Понеділок
28.09.2020
Чесна історія про франшизу G.Bar в Маймямі та нову ідею бізнесу.
 

Лєра Бородіна, власниця Ohmylook і співзасновник G.Bar в інтерв'ю «Зе Інтервьюер» чесно розповіла історію франшизи G.Bar в Майямі.

«Суперважливо, щоб людина яка відкриває цей бізнес  чітко уявляв специфіку бізнесу і міста», радить Лера.

У Майямі G.Bar запустила Оксана  американка з українським корінням.

Але виявилося, що у Флориді зовсім інша сезонність: в Україні в січні сфера послуг просідає, а там  високий сезон. Влітку  навпаки.

Об'єкт запустився в районі South Pointe, де живуть багаті американці і більшість клієнтів  після 50. Стартували добре, але тут почалося літо  з високою температурою, вологістю і ураганами. Всі заклади забивають вікна, розпускають команду і повертаються до роботи восени. А жителі району їдуть в Європу і інші комфортні місця.

Чому цю сезонність не врахувала франчайзі? Тому що вона теж їхала влітку в Україні.

«У фінмоделі заклали провал на літо 20%, а доходи впали майже на 100%»,  пояснює Лера.

Ще одна важлива новина, яку Лера озвучила в інтерв'ю — ще одним її бізнесом може стати мережа хімчисток. Раніше Бородіна не раз говорила, що без партнерів у вигляді хімчистки проєкт Oh My Look! було б дуже складно зробити. Сукні чистять перед орендою, після оренди, під час оренди.

Довідка: Перший шоу-рум сервісу вечірніх суконь OhMyLook був запущений в 2012 році в Києві в невеликому приміщенні площею 80 кв. м в Києві. Б'юті-сервіс G.Bar був заснований в році. Франшизу G.Bar створила в 2014 році Franchise Group, а в 2015 вже були укладені перші договори.


Лєра Бородіна / співзасновник G.Bar