Польсько-український франчайзі

null
null / null
Четвер
08.10.2015
Українці почали цікавитись польськими франшизами
 

Вже за тиждень, 15-17 жовтня,  в столиці Польщі відбудеться головна франчайзингова подія - виставка «Франчайзинг 2015».
Серед відвідувачів очікується значна кількість українців. Цьому явищу є пояснення. Починаючи з 2013 року багато наших громадян, що мали на батьківщині бізнес або деякі заощадження, почали шукати більш спокійніші країни для збереження, а, якщо пощастить, то і примноження свого капіталу. Польща - перша країна, яка потрапила під приціл.

Двома найбільш популярними рішеннями для бізнесменів стала покупка житла та відкриття компаній.

Пасивний дохід у Польщі

Щодо купівлі житлових приміщень, цифри говорять самі за себе: протягом 2014 року громадяни України стали власниками 24 100 кв.м. житлової площі в найбільших містах Польщі. Це приблизно 500 квартир. Такі дані офіційно оприлюднило Міністерство закордонних справ Польщі. Житло в основному купується або для себе, або просто як надійне збереження грошей. На оренді квартири в Польщі швидко не повернеш інвестиції. Доведеться чекати, в кращому випадку, років 20 (саме так, двадцять!). 

Зрештою ставки по депозитах, які діють в польських банках, теж викликають в українців радше здивовану посмішку, ніж захоплення. Депозит в доларах принесене підприємцю близько 1% річних, або ж 4% в польській валюті.  

Власний бізнес у Польщі

Польща - країна стабільна. Отримання пасивного доходу тут не надто заохочується. А ось відкриття власного бізнесу - будь-ласка. Для польської економіки важливо щоб ваш бізнес заробляв, працевлаштовував поляків і платив податки. Якщо так станеться - ваша компанія отримає доступ до багатьох переваг, таких як дешеві кредити і можливість черпати кошти з європейських фондів. 

Компанії, зареєстровані українцями, почали повставати в Польщі як гриби в осінньому лісі. Підігріває атмосферу ряд консалтингових та юридичних компаній, які періодично організовують семінари для бажаючих відкрити компанію в Польщі, та виїхати на ПМЖ.

Виїхати в Польщу не так вже й складно. А ось розпочати тут бізнес, який невдовзі принесе непогані прибутки, є завданням амбітним. Часто українські підприємці розпочинають в Польщі з бізнесу, який орієнтований в першу чергу на українського клієнта. Це послуги посередництва в працевлаштуванні, консалтингові та юридичні послуги, імпортно-експортні операції. Але з часом, і набуттям досвіду роботи в Польщі, приходить розуміння того, що працювати на польського клієнта - надійніше. Поляки заможніші, стабільніші. Їх прихильність важко завоювати, але якщо це вдасться зробити - бізнес буде тішити вас прибутками не один рік. 

Польська франшиза

Саме тому українці починають розглядати варіант покупки франшиз польських компаній. До уваги береться позиція компанії-франчайзера на ринку та прибутковість реально діючих точок мережі. Успішні польські франчайзери з радістю діляться цією інформацією і дають контакти діючих франчайзі.

У цьогорічній виставці франчайзингу в Варшаві прийме участь 150 франчайзерів. Серед учасників є й українські компанії, які розпочали розвиток своїх мереж на польському ринку - мережа перукарень "Експрес Стрижка" (в Польщі мережа працює під брендом Haircut Express) та мережа дитячих розважальних центрів Leopark

Контакти для українських підприємців:

Організатором виставки франчайзингу в Польщі є PROFIT system - найбільша в Центрально-Східній Європі консалтингова компанія, що спеціалізується у франчайзингу. Запрошуємо українських підприємців на стенд компанії PROFIT system  № 7.01 та 7.02. Контактна особа: Лілія Сідельник, тел. +48 570 375 447.

LS


найчайтіше читане

Відкриття СТО. Бізнес-план /16.11.2011

Як заробити на станції техобслуговування автомобіля

Маркетинг та дослідження ринку /18.02.2010

В цій статті мова піде про явище маркетингу та його роль в успішності підприємства. Розглядаються методи дослідження ринку, збір, аналіз та використання інформації, яка необхідна в процесі прийняття рішень планування бізнесу і визначення вірогідності здійснення планованої діяльності

Яким має бути підприємець /26.02.2010

Тест на підприємництво

Як відкрити клінінгову компанію? Бізнес-план /18.05.2013

Хоча в середньому рентабельність клінінгового бізнесу становить 10%, це не відлякує підприємців. Адже попит на послуги щорічно збільшується

Види франчайзингу /19.11.2009

Франчайзингові системи можна структурувати по багатьом критеріям. Представляємо найпоширенішу класифікацію

популярне на форумі

Де купити ноубук

Всім привіт! Хочу купити собі ноутбук для роботи, та не можу визначитись. Підкажіть мені, який...

1 коментар
остання 08.10.2022
Как открыть кроличью ферму. Бизнес-план.

URGENT LOAN IS AVAILABLE NOW TODAY I GOT MY DESIRED LOAN AMOUNT $760K FROM A RELIABLE,TRUSTED AND REGISTERED PRIVATE LOAN COMPANY LAST...

2 коментар
остання 10.05.2022
первый бизнес

Шановний Сергій! Франшиза клінінгової компанії СуперКлін.Старт бізнесу всього 21...

5 коментар
остання 10.10.2020
Франчайзинг СуперКлин

Франшиза клінінгової компанії СуперКлін - це готовий бізнес за 21 день Формат Light та Формат...

1 коментар
остання 10.10.2020
What area unit the characteristics of a decent paragraph?

A paragraph may be a assortment of sentences that all relate to 1 main plan or topic. Effective paragraphs have four main characteristics: a subject sentence, unity, coherence,...

1 коментар
остання 10.01.2019
Як знайти бізнес-ідею для себе

Текст ні про що! Якби ціллю автора було не налити води (потрібної кількості символів), то було б...

1 коментар
остання 06.12.2018
Как открыть кроличью ферму. Бизнес-план.

Имя кредитора: г-н Пол Уильям. Lender E-mail: paul_william_loanhouse@hotmail.com Мы предлагаем частные, коммерческие...

2 коментар
остання 02.04.2018
METRO: франчайзинг в Україні

Ребята! кто-то получил разъяснения или инфу по metro

5 коментар
остання 19.01.2017