форум про статтю: Бізнес на селі: норкова ферма 246

goropa72 05.05.2013 *.44-0-201-46.pool.ukrtel.net

1
дуже поважаю хутрове звірівництво і сумую з приводу його занепаду
13.03.2012

Бізнес на селі: норкова ферма

Одна шкурка норки датської породи коштує сьогодні $ 40-60, живий звір - $ 120-170. Виходячи з того, що щорічний приплід середньостатистичної норковій ферми становить від 30 до 60 тис. молодняку, щороку господар цих тварин отримує в середньому $ 1,2-3,6 млн. норкове господарство - сьогодні в Україні велика рідкість. За часів Радянського Союзу в країні функціонувало 16 успішних норкових господарств. Тепер же на ринку працює всього 6 великих виробників, найбільшими з яких є Переяслав-Хмельницький звіроплемгосп, Ізюмське і Черкаське звірогосподарства. Існують і малі кустарні ферми, але їх частка в бізнесі зовсім незначна. Їх точна кількість не відома у зв'язку з тим, що такі господарства ніхто не реєструє. В останні роки спостерігається значне зростання попиту на українські хутра. Обсяги експорту "м'якого золота" більш ніж на 40% перевищують імпорт. Активізація руху Зелених змусила парламенти Англії і Нідерландів прийняти закони про повну заборону звірівництва в країні. Розгляд відповідного законопроекту ведеться і в Данії, чиє хутро славиться в усьому світі високою якістю і унікальністю. Активна протидія хутряному звіроводству призвела до того, що зараз подібні виробництва переносять в країни, де до цього бізнесу поки не застосували законодавче табу. Наприклад в Україну. Експансія світового ринку може принести власникам вітчизняних норкових ферм нові джерела доходів і можливості для розширення своїх господарств. IMG:109346: Купівля живого звіра і побудова шедів (довгі навіси з двома рядами кліток, в кожній з яких розміщується дерев'яний будиночок для тварини - авт.), де він буде утримуватися, вимагає всього 10% інвестицій. Решта піде на будівлі та комунікації господарства.

інше на форумі

Редакція не несе відповідальності за зміст повідомлень, надісланих користувачами форуму. Повідомлення рекламного характеру, а також ті, що суперечать етичним принципам чи можуть зашкодити репутації та доброму імені, будуть видалені, а автори таких повідомлень беззастережно заблоковані.

IP адреса комп'ютера учасника форуму, що надсилає повідомлення, відображається для усіх відвідувачів.

Редакція порталу залишає за собою право використовувати у статтях порталу franchising.ua частину чи цілий зміст повідомлень, що публікуються на форумі учасниками.

Наш контакт: info@franchising.ua.