- Що необхідно змінити в Україні, щоб McDonald's почав розвиватися по франчайзингу?
- Для McDonald's у розвитку по франчайзингу важливі три моменти. Багато в чому модель франчайзингу, яку використовує McDonald's, відрізняється від інших пропозицій
на ринку. Ми говоримо, що у нас існує так званий табурет на трьох ніжках. Перша ніжка - це
сама компанія. Ще одна - постачальники. І третя ніжка, яка надає стійкості, - наші франчайзі. McDonald's розглядає франчайзинг як партнерство. А для того щоб воно було ефективним,
нам необхідна стабільне політичне й економічне середовище.
Повернемося в 2008-й рік. Припустимо, що у нас на той час вже був би франчайзинг, а наші франчайзі взяли б у банках кредити. Ви пам'ятаєте, що банки припинили кредитування, і взагалі на фінансовому ринку спостерігалися складності. А оскільки McDonald's завжди прагне надати підтримку франчайзі, тоді додаткові труднощі відчула б сама компанія.
Другий найважливіший момент - ефективна законодавча база, адже навіть при дуже довіривих відносинах ми повинні укласти з франчайзі договір. Якщо раптом виникне якийсь конфлікт або різниця в поглядах, нам необхідно бути впевненими, що цей контракт буде мати належну юридичну силу. На жаль, зараз в Україні це питання недостатньо врегульоване. І третій момент - необхідно знайти людей, які відповідають критеріям McDonald's. В Україні у багатьох бізнесменів достатньо коштів, і я впевнений, чимало підприємців хотіли б стати нашими франчайзі. Але в першу чергу це повинні бути люди, які розглядають McDonald's як свій основний бізнес і при цьому займають активну соціальну позицію.
Фрагмент інтерв'ю, опублікованого в журналі "Идеи Бизнеса ФРАНЧАЙЗИНГ" 3/2011
читати статті
У жовтні в польському місті Вроцлав відкрився перший ресторан сучасної кухні за франшизою Nai.
Meat Bar від «М`ясторія» — це заклад сучасного формату fast casual, в основі якого лежить шаурма та бургери з томленим м’ясом
Зручна концепція поєднала у собі смакові вподобання поцінювачів свіжої випічки, кондитерських смаколиків та свіжої кави.
Відкриваючи піцерію, кожен підприємець мріє про успіх, унікальність та розширення свого бізнесу.
Хто отримав нагороду UBA 2023?
найчайтіше читане
В Україні по франчайзингу пропонуватиметься концепція традиційного європейського хлібобулочного виробу
Як заробити на станції техобслуговування автомобіля
Шаблон листа, який допоможе попросити про знижку чи припинення оплати оренди
Хоча в середньому рентабельність клінінгового бізнесу становить 10%, це не відлякує підприємців. Адже попит на послуги щорічно збільшується
Тест на підприємництво
популярне на форумі
Нова франшиза: Doshi Doshi
Доброго дня підкажіть будь ласка, до кого можна звернутися сприводу франшизи?
Формат TAKE AWAY для магазинов суши
Не с проста объявления «куплю магазин суши» сейчас можно все чаще услышать, как от начинающих,...
Taco Bell собирается в Россию
Хочу эту франшизу
Тайрай: франчайзинг со вкусом Востока
Давай откроем этот бизнес в Беларуси.
Как открыть суши-бар. Бизнес-план.
Полезная информация
Собственный сэндвич-бар с FreshLine
Впервые побывал в фреш-лайне весной прошлого года и с тех пор хожу сюда чуть ли ни каждую неделю...
Макдональдс в цифрах
Интересная информация. Я люблю Макдональдс, хотя и не очень полезно
Символ немецкого фастфуда Curry Wurst
Где бы взять 40 тыс долл.? В Днепропетровске возле жд вокзала отличное заведение! . .еда,...