П'ятниця
01.11.2013
Про корисний бізнес, який розвиває абстрактне мислення і прищеплює любов до книги, розповідає мастер-франчайзі компанії "Синій Слон" в Україні Віктор Шабанов.
 

Ви – мастер-франчайзі проекту «Синій Слон» в Україні. З чого починалася Ваша історія?
Ідея започаткувати власний бізнес у мене виникла давно. Як завжди, її втіленню заважали «об’єктивні» фактори: робота, мій гуманітарний фах, недостатність коштів. Звичайно, мене передусім приваблювала ідея франшизи, адже із моїми стартовими можливостями це був чи не єдиний засіб започаткувати власну справу. Мою долю вирішив випадок. Придбавши примірник журналу «Ідеї Бізнесу ФРАНЧАЙЗИНГ» я довідався про проект «Синій Слон». Я відразу зрозумів, що ця ідея – саме те, що мені потрібно. Ну а далі: переговори і листування із засновниками проекту, особиста співбесіда в Києві (ох і серденько моє калатало!), і , нарешті, підписання угоди у найкрасивішому місті Європи – Златій Празі.

З якими труднощами Ви стикалися на початку проекту?

Насамперед – переклад, літературна і культурна адаптація сюжетів, які надало видавництво. Певний час ми змушені були витратити на налаштування комп’ютерної програми, яка вперто не бажала «читати» українські і російські тексти без помилок. Позначилася на розвитку проекту і наша українська двомовність: довелося початкові витрати збільшити у два рази. Певною мірою стримує швидкість просування проекту ставлення населення до нашого продукту. На жаль, сьогодні книга значно поступається своїм авторитетом новітнім гаджетам.

При цьому книга від «Синього слона» - це не просто література, це цілий світ, в якому дитина має змогу відчути себе в ролі героя, лицаря, принцеси чи будь-якого іншого персонажу з низкою позитивних рис характеру. Адже, наразі основна діяльність видавництва - випуск персоналізованих книг, в яких головними героями стають конкретні діти. Паралельно з любов’ю до книги ми формуємо особливий світогляд дитини, в якому завжди є місце добру і моральним цінностям.

Чи можете Ви змалювати портрет Вашого ідеального франчайзі?

Варто враховувати, що наш проект виконує, насамперед, просвітницьку функцію. Тому, однією з головних рис франчайзі вважаю відданість проекту, сприймання ідеї в цілому, віру у правильність обраного шляху. На жаль, багато хто з потенційних франчайзі розглядають проект або з суто фінансової точки зору, або пропонують численні поліпшення і інновації ще на етапі попереднього знайомства. Деякі навіть висувають свої пропозиції щодо зміни концепції як необхідну умову укладення угоди. Мій ідеальний франчайзі – це людина, яка любить дітей, яка бачить нашу книгу як засіб покращення стосунків між батьками і дітьми, яка поважає книгу і розуміє роль читання в інтелектуальному розвитку суспільства.

Яким чином Ви плануєте розвивати проект надалі?

У нас є кілька пріоритетних ринкових стратегій. Вибір конкретної стратегії, як виявилось, дуже сильно залежить від особливостей регіону (соціальних, демографічних, фінансових, інтелектуальних). На жаль, основна ринкова стратегія нашого проекту – співпраця із закладами освіти – поки що не виявилась ефективною. На мою думку це пояснюється певною «емоційною втомою» наших педагогів, заорганізованістю і надмірною бюрократизацією системи освіти. Хороші перспективи показує співпраця з громадськими і релігійними організаціями, спонсорами, благодійними фондами. Використовуємо і «класичні» ринкові стратегії – прямий продаж, інтернет-продаж, заохочуємо майбутнього покупця знижками, організуємо клуби «Синього Слона», куди запрошуємо для спілкування батьків, педагогів і психологів. Вірю в успіх нашої справи і надалі!


популярне на форумі

Як відкрити клінінгову компанію? Бізнес-план

Доброго дня!Чудово,що маєте бажання створити власну справу.В клінінговій індустрії питання...

2 коментар
остання 10.10.2020
Открытие СТО. Бизнес-план

Кредитор? Вам потрібна термінова позика чи бізнес-позика? Ти будешвідмовлено в отриманні позики...

3 коментар
остання 20.11.2017
Открытие СТО. Бизнес-план

Раскрутка, PR, брендинг, узнаваемость ТМ - дело маркетологов, а мастер должен заниматься своим...

3 коментар
остання 10.03.2017
BVS-Rabota: працевлаштування по франчайзингу

Вимоги до приміщення для філіала

1 коментар
остання 25.11.2016
LEGO по-франчайзингу

Я хочу получать комментарии по этой теме на e-mail

1 коментар
остання 16.08.2016
Открытие СТО. Бизнес-план

На рахунок зарплата майстру 30% від заказу. Це дуже мало як для майстра. Якщо дійсно хороший...

3 коментар
остання 15.07.2016
Работа за границей - возможность выжить?

Мне интересно, насколько реально перевестись в зарубежное отделение компании, если есть...

2 коментар
остання 21.05.2016
Ринок бутильованої води зростає

Лично я стараюсь употребить дневную норму воды. Чаще всего покупаю уже розлтую в бутыли воду, но...

2 коментар
остання 21.05.2016