IKEA з’явиться в Вільнюсі

Понеділок
19.12.2011
Найбільша в світі торгова мережа з продажу меблів і товарів для дому додасть до списку країн свого охоплення балтійські
 

У 2013 році у Вільнюсі буде відкрито перший в країнах Балтії магазин IKEA. Інвестиції в найбільший в країнах Балтії комплекс торгівлі меблями можуть скласти 47 млн ​​євро. Магазин в рамках всесвітньовідомої мережі планує відкрити ісландська компанія Felit, яка станет майстер-франчайзі IKEA. Передбачається, що площа магазину становитиме приблизно 30 000 квадратних метрів, з автостоянками і рестораном шведської кухні.

Імовірно, торговельний комплекс буде побудований на ділянці недалеко від Вільнюського міжнародного аеропорту. На території площею в 14 гектарів інвестор припускає побудувати ще кілька комерційних об'єктів. Загальний обсяг інвестицій складе 60 млн євро.

IKEA - найбільша в світі роздрібна мережа з торгівлі меблями і предметами домашнього побуту, заснована в 1943 році Інгвар Кампрад. Зараз у світі працює близько 330 магазинів. IKEA заявляла про намір вийти на український ринок на початку 2005 року і планувала відкрити перший торговельний центр у Києві восени 2006 року, проте тоді процес був заморожений. Також відкриття гіпермаркету анонсувалося до кінця 2011 року, компанія володіє земельною ділянкою під Одесою, але поки що будівництво магазину не розпочато.


найчайтіше читане

Кюртош калач: європейські традиції - в Україну /18.10.2010

В Україні по франчайзингу пропонуватиметься концепція традиційного європейського хлібобулочного виробу

Яким має бути підприємець /26.02.2010

Тест на підприємництво

Як відкрити клінінгову компанію? Бізнес-план /18.05.2013

Хоча в середньому рентабельність клінінгового бізнесу становить 10%, це не відлякує підприємців. Адже попит на послуги щорічно збільшується

Види франчайзингу /19.11.2009

Франчайзингові системи можна структурувати по багатьом критеріям. Представляємо найпоширенішу класифікацію

Маркетинг та дослідження ринку /18.02.2010

В цій статті мова піде про явище маркетингу та його роль в успішності підприємства. Розглядаються методи дослідження ринку, збір, аналіз та використання інформації, яка необхідна в процесі прийняття рішень планування бізнесу і визначення вірогідності здійснення планованої діяльності