Працевлаштування за кордоном. Тенденції

Понеділок
17.11.2014
Українці стали активніше шукати роботу за кордоном через незадоволення економічною і політичною ситуацією в країні
 

Останнім часом кількість наших співвітчизників, які хотіли б покинути країну або виїхати на заробітки за кордон збільшилася. Причин багато, але основні - невдоволеність економічною та політичною ситуацією в країні, а також відсутністю перспектив найближчим часом. У силу різних факторів знайти роботу за кордоном стало складніше, але за неї українцям все ще платять набагато більше, ніж в Україні. Що ж насправді відбувається на ринку працевлаштування, і які тенденції, розповідає Віталій Беленець.

 — Віталію, як складна ситуація у країні відобразилася на ринку працевлаштування за кордоном? Що відбувається сьогодні?
— Практично нічого не змінилося. Я б не сказав, що у зв'язку з ситуацією в країні, спостерігається масове збільшення попиту на послуги з працевлаштування за кордоном. Хіба що на процентів 10 зросла кількість людей, які в паніці від того, що відбувається в Україні і налаштовані швидше виїхати. Також трохи збільшилося число людей, які готові назавжди залишити країну. В цілому все як і раніше: вкладаєш гроші в рекламу своїх послуг і бачиш результат.
  Якщо в цілому говорити про настрій народу, то приблизно 20-25% чоловік сьогодні налаштовані виїхати з країни. Раніше цей показник становив лише 10%. Багато людей в роздумах, тому роблять закордонні паспорти для підстраховки. За моїми спостереженнями, протягом року приблизно 20-25% громадян України виїхало за кордон. З них 8% - легально на роботу в Польщу, 5% - у Росію, 5% - біженці, нелегальні мігранти і т.д., 3-7% - нелегально виїхали до Італії, Іспанії, Португалії, 1% -  до Канади та США.

— Які вакансії найбільш затребувані сьогодні за кордоном, а які фахівці найчастіше відїзджають?
— Серед бажаючих працевлаштуватися багато різних фахівців, але найчастіше відїзжають різноробочі без знання мови. Потрібні ІТ-фахівці, водії-дальнобійники, слюсарі, зварювальники, інженери та ін. Є потреба у фахівцях різного профілю на виробництві.

— Як відобразилося підвищення вартості валюти на Вашому бізнесі?
— Не можу судити про інші компанії, але ми вартість послуг навіть знизили. Наші клієнти розплачуються у євро або гривнами в еквіваленті до євро, так як розрахунки з приймаючою стороною йдуть в євро. Через падіння гривні, ціни на наші послуги в гривні збільшилися, а в євро - впали. Тим, хто вже працевлаштувався за кордоном, навіть вигідне таке підвищення курсу, а якщо людина вперше виїзджає на роботу, і не має заощаджень, то це проблематично.

— А як справи з візовим режимом, його спростили?
— На даний момент ми не помітили змін. Виїхати з України так само непросто. Приміром, Польща, після революційних подій в нашій країні, ще більше посилила візовий режим. Тепер з пакетом документів потрібно подавати довідку з банку, в якій зазначено, що в тебе є певна сума фінансів на той час, на який ти їдеш. Це проблематично для українців. І Америка обіцяла видавати візу на 10 років, але як було 80-90% відмов, так і залишилося. Сьогодні отримати імміграційну візу дуже складно, і необхідна значна сума грошей. Ми чекаємо впровадження біометричних паспортів, чекаємо лібералізації візового режиму, робочих віз, щоб наші громадяни офіційно могли працювати, приміром, у Німеччині, Великобританії, США та багатьох інших країнах. Тоді в нашому бізнесі буде розквіт!


найчайтіше читане

Відкриття СТО. Бізнес-план /16.11.2011

Як заробити на станції техобслуговування автомобіля

Як відкрити клінінгову компанію? Бізнес-план /18.05.2013

Хоча в середньому рентабельність клінінгового бізнесу становить 10%, це не відлякує підприємців. Адже попит на послуги щорічно збільшується

Яким має бути підприємець /26.02.2010

Тест на підприємництво

Види франчайзингу /19.11.2009

Франчайзингові системи можна структурувати по багатьом критеріям. Представляємо найпоширенішу класифікацію

Маркетинг та дослідження ринку /18.02.2010

В цій статті мова піде про явище маркетингу та його роль в успішності підприємства. Розглядаються методи дослідження ринку, збір, аналіз та використання інформації, яка необхідна в процесі прийняття рішень планування бізнесу і визначення вірогідності здійснення планованої діяльності

популярне на форумі

Як відкрити клінінгову компанію? Бізнес-план

Доброго дня!Чудово,що маєте бажання створити власну справу.В клінінговій індустрії питання...

2 коментар
остання 10.10.2020
Открытие СТО. Бизнес-план

Кредитор? Вам потрібна термінова позика чи бізнес-позика? Ти будешвідмовлено в отриманні позики...

3 коментар
остання 20.11.2017
Открытие СТО. Бизнес-план

Раскрутка, PR, брендинг, узнаваемость ТМ - дело маркетологов, а мастер должен заниматься своим...

3 коментар
остання 10.03.2017
BVS-Rabota: працевлаштування по франчайзингу

Вимоги до приміщення для філіала

1 коментар
остання 25.11.2016
LEGO по-франчайзингу

Я хочу получать комментарии по этой теме на e-mail

1 коментар
остання 16.08.2016
Открытие СТО. Бизнес-план

На рахунок зарплата майстру 30% від заказу. Це дуже мало як для майстра. Якщо дійсно хороший...

3 коментар
остання 15.07.2016
Работа за границей - возможность выжить?

Мне интересно, насколько реально перевестись в зарубежное отделение компании, если есть...

2 коментар
остання 21.05.2016
Ринок бутильованої води зростає

Лично я стараюсь употребить дневную норму воды. Чаще всего покупаю уже розлтую в бутыли воду, но...

2 коментар
остання 21.05.2016