П'ятниця
27.03.2015
Мережа розвивається, веде переговори з потенційними франчайзі та планує додати ще один формат кав’ярні
 

Розвивати мережу по франчайзингу керівництво «Чашка Espresso Bar» почала торік, а на сьогоднішній день компанія має 4 власні кав'ярні та партнерський заклад у Черкасах. «Після того як ми відкрили «Чашку» в Чернігові, і надійшли запити про співробітництво з різних міст України, ми вирішили представити франшизу. Я вирушив до Львова, щоб презентувати франчайзингову пропозицію на зустрічі з потенційними франчайзі, яких було близько 30 осіб. Але там же я зустрівся з Марком Зархіним, відомим ресторатором та франчайзером, і ми з ним спілкувалися приблизно годину про франчайзинг. Після цієї розмови, після того як я зрозумів, що все не просто, і ми ще не готові до франчайзингу, вирішив не продавати франшизу. На той момент все скасував і сказав перед своїм виступом, що я передумав, що відклав продаж франшизи на не визначене час», - ділиться Ігор Сухомлин, власник кав'ярень Чашка Espresso Bar.

«Потім пройшов рік, ми відкрили новий заклад на Бессарабці в Києві, і люди знову почали нас атакувати щодо франшизи. У той час ми проводили «Ресто Кемп», такий піонерський табір для рестораторів, організаторами якого являємось. Захід відбувався в Одесі. До мене одночасно підійшло відразу 5 осіб щодо франшизи: двоє з Казахстану, і три підприємця із України. І в той момент я зрозумів, що потрібно приймати рішення і реалізовувати франшизу, так як це хороший товар, але може перегоріти. Ми тут же запросили фахівців, які провели нам установчу сесію про те, з чого потрібно стартувати у франчайзингу та підказали, як правильно описувати франшизу та інші важливі моменти. Далі ми призначили керівника франчайзингового проекту і півроку дуже докладно описували всі бізнес-процеси, також формували і допрацьовували наш брендбук. Через сім місяців ми продали першу франшизу в Черкаси, яка показує гарні результати і є успішною», - продовжив Ігор Сухомлин.

Мережа еспрессо-барів «Чашка» - це мережа демократичних кав'ярень з доброзичливим, трохи гучним сервісом, відмінним дизайнерським інтер'єром, зі свіжообсмаженою кавою за доступною ціною. «Що до планів на майбутнє, то незабаром ми плануємо додати ще один формат кав'ярні, який розробляємо і скоро представимо на ринку. Це малобюджетне заклад, який актуальний у наш час, так як буде мати менший поріг входу на ринок. Також через місяць я буду виступати на РестоПрактиках у Казахстані (Алма-Ати) і планую представити франшизу «Чашки». Нам дуже цікавий цей ринок», - додав Ігор Сухомлин.


найчайтіше читане

Відкриття СТО. Бізнес-план /16.11.2011

Як заробити на станції техобслуговування автомобіля

Відкриття турагенції. Бізнес-план /23.11.2011

Зібрати речі і виїхати подалі від повсякденних проблем - мрія практично кожної людини. Багато хто прагне хоча б раз на рік її здійснити. Охочих заробити на цій людській пристрасті також знаходиться чимало. Ви опинилися серед них? Прекрасно! Для того, щоб ваш бізнес був прибутковим, важливо чітко для себе з’ясувати деякі нюанси цієї сфери.

ТНК важко із франчайзингом /09.03.2010

Через недосконалість законодавства компанія віддає зараз перевагу розвитку власної мережі

Як відкрити АЗС. Бізнес-план /28.11.2011

Джоббінг чи власна автомобільна заправка?

Як відкрити клінінгову компанію? Бізнес-план /18.05.2013

Хоча в середньому рентабельність клінінгового бізнесу становить 10%, це не відлякує підприємців. Адже попит на послуги щорічно збільшується

популярне на форумі

Taco Bell собирается в Россию

Хочу эту франшизу

1 коментар
остання 19.04.2018
Тайрай: франчайзинг со вкусом Востока

Давай откроем этот бизнес в Беларуси.

1 коментар
остання 06.10.2016
Как открыть суши-бар. Бизнес-план.

Полезная информация

1 коментар
остання 16.04.2016
Собственный сэндвич-бар с FreshLine

Впервые побывал в фреш-лайне весной прошлого года и с тех пор хожу сюда чуть ли ни каждую неделю...

2 коментар
остання 18.02.2016
Макдональдс в цифрах

Интересная информация. Я люблю Макдональдс, хотя и не очень полезно

1 коментар
остання 27.01.2016
Символ немецкого фастфуда Curry Wurst

Где бы взять 40 тыс долл.? В Днепропетровске возле жд вокзала отличное заведение! . .еда,...

1 коментар
остання 13.10.2015
Собственный сэндвич-бар с FreshLine

Бываю довольно часто, всегда заказываю сок томатный и фрешлайн. Ребята на кассе довольно...

2 коментар
остання 17.06.2015
Как открыть мини-пивоварню? Бизнес-план

Доводилось пробовать пиво в заведениях, где стоят пивоварни не только от Генрих Шульц, но и от...

1 коментар
остання 12.02.2015