необхідна в процесі прийняття рішень планування бізнесу і визначення вірогідності здійснення планованої діяльності

Види франчайзингу /19.11.2009

Франчайзингові системи можна структурувати по багатьом критеріям. Представляємо найпоширенішу класифікацію

популярне на форумі

Де купити ноубук

Всім привіт! Хочу купити собі ноутбук для роботи, та не можу визначитись. Підкажіть мені, який...

1 коментар
остання 08.10.2022
Как открыть кроличью ферму. Бизнес-план.

URGENT LOAN IS AVAILABLE NOW TODAY I GOT MY DESIRED LOAN AMOUNT $760K FROM A RELIABLE,TRUSTED AND REGISTERED PRIVATE LOAN COMPANY LAST...

2 коментар
остання 10.05.2022
первый бизнес

Шановний Сергій! Франшиза клінінгової компанії СуперКлін.Старт бізнесу всього 21...

5 коментар
остання 10.10.2020
Франчайзинг СуперКлин

Франшиза клінінгової компанії СуперКлін - це готовий бізнес за 21 день Формат Light та Формат...

1 коментар
остання 10.10.2020
What area unit the characteristics of a decent paragraph?

A paragraph may be a assortment of sentences that all relate to 1 main plan or topic. Effective paragraphs have four main characteristics: a subject sentence, unity, coherence,...

1 коментар
остання 10.01.2019
Як знайти бізнес-ідею для себе

Текст ні про що! Якби ціллю автора було не налити води (потрібної кількості символів), то було б...

1 коментар
остання 06.12.2018
Как открыть кроличью ферму. Бизнес-план.

Имя кредитора: г-н Пол Уильям. Lender E-mail: paul_william_loanhouse@hotmail.com Мы предлагаем частные, коммерческие...

2 коментар
остання 02.04.2018
METRO: франчайзинг в Україні

Ребята! кто-то получил разъяснения или инфу по metro

5 коментар
остання 19.01.2017