Як відкрити салон тайського масажу

П'ятниця
25.11.2011
Ласкаво просимо в рай! Східні аромати, розслаблююча музика, приглушене м’яке світло, чарівні руки тайських фахівців, чайна церемонія ... Все це створює незабутні емоції у клієнта, який відчув на собі мистецтво традиційного тайського масажу.
 

Ритм життя мегаполіса не дає пощади нікому. Сучасне інформаційне суспільство з усіх боків тисне на людину масою реклам, новин, знань, вимагаючи активних дій і постійного руху вперед. Людям часто не вистачає таких простих речей, як гармонія та спокій. За них успішна і забезпечена людина готова віддати будь-які гроші.

Екзотичний оазис посеред метушливого міста пропонують своїм клієнтам салони традиційного тайського масажу. Хоча, звичайно, це може собі дозволити далеко не кожен житель мегаполісу — в нашій країні тайський масаж все ще залишається задоволенням для обраних. Ціни за один сеанс тривалістю від 30 хвилин до 2,5 години коливаються від 200 до 3 тис. гривень.

Традиції поколінь
Справа в тому, що традиційний тайський масаж — це щось більше, ніж просто фізичний вплив на організм, — це масаж з елементами йоги. Він являє собою цілий комплекс дотиків, що звільняє шлях для безперешкодної течії енергії, від якої залежить фізичне здоров'я організму і творча реалізація людини. Витоки тайського масажу лежать у давньоіндійській цілительній системі Аюрведа і в китайській медицині — однієї з найстарших у світі.

Традиційний тайський масаж - це щось більше, ніж просто фізичний вплив на організм, — це масаж з елементами йоги. Він являє собою цілий комплекс дотиків, що звільняє шлях для безперешкодної течії енергії, від якої залежить фізичне здоров'я організму і творча реалізація людини.

Секрети тайського масажу передаються майстрами у спадок. Тому головним козирем цього бізнесу є фахівці родом з Таїланду. Звичайно, існує багато курсів навчання тайському масажу, однак жоден українець не зможе перевершити тайця в цій справі. «Вимоги до персоналу для салонів традиційного тайського масажу дуже високі — це повинен бути дипломований спеціаліст, — розповідає директор мережі традиційних тайських SPA Wai Thai Інна Корнієнко. — Є кілька спеціальних шкіл у Таїланді, наприклад при монастирі Ват По. Вона — найстарша, їй стільки ж років, скільки і тайського масажу — 2500. Цей монастир ще відомий статуєю Лежачого Будди».

Салон або кабінет?
В Україні цей вид бізнесу відносно новий — наприклад, перший салон мережі Wai Thai був відкритий сім років тому. Але й сьогодні ніша далека від заповнення. Ринок в Україні представлений як салонами, так і кабінетами тайського масажу. Повноцінні салони відвідують в основному постійні гості, тоді як окремі кабінети тайського масажу в курортних зонах або готелях спрямовані на непостійну аудиторію. Але тим не менше такий варіант хороший як доповнення до вже існуючого бізнесу.

«У нас є позитивний досвід роботи кабінетів у курортних зонах. Звичайно, все залежить від того, якого формату цей готель чи клуб — іноді й одного кабінету може бути достатньо. Ми завжди аналізуємо ситуацію, і даємо поради партнеру, що буде вигідніше в даному місці. Але все ж повноцінний салон, звичайно, дає більше прибутку", — розповідає Інна Корнієнко.

Тайська специфіка
Самостійно організувати оздоровчий центр тайського масажу можливо, але досить складно. Адже в цьому бізнесі найменша деталь відіграє важливу роль. Також однією з головних завдань є легальне оформлення професійних тайців-масажистів.

"85% відвідувачів салонів традиційного тайського масажу — чоловіки з активною соціальною позицією, в основному бізнесмени, політики з інтенсивним робочий днем і високими вимогами до якості власної роботи і свого стану. Є клієнти, які приходять до нас вже протягом семи років. Хтось відвідує кілька разів на місяць, а хтось - кілька разів на тиждень", — розповідає Інна Корнієнко. (фото Игор Терик, журнал "Мир Денег")

Крім того, вихідці з Таїланду — народ талановитий, але при цьому дуже експресивний. Якщо очікування тайського фахівця в Україні не виправдаються, існує великий ризик, що він збере речі і поїде додому, незважаючи на те, що ви інвестували в його оформлення чималу суму.

«Сам бізнес салонів традиційного тайського масажу специфічний, — розповідає Інна Корнієнко, — якщо людина прийняла рішення відкрити салон, йому належить розібратися в багатьох речах, причому всі ці моменти не такі вже й прості для розуміння. Потрібні великі вкладення часу і грошей. В іншому випадку є ризик, що салон не зможе відповідати побажанням клієнтів і не буде весь заповнений».

Франчайзинговий масаж
Перевага роботи по франчайзингу в цій сфері таке, що підприємець суттєво зменшує ризики і полегшує запуск бізнесу. В Україні відкрити салон традиційного тайського масажу можливо у співпраці з компанією Wai Thai. Досвід компанії — це сім років стабільного розвитку мережі, впізнаваний і престижний бренд, налагоджений процес відбору та офіційного працевлаштування тайських фахівців у нашій країні, відпрацьована до дрібниць бізнес- модель.

 


найчайтіше читане

Кюртош калач: європейські традиції - в Україну /18.10.2010

В Україні по франчайзингу пропонуватиметься концепція традиційного європейського хлібобулочного виробу

Яким має бути підприємець /26.02.2010

Тест на підприємництво

Як відкрити клінінгову компанію? Бізнес-план /18.05.2013

Хоча в середньому рентабельність клінінгового бізнесу становить 10%, це не відлякує підприємців. Адже попит на послуги щорічно збільшується

Види франчайзингу /19.11.2009

Франчайзингові системи можна структурувати по багатьом критеріям. Представляємо найпоширенішу класифікацію

Маркетинг та дослідження ринку /18.02.2010

В цій статті мова піде про явище маркетингу та його роль в успішності підприємства. Розглядаються методи дослідження ринку, збір, аналіз та використання інформації, яка необхідна в процесі прийняття рішень планування бізнесу і визначення вірогідності здійснення планованої діяльності