Кілька місяців тому в столиці з'явилися нові фаст-фуди McFoxy, які більшість киян прийняли за новий формат всесвітньо відомого закладу McDonald’s. McFoxy має схожу концепцію: схожі назви в асортименті, стиль оформлення і організація приміщення фаст-фуду, устаткування, сервіс. Схожа навіть форма персоналу, ключові фрази, що використовуються при обслуговуванні клієнтів, і пакети, в які кладеться продукція McFoxy.
Зараз юридичні радники компанії "МакДональдз" оцінюють можливість тих або інших юридичних дій, які може вчинити компанія по відношенню до "МакФоксі" – йде правовий аналіз і оцінка ситуації, що склалася, в результаті яких в найближчому часі буде винесений вердикт.
"Наша компанія виступає за здорову конкуренцію, яка, як ми вважаємо, йде на користь суспільству, клієнтам, які користуються послугами підприємства. Але коли хто-небудь намагається ввести споживача в оману, наприклад, використовуючи схожість з відомою торговельною маркою, такою, наприклад, як наша, що працює на українському ринку вже 12 років і має хорошу репутацію, то це ми схвалити не можемо", - прокоментував порталу Franchising.ua керівник департаменту зі зв'язків з громадськістю "Макдональдз Юкрейн Лтд." Михайло Шуранов.
Асортимент і упакування McFoxy надзвичайно схожі на McDonald’s |
Офіційної публічної інформації від McFoxy (ТОВ "МакФоксі", зареєстрована 30.04.09) не поступає. Сайт McFoxy не працює, але в мережі Інтернет на численних форумах люди активно обговорюють появу нового фаст-фуду, скаржаться на якість продукції і на сервіс, з'являються різноманітні чутки, аж до того, що власником "МакФоксі" є колишній директор одного із закладів McDonald’s. Портал Franchising.ua звернувся за коментарем до керівника компанії "МакФоксі" Наталії Кічик, проте застати її в офісі протягом тривалого часу було неможливо.
Більше про McFoxy - у журналі "Идеи Бизнеса ФРАНЧАЙЗИНГ" 1/2011
Погляд на ситуацію Генерального директора компанії "Макдональдз Юкрейн ЛТД" Іана Бордена в інтерв'ю номера в журналі "Идеи Бизнеса ФРАНЧАЙЗИНГ" 3/2011
читати статті
У жовтні в польському місті Вроцлав відкрився перший ресторан сучасної кухні за франшизою Nai.
Meat Bar від «М`ясторія» — це заклад сучасного формату fast casual, в основі якого лежить шаурма та бургери з томленим м’ясом
Зручна концепція поєднала у собі смакові вподобання поцінювачів свіжої випічки, кондитерських смаколиків та свіжої кави.
Відкриваючи піцерію, кожен підприємець мріє про успіх, унікальність та розширення свого бізнесу.
Хто отримав нагороду UBA 2023?
найчайтіше читане
В Україні по франчайзингу пропонуватиметься концепція традиційного європейського хлібобулочного виробу
Як заробити на станції техобслуговування автомобіля
Шаблон листа, який допоможе попросити про знижку чи припинення оплати оренди
Хоча в середньому рентабельність клінінгового бізнесу становить 10%, це не відлякує підприємців. Адже попит на послуги щорічно збільшується
Тест на підприємництво
популярне на форумі
Нова франшиза: Doshi Doshi
Доброго дня підкажіть будь ласка, до кого можна звернутися сприводу франшизи?
Формат TAKE AWAY для магазинов суши
Не с проста объявления «куплю магазин суши» сейчас можно все чаще услышать, как от начинающих,...
Taco Bell собирается в Россию
Хочу эту франшизу
Тайрай: франчайзинг со вкусом Востока
Давай откроем этот бизнес в Беларуси.
Как открыть суши-бар. Бизнес-план.
Полезная информация
Собственный сэндвич-бар с FreshLine
Впервые побывал в фреш-лайне весной прошлого года и с тех пор хожу сюда чуть ли ни каждую неделю...
Макдональдс в цифрах
Интересная информация. Я люблю Макдональдс, хотя и не очень полезно
Символ немецкого фастфуда Curry Wurst
Где бы взять 40 тыс долл.? В Днепропетровске возле жд вокзала отличное заведение! . .еда,...