Безпечно але дешево

Понеділок
02.09.2013
"Підприємці хочуть убезпечити своє майно і при цьому заплатити за його збереження менше", - стверджує директор ГК "ЯВІР-2000" Євген Лихожон
 

Як можете охарактеризувати нинішній стан вітчизняного ринку охоронних послуг?
На сьогоднішній день ситуація на вітчизняному ринку охоронних послуг є досить нестабільною. Платоспроможність підприємств явно знижується, тому керівники намагаються економити на всьому, і на охороні в тому числі. З іншого боку, кількість злочинів, пов'язаних з крадіжками матеріальних цінностей, помітно зростає. Ось тут і виникає дилема, як убезпечити своє майно і при цьому заплатити за його збереження менше.

Що потрібно для того, щоб займатися охоронним бізнесом?

Вимоги до керівників охоронних компаній суворо прописані в Законі України про ведення охоронної діяльності. Керівник ФОП повинен володіти посвідченням особи приватного охоронця, а також вищою освітою. Але моя особиста думка полягає в тому, що будь-якою справою повинні займатися тільки професіонали. Керівник охоронної структури - це універсальний фахівець. Він повинен будувати і розуміти бізнес-процеси компанії і специфіку технологічних процесів, повинен мати дипломатичні навички у веденні переговорів з партнерами та клієнтами. Ці знання потрібні для ефективного ведення бізнесу і протистояння загрозам компанії.

Як швидко окупається проект невеликого охоронного бюро?

Термін окупності нового бізнесу може доходити від 3 років і більше. Все залежить від правильно побудованої політики керівником. Діяльність будь-якої організації не має сенсу без замовників. Для початку роботи охоронного бюро необхідно набрати три - чотири об'єкти, а щоб впевнено закріпитися на ринку не менше 15. Залежно від спектру і повноти послуг охоронна компанія може розраховувати на рентабельність в межах від 20 і до 25%.

Які ваші прогнози щодо подальшого розвитку охоронного ринку України?

Охоронний ринок України охопив процес глобалізації та укрупнення. У наслідок чого поступово відбудеться злиття великих компаній, контролюючих велику частину ринку. Адже рівень конкуренції на ринку стрімко зростає, а консолідація керівників даних структур допомагає стабілізувати фінансові можливості, збільшити число клієнтів і скоротити ризики, що забезпечить високу рентабельність компанії. Залишаться тільки ті охоронні компанії, які зможуть запропонувати більше гарантій безпеки.