За межами звичайного

Понеділок
09.03.2015
Українській франшизі потрібна адаптація, щоби розширити горизонти та вийти на ринок Европи
 

Багато українських підприємців вважають, що вийти на ринок Європи досить складно, практично неможливо, своєю думкою з цього приводу поділився Артурс Бейерс, який відвідав цього року виставку «Франчайзинг 2015»

— Артурс, яким Ви бачите взаємо співробітництво з Україною?

— Історично українські франчайзери були більш сфокусовані на російському, білоруському та молдовському ринках. У силу різних факторів ситуація змінилася і тепер вони повинні переорієнтуватися на інші ринки. У числі найбільш популярних нових ринків - ринки Латвії, Литви, Естонії та Польщі, в основному через три фактори: відстань, менталітет та мова. Проте вийти на ці ринки - завдання не з легких через більш високі стандарти та більш строге регулювання, яке існує у Європі. Перед продажем франшизи на європейський ринок, рекомендую поспілкуватися з консультантами по франчайзингу в країнах Європи, наприклад, такими як Francorp Baltic, провести аудит існуючої франчайзингової концепції та документів.

— Які франчайзингові галузі найбільш користуються попитом у країнах Балтії?

— Одними з найпопулярніших секторів франчайзингу на ринках Балтії є сектори громадського харчування, роздрібної торгівлі та сфери послуг. Але франчайзерам із інших галузей бізнесу теж будуть раді.

— Що ви можете порадити українським підприємцям?
— Олександр Грехем Бел якось сказав: "Якщо одні двері закриваються, то відкривається інші, але ми так довго і з жалем дивимося на зачинені двері, що не бачимо ті, які відкриваються для нас". Я хотів би надихнути українських франчайзерів не стояти занадто довго біля зачинених дверей (наприклад, біля дверей російського ринку), але йти далі і відкривати інші (наприклад, двері Латвії, Естонії, Литви, Польщі чи будь-яких інших ринків).

— Європейський ринок, у тому числі Балтії, переповнений франчайзинговими пропозиціями, чому українські франшизи можуть бути цікавими? І, чи планують балтійські франчайзери виходити на ринок України?

— Для франчайзерів Балтії український ринок дуже привабливий, тому що Україна знаходиться дуже близько і це велика країна. Балтійські франчайзери готові виходити на ринок України. А для франчайзерів України європейський ринок також привабливий. Європа вітає усі унікальні та інноваційні концепції франшизи, і не має значення - поставляються вони з України чи будь-якої іншої держави.

Щодо Francorp, то впродовж більш ніж 39 років компанія розробила понад 2000 повних програм франшиз та працювала з 10000 компаній, допомагаючи їм у досягненні своїх цілей, у розширенні та розвитку. Заснована для підприємців, Francorp надає понад 70 різних послуг по відношенню до франчайзингу і дозволяє франчайзерам придбати все в одному місці - стратегічне планування, відповідності, операції, маркетинг, продажі та навчання. Були розроблені франшизи для таких компаній, як BP/Amoco, Shell, AM/PM Mini Market, Blockbuster Video, Culver's, Jimmy John's, Sharper Image, Dippin 'Dots, KFC, Krystal Hamburgers, Nathan's Famous Hot Dogs, Holiday Inns, Omni Hotel, Buffalo Wild Wings та багатьох інших.


читати статті

Хто може працювати в умовах карантину? /31.03.2020

Різниця між закладом громадського харчування та продуктовим магазином. Коментар юриста

Стрибок за прибутком /16.01.2019

– Франчайзі заробляє вже з першого дня роботи батутного парку. Бізнес генерує від 8 тис. дол. доходу в місяць – стверджує Бартош Следзінські, засновник Jump Planet.

Як правильно створити сайт для нового бізнесу? /03.03.2017

Про те, як вибрати IT-компанію і створити ефективний сайт, розповідає маркетинг-директор компанії Skywell Олексій Хохлов.

Біржова торгівля приносить до 500% річних /03.11.2016

Про те, чим торгівля на біржі краща бізнесу, і де їй навчатися розповів консультант з інвестицій в американські активи "AFA" Андрій Савенко.

Як підприємцю не стати боржником банку? /14.09.2016

Про те, як повинен вести себе бізнесмен, що не в змозі виплачувати кредит, розповів провідний юрист ЮФ "Лекснавігатор" Едуард Хмиров.

популярне на форумі

Де купити ноубук

Всім привіт! Хочу купити собі ноутбук для роботи, та не можу визначитись. Підкажіть мені, який...

1 коментар
остання 08.10.2022
Как открыть кроличью ферму. Бизнес-план.

URGENT LOAN IS AVAILABLE NOW TODAY I GOT MY DESIRED LOAN AMOUNT $760K FROM A RELIABLE,TRUSTED AND REGISTERED PRIVATE LOAN COMPANY LAST...

2 коментар
остання 10.05.2022
первый бизнес

Шановний Сергій! Франшиза клінінгової компанії СуперКлін.Старт бізнесу всього 21...

5 коментар
остання 10.10.2020
Франчайзинг СуперКлин

Франшиза клінінгової компанії СуперКлін - це готовий бізнес за 21 день Формат Light та Формат...

1 коментар
остання 10.10.2020
What area unit the characteristics of a decent paragraph?

A paragraph may be a assortment of sentences that all relate to 1 main plan or topic. Effective paragraphs have four main characteristics: a subject sentence, unity, coherence,...

1 коментар
остання 10.01.2019
Як знайти бізнес-ідею для себе

Текст ні про що! Якби ціллю автора було не налити води (потрібної кількості символів), то було б...

1 коментар
остання 06.12.2018
Как открыть кроличью ферму. Бизнес-план.

Имя кредитора: г-н Пол Уильям. Lender E-mail: paul_william_loanhouse@hotmail.com Мы предлагаем частные, коммерческие...

2 коментар
остання 02.04.2018
METRO: франчайзинг в Україні

Ребята! кто-то получил разъяснения или инфу по metro

5 коментар
остання 19.01.2017