Мережа ресторанів швидкого харчування SUBWAY обійшла свого конкурента McDonald's за кількістю закусочних у світі, повідомляє агентство Associated Press.
Згідно зі звітом компанії, в 2010 році працювало 33 тис. 749 точок швидкого харчування. У McDonald's в минулому році працювали 32 тис. 737 ресторанів.
"У нас була велика гонка", - розповів Тоні Пейс, голова маркетингового відділу SUBWAY.
За його словами, принцип франчайзингу, на якому заснована мережа, є частиною успіху. У мережі SUBWAY всі ресторани відкриті по франчайзингу, тоді як в McDonald's аналогічним чином працює 75% точок. Менший формат закусочних SUBWAY в порівнянні з ресторанами McDonald's, дозволяє витрачати менше коштів на відкриття нових філій і їх обслуговування. Керівництво зробило акцент саме на вартості і маркетингу.
На даний момент закусочні SUBWAY працюють в 91 країні світу з головним офісом у місті Мілфорд (штат Коннектикут, США). Компанія була заснована Фредом Де Люкой і доктором Пітером Баком в 1965 році. Всі ресторани мережі відкриваються по системі франчайзингу. На українському ринку мережа SUBWAY поки що не представлена, сусідня ж Росія - п'ята після Великобританії, Німеччини, Франції та Ірландії, країна в Європі, де відкрито не менше 100 ресторанів. Крім того, стратегічна мета SUBWAY - довести кількість ресторанів в Росії до однієї тисячі до 2015 року.
читати статті
У жовтні в польському місті Вроцлав відкрився перший ресторан сучасної кухні за франшизою Nai.
Meat Bar від «М`ясторія» — це заклад сучасного формату fast casual, в основі якого лежить шаурма та бургери з томленим м’ясом
Зручна концепція поєднала у собі смакові вподобання поцінювачів свіжої випічки, кондитерських смаколиків та свіжої кави.
Відкриваючи піцерію, кожен підприємець мріє про успіх, унікальність та розширення свого бізнесу.
Хто отримав нагороду UBA 2023?
найчайтіше читане
В Україні по франчайзингу пропонуватиметься концепція традиційного європейського хлібобулочного виробу
Тест на підприємництво
Хоча в середньому рентабельність клінінгового бізнесу становить 10%, це не відлякує підприємців. Адже попит на послуги щорічно збільшується
Франчайзингові системи можна структурувати по багатьом критеріям. Представляємо найпоширенішу класифікацію
В цій статті мова піде про явище маркетингу та його роль в успішності підприємства. Розглядаються методи дослідження ринку, збір, аналіз та використання інформації, яка необхідна в процесі прийняття рішень планування бізнесу і визначення вірогідності здійснення планованої діяльності
популярне на форумі
Нова франшиза: Doshi Doshi
Доброго дня підкажіть будь ласка, до кого можна звернутися сприводу франшизи?
Формат TAKE AWAY для магазинов суши
Не с проста объявления «куплю магазин суши» сейчас можно все чаще услышать, как от начинающих,...
Taco Bell собирается в Россию
Хочу эту франшизу
Тайрай: франчайзинг со вкусом Востока
Давай откроем этот бизнес в Беларуси.
Как открыть суши-бар. Бизнес-план.
Полезная информация
Собственный сэндвич-бар с FreshLine
Впервые побывал в фреш-лайне весной прошлого года и с тех пор хожу сюда чуть ли ни каждую неделю...
Макдональдс в цифрах
Интересная информация. Я люблю Макдональдс, хотя и не очень полезно
Символ немецкого фастфуда Curry Wurst
Где бы взять 40 тыс долл.? В Днепропетровске возле жд вокзала отличное заведение! . .еда,...