Туристичні перспективи

Понеділок
03.02.2014
Україна в десятці лідерів-держав по витратах на виїзний туризм.
 

Всесвітня туристична організація (UNWTO) опублікувала звіт про витрати туристів з різних країн у зарубіжних поїздках у 2013 році. Так, українці витратили на подорожі торік 5,9 млрд доларів, а це на 15% більше, ніж у 2012 році. З таким показником Україна увійшла в десятку лідерів. На першому місці рейтингу - Китай. Торік китайські туристи здійснили 97 мільйонів закордонних поїздок, у порівнянні з 83 млн. в 2012 році. Витрати на подорожі за кордон збільшилися на 28%.

На 2014 рік UNWTO спрогнозувала Україні 4-5%-ве зростання туристичного ринку. Проте, за даними Research and Branding Group, 77% українців взагалі ніколи не були за кордоном. А офіційне зростання зарплат в Україні на 2013 рік склало лише 5,6%. Крім того, середній чек туркомпаній у 2013 році залишився на рівні 2012 року. Це все, на думку деяких експертів, кидає тінь на звіт UNWTO, змушуючи задуматися якщо не про піар-просування світового туризму як про головну мету роботи організації, то про критерії та методи досліджень.

Разом з тим, конкуренція на українському ринку турпослуг зростає. За даними АЛТУ, за останні п'ять років кількість туроператорів в країні зросла з 5 до 8 тисяч агенцій. Туристичний бізнес все частіше починає звертатися до франчайзингу, як до моделі з більш захищеними ризиками. Серед інших за франшизою в Україні успішно працюють TUI Ukraine, «Tez Tour Турагенція», «Join UP Турагенція», Мережа агенцій «СОНАТА». Кожна з мереж має власний багаторічний досвід з розробки маркетингових акцій, аукціонів, економ- та елітпропозицій для заохочування клієнтів. Замислюються про франчайзинг і зовсім нові маленькі компанії з одним-двома представництвами. Однак, такі фірми розглядають модель франчайзингу в якості посилення власних позицій на ринку у вигляді франчайзерів, найчастіше ще не являючись впізнаваним брендом. Франшиза крупних компаній - це система навчання перед відкриттям справи, перевірена модель бізнесу на досвіді багатьох працюючих офісів і відомий зарубіжний чи вітчизняний бренд.


найчайтіше читане

Кюртош калач: європейські традиції - в Україну /18.10.2010

В Україні по франчайзингу пропонуватиметься концепція традиційного європейського хлібобулочного виробу

Яким має бути підприємець /26.02.2010

Тест на підприємництво

Як відкрити клінінгову компанію? Бізнес-план /18.05.2013

Хоча в середньому рентабельність клінінгового бізнесу становить 10%, це не відлякує підприємців. Адже попит на послуги щорічно збільшується

Види франчайзингу /19.11.2009

Франчайзингові системи можна структурувати по багатьом критеріям. Представляємо найпоширенішу класифікацію

Маркетинг та дослідження ринку /18.02.2010

В цій статті мова піде про явище маркетингу та його роль в успішності підприємства. Розглядаються методи дослідження ринку, збір, аналіз та використання інформації, яка необхідна в процесі прийняття рішень планування бізнесу і визначення вірогідності здійснення планованої діяльності