Компанія починала свій розвиток у 2005 році з однієї невеликої кафе-піцерії під назвою «Глобус», якеа одразу завоювала популярність. За цей час був накопичений досвід: відкривалися заклади різного формату, але керівництво старалося розвивати єдину ідеологію у формуванні асортименту, створення фірмових страв і виробленню єдиного стилю. «На сьогоднішній день у нас є чотири власних і один франчайзинговий заклад у Луганській області. Ми плануємо активний розвиток у франчайзингу за трьома форматами: «міні», «стандарт» і «максі». Тобто пропонуємо три базових формати для різної площі інвестицій», - розповідає Олександр Горбунов, директор мережі Globus Coffee.
Проект «міні» передбачає розміщення усього необхідного для формату обладнання, включаючи комунікації (площа 6,5 м2). Конструкція поєднує у собі барну стійку, кілька видів вітрин та рекламні поверхні. Другий формат - розширена конструкція, яка передбачає включення додаткових модулів - вітрин і розміщення додаткового обладнання, пов'язаного з додатковими асортиментними. Площа збільшується до 10 м2 і більше. І, великий формат передбачає індивідуальний підхід до облаштування інтер'єру кав'ярні, зберігаючи модульну структуру й основні елементи дизайну закладів.
«Наша особливість у тому, що ми є виробниками. Маємо постачання власної кави та налагоджена взаємодію з іншими постачальниками. Нами створена концепція, яка допомагає виділитися із загальної маси однотипних кафе і кавових точок. Нашими дегустаторами були обрані кращі сорти кави з таких континентів, як Америка, Південна Америка, Африка, Азія, Океанія. В основі головної ідеї торгової марки Globus Coffee - є підвищення культури вживання кави, внесення пізнавального елементу в повсякденний процес», - говорить Олександр Горбунов.
Залежно від того який формат вибере франчайзі, паушальний внесок варіюється від €800 до €3500, а щомісячний прибуток становитиме від €1500. Термін окупності від 4 до 6 місяців при форматі «міні» і від 10 до 19 місяців - при форматі «максі». При відкритті нової кав'ярні франчайзер передає партрнеру 4 комплекти фірмової форми, свої фірмові суміші - кожної позиції по 1 шт, одноразові склянки та крафт-пакети для кави.
"Отже при створенні нової франшизи ми об'єднали зусилля фахівців у кількох областях. Щоб показати наскільки різною може бути кава, підкреслити основні відтінки смаку та аромату, ми створили власну лінійку продукції: " кава п'яти континентів". Для вирішення поставленого завдання нам знадобилася допомога професійних дегустаторів, які чудово з нею впоралися: кавові суміші вийшли дуже самобутні, реально представляють характерні сорти п'яти континентів. У поєднанні з професійною обжаркою ми отримали бажаний продукт ", - доповнив Олександр Горбунов.
читати статті
У жовтні в польському місті Вроцлав відкрився перший ресторан сучасної кухні за франшизою Nai.
Meat Bar від «М`ясторія» — це заклад сучасного формату fast casual, в основі якого лежить шаурма та бургери з томленим м’ясом
Зручна концепція поєднала у собі смакові вподобання поцінювачів свіжої випічки, кондитерських смаколиків та свіжої кави.
Відкриваючи піцерію, кожен підприємець мріє про успіх, унікальність та розширення свого бізнесу.
Хто отримав нагороду UBA 2023?
найчайтіше читане
В Україні по франчайзингу пропонуватиметься концепція традиційного європейського хлібобулочного виробу
Тест на підприємництво
Хоча в середньому рентабельність клінінгового бізнесу становить 10%, це не відлякує підприємців. Адже попит на послуги щорічно збільшується
Франчайзингові системи можна структурувати по багатьом критеріям. Представляємо найпоширенішу класифікацію
В цій статті мова піде про явище маркетингу та його роль в успішності підприємства. Розглядаються методи дослідження ринку, збір, аналіз та використання інформації, яка необхідна в процесі прийняття рішень планування бізнесу і визначення вірогідності здійснення планованої діяльності
популярне на форумі
Нова франшиза: Doshi Doshi
Доброго дня підкажіть будь ласка, до кого можна звернутися сприводу франшизи?
Формат TAKE AWAY для магазинов суши
Не с проста объявления «куплю магазин суши» сейчас можно все чаще услышать, как от начинающих,...
Taco Bell собирается в Россию
Хочу эту франшизу
Тайрай: франчайзинг со вкусом Востока
Давай откроем этот бизнес в Беларуси.
Как открыть суши-бар. Бизнес-план.
Полезная информация
Собственный сэндвич-бар с FreshLine
Впервые побывал в фреш-лайне весной прошлого года и с тех пор хожу сюда чуть ли ни каждую неделю...
Макдональдс в цифрах
Интересная информация. Я люблю Макдональдс, хотя и не очень полезно
Символ немецкого фастфуда Curry Wurst
Где бы взять 40 тыс долл.? В Днепропетровске возле жд вокзала отличное заведение! . .еда,...