П'ятниця
29.11.2013
Про формулу успіху, ситуацію на ломбардному ринку України і плани на майбутнє розповідають Валентина Чаплигіна та Олександр Горбач.
 

Валентина, успішна людина - успішна у всьому. Я знаю, що ви заміжня, виховуєте маленьку дочку і при цьому ви - ділова жінка і власник великої національної ломбардної мережі. Як ви все встигаєте?
Спочатку було складно, але головне - бажання, прагнення і чітко поставлені цілі. Ідея створення національної ломбардної мережі за системою франчайзингу народилася в 2009 році, після чого ми приступили до реалізації задуманого. Ми почали з одного ломбарду в Києві, потім другий і в підсумку вийшли на 165 повноцінних ломбардних відділень.

Олександр, багато хто говорить про стрімке зростання вашої мережі - 165 відділень за практично п'ять років. Поділіться секретом успіху.
Успіх складається з ряду факторів.

По-перше, індивідуальний підхід до кожного франчайзі. В нашій Компанії ми називаємо даний підхід «Повне занурення», яке починається з першого дзвінка кожного нового потенційного партнера, роз'яснення всіх деталей і специфіки ведення ломбардного бізнесу. Через те, що кожний партнер самостійно управляє своїм відділенням і є повноправним партнером. І, звичайно ж, безперервне консультування з поточних питань в майбутньому.

На фото: Олександр Горбач, засновник мережі ломбардів «Комод»

По-друге, ми вважаємо, що грамотно розроблені бізнес-процеси і кваліфікована команда сприяють швидкому і якісному виконанню виробничих завдань. Ми - команда однодумців. Запорука успіху полягає у повазі до кожного члена нашої команди і відповідальності перед співробітниками, партнерами і клієнтами. У мережі діють єдині корпоративні правила і створені всі умови для роботи. У січні 2013 року ми запустили форум для партнерів і людей, які працюють в ломбардному бізнесі. Ми проводимо тематичні зустрічі, відвідуємо тренінги, робимо спільні святкування. Наприклад, цього року, 28 вересня, ми ініціювали і вперше відсвяткували День працівника ломбардного бізнесу з урочистим врученням премії Golden Key Awards 2013 кращим співробітникам і партнерам. Всі присутні на заході залишилися задоволені, що для нас надзвичайно важливо.

І ще один важливий момент для розвитку бізнесу, який раджу всім - це впровадження інноваційних проектів, послуг і технологій. Буквально місяць тому ми розширили перелік прийнятих в наших ломбардах застав. В Одесі та Черкасах вже є кілька ломбардних відділень мережі, які включили в перелік прийнятих застав дитячі речі та взуття, меблі і музичні інструменти, елітні аксесуари, а також будівельні матеріали, електричні інструменти, габаритну техніку та сантехніку, все для відпочинку і садові інструменти. Припускаю, що це тільки початок. Зараз ми готуємося до запуску масштабної екологічної програми «Еко Код», суть якої полягає в інформуванні відвідувачів ломбардних відділень про важливість економії води та електроенергії, а також про шкоду відпрацьованих хімічних джерел струму (батарейок) для людського організму.

Валентина, які плани на майбутнє у компанії?

У найближчому майбутньому ми запустимо проект «Комод Знань» - це освітня програма мережі ломбардів «Комод», спрямована на підвищення фінансової грамотності партнерів і клієнтів ломбардів. Запуск планується у декілька етапів, тож в грудні цього року ми готові представити проект громадськості.

Олександр, які зміни можуть відбутися на ломбардному ринку України найближчим часом і що б ви порекомендували франчайзі?

Ломбардний ринок буде продовжувати розвиватися, але при цьому конкурентна боротьба буде тільки посилюватися. Якщо ви вирішили відкрити ломбард, то зараз найбільш сприятливий час.


популярне на форумі

Як відкрити клінінгову компанію? Бізнес-план

Доброго дня!Чудово,що маєте бажання створити власну справу.В клінінговій індустрії питання...

2 коментар
остання 10.10.2020
Открытие СТО. Бизнес-план

Кредитор? Вам потрібна термінова позика чи бізнес-позика? Ти будешвідмовлено в отриманні позики...

3 коментар
остання 20.11.2017
Открытие СТО. Бизнес-план

Раскрутка, PR, брендинг, узнаваемость ТМ - дело маркетологов, а мастер должен заниматься своим...

3 коментар
остання 10.03.2017
BVS-Rabota: працевлаштування по франчайзингу

Вимоги до приміщення для філіала

1 коментар
остання 25.11.2016
LEGO по-франчайзингу

Я хочу получать комментарии по этой теме на e-mail

1 коментар
остання 16.08.2016
Открытие СТО. Бизнес-план

На рахунок зарплата майстру 30% від заказу. Це дуже мало як для майстра. Якщо дійсно хороший...

3 коментар
остання 15.07.2016
Работа за границей - возможность выжить?

Мне интересно, насколько реально перевестись в зарубежное отделение компании, если есть...

2 коментар
остання 21.05.2016
Ринок бутильованої води зростає

Лично я стараюсь употребить дневную норму воды. Чаще всего покупаю уже розлтую в бутыли воду, но...

2 коментар
остання 21.05.2016