Чи подешевшає Туреччина для українців?

Середа
09.12.2015
Про нові напрями та вплив міжнародної ситуації на ринок туризму розповідає керівник групи розвитку франчайзингу Join UP! Костянтин Куліда.
 

Які туристичні напрямки є зараз найбільш популярними серед українців?
Популярність напрямків залежить від сезону. Якщо говорити про пляжний відпочинок в зимову пору року, то одним з найпопулярніших напрямків залишається Єгипет. Тут свою роль зіграло багато факторів: для подорожі до Єгипту не потрібна віза, час перельоту - всього кілька годин, приємні ціни, а сама туристична інфраструктура країни пропонує широкий вибір готелів і розваг на будь-який смак. Для Join UP! Єгипет  є важливим напрямком, і ми завжди намагаємося запропонувати нашим туристам додаткові вигоди і послуги, якими може похвалитися тільки наш туроператор. Це і ексклюзивні ціни на готелі, такі як Red Sea, Rixos. Це акція KIDS GO FREE в рамках якої ми даруємо ряд цікавих екскурсій дітям. Це і розкішна знижка в 20% на ряд самих різних послуг SOHO Square. Це постійна акція Join UP! BOX, де наші туристи кожен раз отримують додаткові подарунки. Це можливість безкоштовно відвідати дві найбільш масштабні і яскраві дискотеки курорту - Taj Mahal і Dolce Vita!

Якщо говорити про інші теплі країни, то серед українців також користуються популярністю тури на Шрі Ланку, ОАЕ, Індію, Таїланд. Щодо гірськолижних напрямків, то сьогодні популярно відпочивати в Україні, а саме - в Буковелі. Ми тільки недавно додали напрямок «Україна» в свій портфель, але вже зараз можемо говорити про те, наскільки тури по рідній країні, а особливо гірськолижні тури користуються попитом. Також цього року ми запустили гірськолижну Туреччину, і наша новинка - гірськолижний Кіпр!

Чи з'явилися на ринку нові напрямки?

Туроператор Join UP! - це компанія, яка дуже динамічно розвивається і не боїться викликів. Завжди сміливі і свіжі ідеї, бажання здивувати туристів і виконати їх найзаповітніші мрії - наш коник. На даний момент у портфелі туроператора вже близько 40-ка напрямків, і ми не будемо на цьому зупинятися. Буквально два роки тому ми запустили Єгипет з концепцією Rediscover Egypt, потім менше ніж через рік - Туреччину. За такий короткий період ми встигли зайняти сильні позиції по цим напрямкам: наприклад під час раннього бронювання Horse for course, Туреччина посіла перше місце за кількістю бронювань - 52%! Також стратегічно важливим для нас стало відкриття напряму «Україна», який з кожним місяцем показує стрімку динаміку зростання. Знову ж повторюся, цього року відкрився гірськолижний курорт Туреччина, чого ніколи раніше не було - курорт Улудаг, який ще називають малий Олімп, повністю виправдовує свою назву - відмінні схили і траси так і манять любителів покататися на лижах та сноубордах. Зимовий Кіпр також став нашою новинкою і родзинкою. Єдине, що Кіпр в цей час вам не зможе запропонувати, так це, швидше за все, купання, оскільки мало хто наважується скупнутися в морі, коли температура води близько 17-19 градусів. Хоча, для тих, хто дійсно любить поплавати - це не перешкода. А ще це прекрасна можливість покататися на лижах і сноуборді в горах Троодос.

Також справжній фурор викликало відкриття Join UP! напрямків Танзанія і острів Занзібар - тут вас вже чекає знаменитий вулкан Кіліманджаро, красиві озера Вікторія, Танганьїка і Ньяса, прекрасний острів Занзібар з прекрасними пляжами і цікавим місцевим населенням - суахілі, острів Мафія з його коралами, які давно облюбували дайвери. Вже зараз ми бачимо колосальний інтерес до даного напрямку, що не може не радувати.

І зовсім недавно у нас з'явився також величезний вибір турів на Маврикій - зірку Індійського океану, смарагдовий острів з чудовими пляжами і всім необхідним для найприголомшливішого відпочинку. Стежте за нашими новинами - у нас ще багато сюрпризів для вас!

А чим було обумовлене рішення компанії відкрити напрямок "Україна"?
Як вже було зазначено, Україна - це стратегічно важливий напрямок для нашої компанії. Ми в Join UP! точно знаємо, що подорожуючи по рідній Україні, ви дізнаєтеся більше про себе, про своїх рідних і друзів. Починаєте краще усвідомлювати свої корені, розуміти свої звички, розуміти культурний процес, в якому росли і дорослішали. У цій країні є найкрасивіші місця для відпочинку, і як би ви не любили проводити час - на пляжі, в горах, в нічних клубах, або займаючись йогою - у нас є все, щоб ваш відпочинок був найкращим і незабутнім. І нам приємно, що ми тепер можемо запропонувати великий спектр турів по рідній країні для наших туристів. Також, відкриття цього напрямку - це можливість запропонувати нашим туристам цікаві та економні тури, для яких вам не потрібні візи, щеплення і т.д.

Чи помітили ви істотне подорожчання тих чи інших напрямків в 2015 році?

Особливого ​​подорожчання не спостерігалася. Подешевшали трошки Туреччина та Єгипет. Але так як ціна на путівки прив'язана до курсу долара, у гривневому еквіваленті вартість цих турів виросла. У доларах ж ціна на путівки до Туреччини та Єгипту зменшилася.

Як ви вважаєте, яким чином заборона туроператорам продавати росіянам путівки до Туреччини може вплинути на вартість турів у цю країну для українців?

Я думаю, що для нашої країни в цій ситуації є одні плюси. Може навіть бути, що турки трохи знизять для нас ціни. В цілому, вони не опускають руки і виходять на нові ринки. Наприклад, зараз відпочинок у Туреччині став дуже популярним серед німців, і незабаром все більше європейців відвідуватимуть цю країну. Адже раніше головним стримуючим фактором для жителів західних держав був саме великий потік російських туристів у цю країну.

Деякі експерти вважають, що мораторій на продаж путівок до Туреччини росіянам здешевить тури для українців у цю країну на 30-50%. Що ви думаєте з цього приводу?

Таке здешевлення є практично неможливим. Тому що більша частина вартості туру припадає на авіапереліт. А авіаперельоти дешевшими не стають у зв'язку з цінами на паливно-мастильні матеріали та обслуговування літака. Якщо вартість путівки і знизиться, то дуже несуттєво. Наприклад, розміщення в готелі може подешевшати на 10-15 доларів, що, практично, буде непомітно.

Чим найчастіше керуються українці, обираючи для себе тур?

Це дуже індивідуально. Все залежить від того, що саме шукає турист. Якщо це сімейний відпочинок, то найчастіше українці воліють обрати готель сімейного типу з великою кількістю розваг, першу лінію і дрібне море. Все для того, щоб дітям було комфортно. Молодь переважно шукає тусовочні готелі, де більш активне нічне життя. В принципі, наш турист, який віддає перевагу відпочинку в Туреччині або Єгипті, любить таку річ, як "All inclusive": коли він раз заплатить і спокійно собі відпочиває на території готелю, ні про що особливо не замислюючись.

Спасибі за цікаву бесіду!