За яких умов іноземні капітали підуть в Україну?

Середа
16.07.2014
Відбулася прес-конференція «Впровадження нових методів по залученню іноземних інвестицій в Україну»
 

 15 липня у прес-центрі агентства "Інтерфакс-Україна" відбулася прес-конференцію на тему "Впровадження нових методів залучення іноземних інвестицій в Україну». За участю голови Державного агентства інвестицій та управління національними проектами України Сергія Євтушенко, президента Українського національного комітету Міжнародної Торгової Палати, радника прем'єр-міністра України Володимира Щелкунова, директора департаменту інвестиційної політики та регіонального розвитку Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Василя Федюка, Генерального секретаря ICC Ukraine Володимира Михайлова, та віце-президента Українського національного комітету Міжнародної Торгової Палати Олени Колос.

 Усім відомо яку важливу роль в розвитку національної економіки відіграють іноземні інвестиції. Залучення коштів іноземних інвесторів сприяє активізації інвестиційного процесу, впровадженню нових технологій, використанню передового зарубіжного досвіду, розвитку малого і середнього бізнесу, зростанню інвестиційного потенціалу територій та ін.

 Зі слів Сергія Євтушенко, щоб прихід інвесторів до України не нагадував джек-пот чи виграш бінго, необхідно втілити в життя три основні трансформації:

Досягнення внутрішньої політичної стабільності. Перший крок до якої був зроблений – це вибір Президента України.

Досягнення внутрішньої економічної стабільності. Для цього необхідно було укласти договір про Асоціацію, що було здійснено 27 червня 2014 р. Тепер його необхідно ратифікувати.

Третя задача – врегулювання конфлікту на Сході країни, бо він є стоп-фактором для притоку масштабних інвестицій. «Я прогнозую зростання інтересу іноземних інвесторів до України», - надихнув Сергій Євтушенко.

«Ми готові плідно співпрацювати з ICC на шляху до залучення інвестицій. Міжнародна Торгова Палата має представництва у 92 країнах світу і стояла у витоків створення правил гри в міжнародній торгівлі. Нам по дорозі з цією організацією. Зараз складно сказати, що інвестиційний клімат в Україні впевнено покращується, але ми абсолютно переконані, що Україна перебуває на правильному шляху», — сказав Голова Держінвестпроекту. За його словами, українське національне представництво ICC буде долучене до розробки рішень Держінвестпроекту в рамках роботи Громадської ради, а також тісно співпрацювати із відомством у напрямі пошуку та супроводу інвесторів.

 Володимир Щелкунов зазначив, що співпраця з Держінвестпроектом дозволить здійснювати супровід більш великих інвестиційних проектів. Він додав, що для покращення інвестиційної діяльності ICC (International Chamber of Commerce) в рамках роботи з Держінвестпроектом зможе підключати представників ООН та європейської спільноти на рівні єврокомісаріату, а також опрацьовувати питання, пов’язані з міжнародними інвестиційними координаційними структурами.

 

 


найчайтіше читане

Кюртош калач: європейські традиції - в Україну /18.10.2010

В Україні по франчайзингу пропонуватиметься концепція традиційного європейського хлібобулочного виробу

Яким має бути підприємець /26.02.2010

Тест на підприємництво

Як відкрити клінінгову компанію? Бізнес-план /18.05.2013

Хоча в середньому рентабельність клінінгового бізнесу становить 10%, це не відлякує підприємців. Адже попит на послуги щорічно збільшується

Види франчайзингу /19.11.2009

Франчайзингові системи можна структурувати по багатьом критеріям. Представляємо найпоширенішу класифікацію

Маркетинг та дослідження ринку /18.02.2010

В цій статті мова піде про явище маркетингу та його роль в успішності підприємства. Розглядаються методи дослідження ринку, збір, аналіз та використання інформації, яка необхідна в процесі прийняття рішень планування бізнесу і визначення вірогідності здійснення планованої діяльності

популярне на форумі

Де купити ноубук

Всім привіт! Хочу купити собі ноутбук для роботи, та не можу визначитись. Підкажіть мені, який...

1 коментар
остання 08.10.2022
Как открыть кроличью ферму. Бизнес-план.

URGENT LOAN IS AVAILABLE NOW TODAY I GOT MY DESIRED LOAN AMOUNT $760K FROM A RELIABLE,TRUSTED AND REGISTERED PRIVATE LOAN COMPANY LAST...

2 коментар
остання 10.05.2022
первый бизнес

Шановний Сергій! Франшиза клінінгової компанії СуперКлін.Старт бізнесу всього 21...

5 коментар
остання 10.10.2020
Франчайзинг СуперКлин

Франшиза клінінгової компанії СуперКлін - це готовий бізнес за 21 день Формат Light та Формат...

1 коментар
остання 10.10.2020
What area unit the characteristics of a decent paragraph?

A paragraph may be a assortment of sentences that all relate to 1 main plan or topic. Effective paragraphs have four main characteristics: a subject sentence, unity, coherence,...

1 коментар
остання 10.01.2019
Як знайти бізнес-ідею для себе

Текст ні про що! Якби ціллю автора було не налити води (потрібної кількості символів), то було б...

1 коментар
остання 06.12.2018
Как открыть кроличью ферму. Бизнес-план.

Имя кредитора: г-н Пол Уильям. Lender E-mail: paul_william_loanhouse@hotmail.com Мы предлагаем частные, коммерческие...

2 коментар
остання 02.04.2018
METRO: франчайзинг в Україні

Ребята! кто-то получил разъяснения или инфу по metro

5 коментар
остання 19.01.2017