Mortimer: Школа англійської мови в маленькому місті

П'ятниця
26.08.2011
Розмова з Інною Азаровою - представником мережі центрів з англійської мови Mortimer English Club в Україні
 

Які перспективи розвитку мережевих шкіл англійської мови у невеликих містечках?
Ті перспективи, які стоять перед мережевими школами в обласних центрах, звичайно, набагато більші. Але й у маленькому містечку можна зробити хороший бізнес. Сьогодні більшість українців, незалежно від місця проживання, усвідомлює необхідність вивчення іноземної мови. Тому потенціал розвитку шкіл вже не залежить від величини міста.

Чи не стане перепоною те, що жителі маленьких містечок більше звикли до послуг репетитора та індивідуальних занять?

Ні в якому разі. По-перше, у батьків завжди є вибір, адже наша школа практикує як заняття в групах, так й індивідуальні уроки. А по-друге, потрібно розуміти, що важлива не кількість учнів у класі, а ефективність методики викладання.

З кого франчайзі з невеликого міста повинен формувати персонал? Де шукати спеціалістів?

Варто взяти до уваги європейський досвід. В Німеччині, наприклад, є дуже багато власників клубів мережі Mortimer English Club, які викладають самі. Тому, було б добре, якби в невеликих містах клуби відкривалися вчителями англійської мови, які мають змогу викладати самостійно та долучати до роботи інших своїх колег-спеціалістів. Крім того, в багатьох містах України, не обов'язково навіть в обласних центрах, є педагогічні ВНЗ, в яких англійська викладається на дуже хорошому рівні. Можна долучати до роботи випускників цих ВНЗ. Франчайзі так позбавиться необхідності далеко шукати працівника, а випускник отримає безцінний досвід викладання.

На які прибутки може сподіватися франчайзі, відкриваючи школу англійської мови в себе в місті?

Все залежить від того, як він побудує свій бізнес. В Німеччині, наприклад, багато франчайзі викладають в себе вдома. Це зменшує кількість витрат та збільшує можливість хорошого заробітку. Свою діяльність німецькі франчайзі компанії дуже часто починають набираючи групи із знайомих, співпрацюючи із дитячими садками. Від того, як ви почнете свій бізнес, залежать ваші майбутні прибутки. Крім цього, кожен франчайзі сам вирішує, скільком учням йому викладати: десятьом чи сімдесятьом. Ця змінна також впливає на прибутковість бізнесу. Ще один важливий чинник - платоспроможність населення. Якщо киянин може собі дозволити заплатити за навчання дитини 600 гривень, то мешканець містечка в провінції - не завжди, і на це потрібно зважати. Франчайзі сам вирішує, скільки він хоче заробляти, але він повинен враховувати, скільки йому готові платити.


найчайтіше читане

Відкриття СТО. Бізнес-план /16.11.2011

Як заробити на станції техобслуговування автомобіля

Яким має бути підприємець /26.02.2010

Тест на підприємництво

Як відкрити клінінгову компанію? Бізнес-план /18.05.2013

Хоча в середньому рентабельність клінінгового бізнесу становить 10%, це не відлякує підприємців. Адже попит на послуги щорічно збільшується

Маркетинг та дослідження ринку /18.02.2010

В цій статті мова піде про явище маркетингу та його роль в успішності підприємства. Розглядаються методи дослідження ринку, збір, аналіз та використання інформації, яка необхідна в процесі прийняття рішень планування бізнесу і визначення вірогідності здійснення планованої діяльності

Види франчайзингу /19.11.2009

Франчайзингові системи можна структурувати по багатьом критеріям. Представляємо найпоширенішу класифікацію