Плідні бізнес-відносини

Вівторок
06.01.2015
Кожному підприємцю відомо, що надійне та ефективне партнерство - успіх і процвітання бізнесу
 

Чому ж одним підприємцям вдається співпрацювати десятиліттями, а інші обривають взаємини на початковому етапі? Існує чотири стадії циклу взаємин: преконтакт, контакт, повний контакт та пост контакт. Преконтакт - збір інформації, побудова взаємовідносин, створення власної безпеки. На цьому етапі відбувається чітке розпізнавання потреби того, що вам потрібно, чого ви хочете. Паралельно йде побудова вашої безпеки, яка характеризує в першу чергу захищеність і низький рівень ризику. Вибір об'єкту для плідних взаємовідносин має бути зроблений не довільно, а на підставі відчуттів, проб, дослідженнь, експериментів. Порушення взаємин на фазі преконтакту - це неможливість оцінити майбутнього партнера, розпізнати власні відчуття та потреби, брак інформації.

 Якщо ж інформації достатньо і безпеку сформовано, то можна сміливо переходити до наступної фази: до контакту. Контакт - фаза формування домовленостей і створення спільних планів, завдань, цілей. На цій фазі підприємець вступає у безпосередній контакт з партнером. Обумовлюються усі умови співпраці і підписується контракт. Помилки на цьому етапі - розбіжність у спільних цілях, неможливість прийти до спільного знаменника. Якщо ж договір про взаємну співпрацю підписаний, то партнери переходять у стадію повного контакту. Це активний робочий процес. Партнери разом трудяться і отримують задоволення від плодів спільної роботи. Переривання на цій фазі відбувається у тому випадку, якщо результати роботи не задовольняють одного або обох партнерів.

 Пост контакт - фаза асиміляції, осмислення доконаного контакту. Тут напруга трохи падає і головним завданням є застосування нового досвіду, існуючих схем знання до нових партнерів і ситуацій. Це стадія підбиття підсумків, засвоєння і переварювання виконаної спільної роботи. Ви повинні насолодитися плодами співробітництва, подякувати один одному, відсвяткувати завершення роботи і повернутись до початку циклу. Переривання на цій фазі не що інше, як знецінення своїх дій і нового досвіду чи бажання утримуватися на одному рівні.

Нескінченність

Побудова взаємин - це те, що відбувається з кожним бізнесменом, це його вміння контактувати з середовищем. Цикл відносин нескінченний. Важливо послідовно, з мудрістю і терпінням слідувати настільки життєвим циклічним законам. Досвідом поділилася Віра Геніна, керуючий партнер компанії «Хедлайт».


популярне на форумі

Де купити ноубук

Всім привіт! Хочу купити собі ноутбук для роботи, та не можу визначитись. Підкажіть мені, який...

1 коментар
остання 08.10.2022
Как открыть кроличью ферму. Бизнес-план.

URGENT LOAN IS AVAILABLE NOW TODAY I GOT MY DESIRED LOAN AMOUNT $760K FROM A RELIABLE,TRUSTED AND REGISTERED PRIVATE LOAN COMPANY LAST...

2 коментар
остання 10.05.2022
первый бизнес

Шановний Сергій! Франшиза клінінгової компанії СуперКлін.Старт бізнесу всього 21...

5 коментар
остання 10.10.2020
Франчайзинг СуперКлин

Франшиза клінінгової компанії СуперКлін - це готовий бізнес за 21 день Формат Light та Формат...

1 коментар
остання 10.10.2020
What area unit the characteristics of a decent paragraph?

A paragraph may be a assortment of sentences that all relate to 1 main plan or topic. Effective paragraphs have four main characteristics: a subject sentence, unity, coherence,...

1 коментар
остання 10.01.2019
Як знайти бізнес-ідею для себе

Текст ні про що! Якби ціллю автора було не налити води (потрібної кількості символів), то було б...

1 коментар
остання 06.12.2018
Как открыть кроличью ферму. Бизнес-план.

Имя кредитора: г-н Пол Уильям. Lender E-mail: paul_william_loanhouse@hotmail.com Мы предлагаем частные, коммерческие...

2 коментар
остання 02.04.2018
METRO: франчайзинг в Україні

Ребята! кто-то получил разъяснения или инфу по metro

5 коментар
остання 19.01.2017