Понеділок
14.05.2012
Світовий лідер в сегменті товарів для подорожей SAMSONITE запропонував франчайзинг в Україні
 

Компанія "Робінзон Україна", яка спеціалізується на продажі багажу та аксесуарів для подорожей, працює на українському ринку з 2001. В 2001 році компанія стала представником Samsonite Corporation в Україні. Відтоді реалізує товари торговельної марки через фірмові та мультибрендові магазини. В 2012 році з'явилася франчайзингова пропозиція. Партнерські магазини SAMSONITE працюватимуть в торговельних центрах та у стріт-рітейлі. "Кожен окремий проект цілком залежить від конкретного міста, - стверджує директор з продажів ТОВ "Робінзон Україна" Євген Лиходід. - Адже, наприклад, в таких містах, як Луцьк, Черкаси та Хмельницьк, стріт-рітейл стане набагато кращим рішенням, ніж торговельний центр".

Відкриття першої франчайзингової точки SAMSONITE заплановано на 1 червня. Першим франчайзі компанії стане підприємець із Севастополя. "З севастопольським франчайзі ми співпрацюємо вже досить давно. Він - наш партнер по мультибрендовим магазинам, - розповідає Євген Лиходід. - Підприємець отримував високі показники від продажу продукції ТМ SAMSONITE, тому вирішив працювати лише з цим товаром. Тепер співпрацюємо за франчайзинговою схемою". Пріоритетними для майбутніх відкриттів компанія вважає міста-мільйонники: Львів, Донецьк, Харків тощо. Проте не відкидає можливості появи магазинів в таких населених пунктах, як, наприклад, Кривий Ріг або Кременчук. Адже товари SAMSONITE належать до сегменту middle plus, а тому орієнтовані на покупця з високим рівнем доходів.

Бренд SAMSONITE спеціалізується не лише на продажі багажу. В асортименті торговельної марки: аксесуари для подорожей, валізи бізнес-класу, жіночі сумочки, б'юті-кейси, портфелі та рюкзаки для ноутбуків, дитячий асортимент, дрібна шкіргалантерея та парасолі.

Корпорація SAMSONITE була заснована в 1910 році і є світовим лідером у виробництві даних товарів. Продукція бренду продається в 120 країнах. У світі мережа представлена 600 власними та більш ніж 300 франчайзинговими магазинами. В Україні на сьогодні працює 5 фірмових точок в Києві. В найближчих 5 років "Робінзон Україна" має намір відкрити як мінімум по одному франчайзинговому магазину в кожному обласному центрі.

Мінімальна сума інвестицій, необхідна для відкриття магазину SAMSONITE становить від 240 тис. грн. Франчайзер прогнозує окупність точки в термін від 6 до 12 місяців.