Ріжок-Пиріжок: Курортні зони цікаві лише в сезон

Понеділок
08.08.2011
Розмова з директором з розвитку мережі "Ріжок-Пиріжок" Леонідом Дорошом
 

Як змінюються продажі продукції стріт-фуду у курортних зонах після закінчення сезону?
Радикально! Іншими словами: курортні зони цікаві лише в сезон. Уявіть собі, якими можуть бути продажі будь-якого стріт-фуду у Гідропарку, наприклад, в листопаді? То ж в таких місцях доречно, при можливості, відкривати мобільні пересувні точки, які можуть бути оперативно згорнуті до іншого сезону або ж перевезені в інші місця.

Де краще відкривати точку стріт-фуду?

Стріт-фуд потрібно відкривати в тих місцях, де ваша цільова аудиторія присутня постійно і в великій кількості. Тому попередньо потрібно сформувати портрет споживача. Наприклад, щодо конусної піци, то однією з її переваг є зручність у вживанні „на ходу”. Тобто вона ідеально вписується у ритм мегаполісу – стрімкий, динамічний, з постійним браком часу. Звичайно, їсти „на ходу” не дуже корисно, але що поробиш – нині потрібно всюди встигати! Є ще й питання конкуренції. В спальних районах вона нижча, але й рівень продажів – також. То ж тут вже потрібно прораховувати рентабельність.

Чи ділиться попит регіонально?

Звичайно, попит має своє регіональне забарвлення. І головними чинниками тут є певні корінні уподобання, матеріальний статок людей та ритм життя. Наприклад, в Західній Україні є багато якісних страв карпатської кухні, які реалізуються за невеликою ціною. У більшості невеликих містечок ритм життя розміреніший, а тому дозволяє смачно перекусити в кафе. До того ж, люди тут дуже чутливі до ціни. Всі ці фактори потрібно враховувати.

Яка кількість пропозицій найоптимальніша для меню стріт-фуду?

Це питання аналізу та досвіду. Тобто ми можемо спочатку провести опитування з метою виявлення споживацьких уподобань і таким чином сформувати асортимент. Згодом, вже на основі досвіду, його можна підкоригувати. Також рекомендується періодично дивувати свої споживачів новими продуктами – це дозволить підтримувати цікавість до бренду протягом тривалого часу. Щодо конусної піци, то ми вже визначили оптимальний асортимент – це 5 позицій. У нас також є можливість пропонувати й інші варіанти начинки, але ми не поспішаємо.


найчайтіше читане

Відкриття турагенції. Бізнес-план /23.11.2011

Зібрати речі і виїхати подалі від повсякденних проблем - мрія практично кожної людини. Багато хто прагне хоча б раз на рік її здійснити. Охочих заробити на цій людській пристрасті також знаходиться чимало. Ви опинилися серед них? Прекрасно! Для того, щоб ваш бізнес був прибутковим, важливо чітко для себе з’ясувати деякі нюанси цієї сфери.

Як відкрити АЗС. Бізнес-план /28.11.2011

Джоббінг чи власна автомобільна заправка?

Франшиза - що це? /11.11.2009

Омонімія терміну франшиза зі сфери страхування та зі сфери підприємницької дільності іноді вносить деякі непорозуміння

Як відкрити кролячу ферму. Бізнес-план. /25.07.2014

Від хобі до бізнесу, або плоди кролівництва

Основи спілкування продавця з клієнтом /22.02.2010

Сучасний продавець має ламати шаблони і постійно дивувати покупця. Тільки тоді він зможе підвищити ефективність своєї діяльності і зав’язувати цікаві контакти

популярне на форумі

форнетти

Прочитала отзывы и удивилась! Я давно работаю с Форнетти, купила франшизу и стала за прилавок......

124 коментар
остання 21.07.2015
Кофейный бархат: мобильный кофе в стрит-фуде

Новая тема, это всегда интересно!!! Желаю всем успехов!!!

1 коментар
остання 09.09.2013
форнетти

привіт всім!ви тут про форнетті а я вам про Чудо-піч розкажу правдиву історію..так вот 2011 року...

124 коментар
остання 08.04.2013
форнетти

Здравствуйте. ДОНЕЦК. Предлагаем стаканчики, салфетки и сахар по ОЧЕНЬ низким ценам. К примеру,...

124 коментар
остання 08.02.2013
форнетти

Не советую Форнетти. Уже пол года не могу получить обратно деньги за возврат печей. Звонил, писал...

124 коментар
остання 16.10.2012
форнетти

куплю готовый бизнес форнетти у хозяина. г.Киев 0675005588

124 коментар
остання 20.08.2012
форнетти

ПРОДАЮ ОБЛАДНАННЯ ФОРНЕТТІ: СТЕЛАЖІ, РЕКЛАМА, БАНЕРИ І Т.Д. 097-89-76-959 АНДРІЙ м. ДРОГОБИЧ

124 коментар
остання 17.08.2012
форнетти

как начать???? есть ли какие-то предложения для новичков???

124 коментар
остання 07.07.2012