Вівторок
31.03.2015
Олені Шаайя після повернення в Україну до душі прийшлась франшиза рекрутингового бізнесу
 

— Олена, як Ви прийшли у рекрутинговий бізнес? Чому свій вибір зупинили на пропозиції від BVS-Rabota?
Я кілька років прожила за кордоном, але влітку 2014-го обставини склалися так, що довелося повернутися до рідного міста. Відповідно, виникло питання пошуку роботи. Хотілося знайти заняття не тільки заради грошей, але й для душі. Переглядала сайти, де люди обговорювали вигідність різного виду капіталовкладень, і чим далі заглиблювалася у пошуки роботи, тим виразніше розуміла що без ліцензій, дозволів, патентів і т.д думати про власний бізнес рано. Тоді підійшла до цього питання з іншого боку: а чому б не знайти компанію, яка вже пройшла весь цей тернистий шлях і запропонувати їм бути їх представником у моєму рідному місті? Так я дізналася про раніше не знайоме слово для мене:  "франчайзинг".  Знову почала пошуки в інтернеті, і цього разу компаній, які готові надати свою франшизу. Самим інформативним сайтом для мене виявився franchising.ua. Тут було кілька пропозицій вибору роботи для франчайзі.

— Мені до душі припала рекрутингова компанія BVS-rabota. По-перше, це виявилося цікавим для мене, по-друге, франшиза не коштує величезних грошей, а найважливіше - це те, що працювати можна легально, маючи всі необхідні документи, представляючи інтереси компанії, яка вже зарекомендувала себе на ринку праці! Я зізвонилася із директором компанії BVS-rabota і ми домовилися про зустріч. Віталій Сергійович справив враження людини, яка повністю віддає себе роботі, амбітної і цілеспрямованої. Ми поговорили про переваги і недоліки майбутньої роботи. Імпонувало те, що він не нав'язував покупки франшизи, а навіть десь попереджав, що можуть бути як приємні моменти, так і невдачі. 

Ось так я і стала володарем франшизи компанії BVS-rabota та її представником у місті Краматорськ.

— З якими труднощами зіштовхнулися на початку шляху? Як подолали їх? Назвіть плюси і мінуси даної ніші?

Якихось особливих труднощів уже й не пам'ятаю. Керівник нашої мережі надав мені багато навчальних матеріалів, у тому числі й відео уроки, підказував як правильно рекламуватися. На початку в голові був хаос, адже справа-то для мене нова, інформації багато і потрібно було розібратися як нею правильно користуватись. Але з часом розібралася що до чого. З робочих питань постійно тримаємо зв'язок з менеджерами київського офісу, які дуже співчутливі, за що я їм дуже вдячна.

Особисто для мене плюс даного бізнесу - це постійна зайнятість і спілкування з людьми, так як робота за кордоном затребувана. Мінуси теж бувають: оскільки робота пов'язана безпосередньо з відкриттям віз і працевлаштуванням, то не все залежить від нашої компанії. Іноді виникають складнощі з відкриттям віз, іноді довго доводиться шукати вакансію для шукачів. Але коли приходить людина і в неї у паспорті стоїть довгоочікувана віза або знайшли їй роботу, то повірте, радію разом з нею! Намагаюся зв'язок тримати з тими, хто вже поїхав на роботу або їхніми родичами - дуже цікаво і пізнавально дізнаватися про їх життя і побут за кордоном.

—  Плануте відкривати ще одну філію?

— Зараз, коли вже більш-менш освоїла специфіку роботи, то починаю замислюватися про суміжну зайнятість. Оскільки звертаються люди для відкриття віз і виїзду за кордон, і часто - з питанням про переведення та легалізації документів. Було б непогано стати представником будь-якої компанії, яка надає послуги подібного роду.

—  Можете дати рекомендації потенційним франчайзі?

—  Мені складно давати поради, адже я, по суті, сама новачок. Бізнес працевлаштування - це постійна робота в інтернеті, постійна самореклама, і варто лиш на тиждень розслабитися, як потік клієнтів знижується і вони йдуть до конкурентів. Адже заробіток прямо пропорційний кількості людей, які до нас звертаються. І якщо для підприємця ця сфера цікава, то чому ні? Не потрібно боятися! Адже дорогу здолає той, хто йде!


найчайтіше читане

Відкриття СТО. Бізнес-план /16.11.2011

Як заробити на станції техобслуговування автомобіля

Як відкрити клінінгову компанію? Бізнес-план /18.05.2013

Хоча в середньому рентабельність клінінгового бізнесу становить 10%, це не відлякує підприємців. Адже попит на послуги щорічно збільшується

Яким має бути підприємець /26.02.2010

Тест на підприємництво

Види франчайзингу /19.11.2009

Франчайзингові системи можна структурувати по багатьом критеріям. Представляємо найпоширенішу класифікацію

Маркетинг та дослідження ринку /18.02.2010

В цій статті мова піде про явище маркетингу та його роль в успішності підприємства. Розглядаються методи дослідження ринку, збір, аналіз та використання інформації, яка необхідна в процесі прийняття рішень планування бізнесу і визначення вірогідності здійснення планованої діяльності

популярне на форумі

Як відкрити клінінгову компанію? Бізнес-план

Доброго дня!Чудово,що маєте бажання створити власну справу.В клінінговій індустрії питання...

2 коментар
остання 10.10.2020
Открытие СТО. Бизнес-план

Кредитор? Вам потрібна термінова позика чи бізнес-позика? Ти будешвідмовлено в отриманні позики...

3 коментар
остання 20.11.2017
Открытие СТО. Бизнес-план

Раскрутка, PR, брендинг, узнаваемость ТМ - дело маркетологов, а мастер должен заниматься своим...

3 коментар
остання 10.03.2017
BVS-Rabota: працевлаштування по франчайзингу

Вимоги до приміщення для філіала

1 коментар
остання 25.11.2016
LEGO по-франчайзингу

Я хочу получать комментарии по этой теме на e-mail

1 коментар
остання 16.08.2016
Открытие СТО. Бизнес-план

На рахунок зарплата майстру 30% від заказу. Це дуже мало як для майстра. Якщо дійсно хороший...

3 коментар
остання 15.07.2016
Работа за границей - возможность выжить?

Мне интересно, насколько реально перевестись в зарубежное отделение компании, если есть...

2 коментар
остання 21.05.2016
Ринок бутильованої води зростає

Лично я стараюсь употребить дневную норму воды. Чаще всего покупаю уже розлтую в бутыли воду, но...

2 коментар
остання 21.05.2016